Skocz do zawartości

Dv 2015 - Co Po 1 Maja 2014? Pytania I Odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

… co do paszportu, to się wyjaśni….

Tylko najbardziej mnie interesuje, czy jeżeli w ceac (w case) jest wniosek, który nie został nawet rozpoczęty…. to czy to może opóźnić przetwarzanie wszystkich wniosków? Czy to nieważne, jeżeli główny aplikant ma wypełniony wniosek..?

• Odpowiedzi 1,7 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

4. W dniu rozmowy byłem na Piękniej o 7:20. Było pusto więc weszliśmy do srodka. Najpierw ochrona prosi o jeden paszport i sprawdza na liście czy mamy umówioną wizytę. Następnie przechodzi się do budynku. Tam biorą paszporty, skanują kod paskowy UID który należy wydrukować podczas rejestracji na stronie http://www.ustraveldocs.com/pl_pl/. naklejają kod paskowy i ooddają paszporty. Potem dostaje sie numerek i schodzi na dół aby w okienku 13 lub 14 oddać paszporty i pozostałe dokumenty. Następnie dostaje się numerek i kwit do zapłacenia w kasie. Proponuję płacić złotówkami lub kartą. Ja kupiłem w kantorze dolary i do jednego banknotu 100$ pani w kasie miala zastrzeżenia i dopiero po dłuższej rozkminie przyjęła banknot. Potem powrót na salę, oddanie kwitu i skanowanie rąk. W miedzyczasie pojawiło się mnóstwo ludzi do wiz turystycznych którzy taśmowo podchodzą do okienek i albo wracają bez paszportu albo z paszportem z rozczarowaniem na twarzy.

Mieliśmy ten sam problem. Odnaleźliśmy stare 50 $ od chrzestnej, które siedziały w książkach. Pani w kasie prostowała je i inne cuda z nimi robiła żeby przeszły przez maszynkę. Już myślałem że zaraz nas wyrzucą za posiadanie fałszywek, ale na szczęście jakoś w końcu przeszły.

Napisano

Witam serdecznie! Mam pytanie odnośnie zaświadczenia o niekaralności: czy dla 15 - latka muszę mieć takie zaświadczenie? Jeżeli tak, to co mam zakreślić - kartoteka karna i kartoteka nieletnich?

Napisano

Witam serdecznie! Mam pytanie odnośnie zaświadczenia o niekaralności: czy dla 15 - latka muszę mieć takie zaświadczenie? Jeżeli tak, to co mam zakreślić - kartoteka karna i kartoteka nieletnich?

Hey Marcela,

Osoby , które mają 16 lat i więcej potrzebują takie zaswiadczenie.... więc jeżeli w dniu rozmowy nie ma jeszcze 16 , nie potrzebuje...

Pozdrawiam

Each applicant aged 16 years or older must submit all required police certificates to the U.S. Embassy or Consulate at his or her interview.

http://travel.state.gov/content/visas/english/immigrate/diversity-visa/if-you-are-selected/prepare-supporting-documents.html

tutaj wszystko jest opisane co musicie miec...

Napisano

Rozmowę mamy jutro i coraz więcej wątpliwości, że może czegoś brakuje albo jakieś papierki nie takie! Zgłoszenie wysłaliśmy 23 lipca a zaproszenie na rozmowę dostaliśmy w grudniu :)

Napisano

Rozmowę mamy jutro i coraz więcej wątpliwości, że może czegoś brakuje albo jakieś papierki nie takie! Zgłoszenie wysłaliśmy 23 lipca a zaproszenie na rozmowę dostaliśmy w grudniu :)

Marcela, napisz proszę co i jak...? Mam nadzieje, że się udało wszystko i czekacie na paszporty :)

Napisano

Właśnie wróciliśmy z ambasady!! Tak jak napisałaś ....wszystko sięudało i czekamy na paszporty :D :D . Pani konsul bardzo miła, pogratulowała szczęsliwego losowania, zapytała ile razy braliśmy udział w losowaniu, jakie mamy plany, do kogo jedziemy, czy byliśmy już w USA, gdzie pracujemy i na tym zakończyła rozmowę. Na koniec jeszcze raz pogratulowała i powiedziała, że paszporty z wizą przyjdą za 3- 4 dni. Także odetchnęliśmy z ulgą i jesteśmy zadowoleni, że już po wszystkim!!! Tym, którzy czekają na rozmowę chciałabym powiedzieć aby się nie stresowali bo naprawdę WSZYSTKO BĘDZIE DOBRZE! ;):) :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...