cutmiut Napisano 26 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 26 Lutego 2015 Jaki kartoteki zaznaczacie w zaświadczeniu o niekaralności? Przewertowałem forum i odszukałem różne opinie jedni piszą, że wszystkie inni, że tylko kartoteka karna jak to więc jest? Rozmowę mam na 14 kwietnia. "Osoby w wieku od 16 do 24 lat muszą zaznaczyć na formularzu dwa okienka: Kartoteka Karna i Kartoteka Nieletnich zanim dokument zostanie potwierdzony przez urzędnika. Osoby w wieku powyżej 24 lat muszą zaznaczyć tylko okienko: Kartoteka Karna."
karolina_2311 Napisano 26 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 26 Lutego 2015 Ja zaproszenie wydrukowałam i miałam je i na badaniach i na rozmowie, ale nie prosili o nie więc pewnie jest niepotrzebne ale na wszelki wypadek wydrukuj i zabierz je ze sobą Na badaniach prosili o paszporty, 4 zdjęcia i karty szczepień a na rozmowie prosili o paszporty, wydruk z TNT, 2 zdjęcia, zaświadczenie o niekaralności i świadectwo/dyplom ukończenia ostatniej szkoły (tylko od wnioskodawcy) i tyle, ale papierków miałam o wiele więcej. Dzięki
karolina_2311 Napisano 26 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 26 Lutego 2015 Hej Mam takie pytanie . Na rozmowe chciałabym zabrać zaświadczenie od pracodawcy (ze stanów) że po przylocie mam u niego zaklepaną prace czy wystarczy zwykła deklaracja pracodawcy pieczątka podpis czy potrzebny jest jakiś konkretny dokument
konamb Napisano 26 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 26 Lutego 2015 Hej Mam takie pytanie . Na rozmowe chciałabym zabrać zaświadczenie od pracodawcy (ze stanów) że po przylocie mam u niego zaklepaną prace czy wystarczy zwykła deklaracja pracodawcy pieczątka podpis czy potrzebny jest jakiś konkretny dokument zwykła deklaracja nie ma dokumentu na to bo sam szukałem
karolina_2311 Napisano 26 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 26 Lutego 2015 zwykła deklaracja nie ma dokumentu na to bo sam szukałem Hej wiecie że jak sie ma dziecko bodajże w wieku od 2-14 to trzeba zrobić test igra , i wtedy nie załatwi się wszystkiego w jeden dzień tylko trzeba jechać dwa razy , raz na pobranie i dopiero po trzech dniach są wyniki i można wtedy iść do pani doktor . Dzwoniłam do Krakowa nikt wcześniej nie pisał o tym i byłam przekonana że załatwie wszystko w jeden dzień niestety się rozczarowałam
cutmiut Napisano 26 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 26 Lutego 2015 Hej wiecie że jak sie ma dziecko bodajże w wieku od 2-14 to trzeba zrobić test igra , i wtedy nie załatwi się wszystkiego w jeden dzień tylko trzeba jechać dwa razy , raz na pobranie i dopiero po trzech dniach są wyniki i można wtedy iść do pani doktor . Dzwoniłam do Krakowa nikt wcześniej nie pisał o tym i byłam przekonana że załatwie wszystko w jeden dzień niestety się rozczarowałam było o tym pisane nie raz
Natalia04 Napisano 27 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 27 Lutego 2015 Moi Drodzy, chciałbym Wam bardzo serdecznie podziękować za wszystkie wpisy z uwagami na temat rozmowy i dokumentów- bardzo mi one pomogły. Chciałam się też pochwalić, że właśnie odebrałam paszport z wizą, a wszystkim, którzy czekają na swoją kolej życzę powodzenia i żebyście się nie stresowali, bo jeśli dokumenty są ok, to wystarczy tylko odpowiednie, czyli pozytywne podejście i wtedy musi się udać także jeszcze raz dziękuję i jeszcze raz powodzenia- nie poddawajcie się
Sheruns Napisano 27 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 27 Lutego 2015 Czy ktoś się orientuje czy można w ambasadzie zapłacić 330$ kartą debetową?
NataszkaBobi Napisano 28 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2015 karta mozna bylo placic, ale z tego co czytalismy na forum pewniej jest wziac gotowke. Nie wszystkie karty byly akceptowane, zalezy jaka debetowka, karty wypukłe na pewno. My mielismy dolary i bez stresu sie obylo. W zlotówkach też przyjmowali, ale po ich przeliczniku oczywiscie.
Sheruns Napisano 28 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2015 karta mozna bylo placic, ale z tego co czytalismy na forum pewniej jest wziac gotowke. Nie wszystkie karty byly akceptowane, zalezy jaka debetowka, karty wypukłe na pewno. My mielismy dolary i bez stresu sie obylo. W zlotówkach też przyjmowali, ale po ich przeliczniku oczywiscie. Też myślałam, że gotówka będzie pewniejsza niż karta, ale ktoś ostatnio pisał, że się Pani w kasie przyszepiła do jednego banknotu $100. Niby były wymienione w kantorze, więc nie wiem skąd mógł wynikać ten problem. Nie chciałabym przeżyć dodatkowego stresu jakby mi gotówki nie przyjęli :/
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.