karusek Napisano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2014 No właśnie ja też nie wiedziałam i byłam już u lekarza (strasznie szczegółowe badanie :-/ ) , tylko że szczepienia są ważne pół roku. Jak się nie załapię na wizytę w konsulacie i na wyjazd w pół roku po wizycie, będę musiała badania powtórzyć. Czy ktoś z DV2015 już odwiedził lekarza i zrobił szczepienia?? Wiza jest wazna zazwyczaj 180 dni od dnia badan. Wiec tak czy siak, badania prawdopodobnie będziesz musiała powtórzyć przed interview. Im krótszy czas pomiędzy badaniami a interview tym więcej czasu do przekroczenia granicy US. no chyba ze w DV 2015 zasady sei pozmieniały.
davido Napisano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2014 czyli ma sie rozumiec ze w dniu wypelniania ds-260 juz trzeba miec kompleks wszystkich tych szczepien? brzmi absurdalnie..
Jagosza Napisano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2014 czyli ma sie rozumiec ze w dniu wypelniania ds-260 juz trzeba miec kompleks wszystkich tych szczepien? brzmi absurdalnie.. No właśnie . Jednak jest pytanie w DS-260 czy masz szczepienia wymagane przez US , jeśli zaznaczysz że nie to wyskakuje okienko na uzasadnienie dlaczego nie. Nie chciałam zaznaczać że tak skoro nie miałam - to jest poświadczenie nieprawdy.
davido Napisano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2014 Pewnie pojadę drugi raz :-/ przechodzilas wszystkie badania czy tylko szczepionki? u lekarza wyznaczonego przez ambasade? (tj. warszawa/krakow?)
Jagosza Napisano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2014 przechodzilas wszystkie badania czy tylko szczepionki? u lekarza wyznaczonego przez ambasade? (tj. warszawa/krakow? w Warszawie byłam . Najpierw musisz zrobić testy kiłowe i RTG żeby iść do lekarza a potem baaaaardzo szczegółowe badania zanim zaszczepił. Wszystko włożył do koperty i zakleił, ostemplował i wpisał datę.
davido Napisano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2014 przechodzilas wszystkie badania czy tylko szczepionki? u lekarza wyznaczonego przez ambasade? (tj. warszawa/krakow? w Warszawie byłam . Najpierw musisz zrobić testy kiłowe i RTG żeby iść do lekarza a potem baaaaardzo szczegółowe badania zanim zaszczepił. Wszystko włożył do koperty i zakleił, ostemplował i wpisał datę. udalo sie wszystko zalatwic w jeden dzien? a pytalas czy jesli w ciagu pol roku nie zostaniesz zaproszona na rozmowe z konsulem to musisz ponownie wykonac wszystkie badania i szczepionki?
konamb Napisano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2014 przecież strone wczesniej była mowa o tych szczepieniach i bedziesz musiał robić drugi raz badania jeśli ktoś robił bo jak było wyzej pisane maja one ważność pół roku, wystarczy poszukać da sie załatwic wszystko w jeden dzien z tego co inni pisali
Jagosza Napisano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2014 przecież strone wczesniej była mowa o tych szczepieniach i bedziesz musiał robić drugi raz badania jeśli ktoś robił bo jak było wyzej pisane maja one ważność pół roku, wystarczy poszukać da sie załatwic wszystko w jeden dzien z tego co inni pisali No to "inni" też już robili? Nie tylko ja?
serafina Napisano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2014 szczepień nie trzeba powtarzać Niektóre mają okres ważności 10 lat a inne robi się tylko raz w życiu Niestety RTG i krew oraz badania trzeba będzie powtórzyć - no chyba że wyrobisz się i w ciągu 180 dni od daty pierwszych badań postawisz stopę na amerykańskiej ziemi będąc już po rozmowie w ambasadzie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.