Skocz do zawartości

Ciężka Sytuacja! Pomocy !

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 24
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Kurcze powrót po 3 miesiącach? ja się tam nie znam, ale to bardzo krótki czas... a na ile chcesz tym razem lecieć?

I właśnie przez takie głupoty ludzie wpadają w panikę. Kilkanaście albo i więcej razy byłem w krótkim odstępie czasu w USA (z rodzina i bez). Ostatnio był tygodniowy wypad na wschodnie wybrzeże, potem po powrocie jakieś 3-4 tygodnie, byłem z żona na weekend w NY żeby dosłownie 2 tygodnie po powrocie znowu polecieć na 2 tygodnie z dziećmi na urlop. I co? I nic. Żadnych głupich pytań czy uwag. Jedyna można by powiedzieć nietypowa sytuacja był brak wbijania wizy ponieważ za każdym następnym razem oficer tylko przypominał o nadal ważnej pierwszej wizie która jeszcze nie wygasła.

Tak wiec mniej bajkopisania proszę. Jak ktoś jedzie do roboty to i tak prędzej czy pózniej wpadnie (i bardzo dobrze).

Napisano

Przez jakie głupoty?

Zacznijmy od tego, że ja nigdzie nie napisałam, że odradzam komuś podróż po 3 miesiącach. Wyraźnie napisałam, że ja się na tym nie znam i dla mnie to krótki czas - czas pojęcie względne i dla każdego znaczy coś innego.

I proszę nie zarzucać mi jakiegoś bajkopisarstwa bo nie widzę żebym tu jakieś bajki pisała...

Napisano

I właśnie przez takie głupoty ludzie wpadają w panikę. Kilkanaście albo i więcej razy byłem w krótkim odstępie czasu w USA (z rodzina i bez). Ostatnio był tygodniowy wypad na wschodnie wybrzeże, potem po powrocie jakieś 3-4 tygodnie, byłem z żona na weekend w NY żeby dosłownie 2 tygodnie po powrocie znowu polecieć na 2 tygodnie z dziećmi na urlop. I co? I nic. Żadnych głupich pytań czy uwag. Jedyna można by powiedzieć nietypowa sytuacja był brak wbijania wizy ponieważ za każdym następnym razem oficer tylko przypominał o nadal ważnej pierwszej wizie która jeszcze nie wygasła.

Tak wiec mniej bajkopisania proszę. Jak ktoś jedzie do roboty to i tak prędzej czy pózniej wpadnie (i bardzo dobrze).

Zajebiscie, tylko wez pod uwage ze gosc siedzial ~6 miesiecy a nie tak jak Ty wpadl na weekend. A poniewaz oficer Ci przypominal o nadal waznej pierwszej wizie, to te 6 miesiecy Ci sie nie resetowalo - jak by sie jemu niezresetowalo, to by do domu wrocil nastepnym samolotem. Po 6 miesiacach pobytu, 3 miesiace przerwy to jest zdecydowanie malo i proszenie sie o denied entry.

Napisano

Po 6 miesiacach pobytu, 3 miesiace przerwy to jest zdecydowanie malo i proszenie sie o denied entry.

O dokładnie o to mi chodziło :) to jest właśnie coś innego niż wjazdy na weekend, tydzień czy dwa tygodnie.

Napisano

Mam nadzieje ze ktoś sie porządnie temu przyjrzy na granicy. Bo turystyczna to on ma tylko wizę a nie zamiary. Dla takich - zero współczucia.

Napisano

Mam nadzieje ze ktoś sie porządnie temu przyjrzy na granicy. Bo turystyczna to on ma tylko wizę a nie zamiary. Dla takich - zero współczucia.

a ja mam nadzieje, ze takich zawistnych i wrednych polaczkow jak ty bedzie mniej

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...