Skocz do zawartości

Relatywnie Szybki Ślub Na Wizie Turystycznej

Aiglon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

1. Jesli uzylas wizy turystycznej w celu przyjechania do Stanow i brania slubu to jest to visa fraud.

2.............. ??? Slub mozecie brac gdziekolwiek.

3. Zakladajac, ze bedziesz robic AoS z turystycznej to nie. Nie mozesz wyjechac dopoki nie dostaniesz AP. Jesli wyjedziesz (juz po slubie) to bedziecie starac sie o wize CR1. Czas oczekiwania - okolu roku. Haha, sama nic nie zalatwisz. To chlopak/maz na ciebie wysyla dokumenty.

4. Nie.

Generalnie mowiac to... Bardzo malutko orientujesz sie w sprawach imigracyjnych... Poczytaj troche.http://www.visajourney.com/content/guides

• Odpowiedzi 40
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Nie zupełnie gdzie się da brać ślub. ;)

Np można na terenie danego miasta Stanu co innego Konsulat.

Wiek taki to maly problem przy rozmowie o GC i wykorzystaniu na legalizację pobytu na terenie USA .

Możesz brać ślub w USA możesz na terenie Unii bo w Polsce to będzie utrudnione.

Pozostaje tez wiza k1 . Tylko ze jak pewni jesteście siebie to ślub i legalizacja pobytu przez wizę cr1

Napisano

Sprostuje troche - wyjazd na turystycznej z zamiarem wziecia slubu to nie jest fraud. Wyjazd na turystycznej z intencja robienia AOS lub COS to jest fraud.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Sprostuje troche - wyjazd na turystycznej z zamiarem wziecia slubu to nie jest fraud. Wyjazd na turystycznej z intencja robienia AOS lub COS to jest fraud.

Ale czy to sie prawie w kazdym przypadku nie wyklucza? Z tego co widze to wiekszosc ludzi wyjezdza na turystycznej, bierze slub i potem kolejnoscia rzeczy aplikuje na AOS, bo zamierza zostac w US... bo GC to jedyna mozliwosc dostania legalnego pobytu po slubie.

Napisano

Nie wyklucza sie. Przeciez chmary ludzi wyjezdzaja do USA po to tylko, by wziac slub np. w takim Las Vegas...

Domyslnie myslalam, ze mowimy o slubie z rezydentem/ obywatelem, o tym co Msm post mowil. A tak wogole, to Msm jestes w wieku mojego brata, taka mloda, ze nawet sie nie da legalnie alkoholu kupic.

• 7 miesięcy później...
Napisano

Witam wszystkich :)

Odkopuje temat bo chcialam dopytac o jedna rzecz. Piszecie tutaj o 30/60/90 policy o ktorej mowil mi rowniez prawnik.

Otoz zdecydowalam sie na ryzykowne posuniecie i staranie sie o aos z b2... tzn dopiero sie zdecyduje.

Jestem w stanach juz prawie  6 miesiecy, aplikacja o przedluzenie b2 poszla jakies 2 tyg  temu.

Jak widac jestem juz dluzej niz 90 dni w U.S aleee... zastanawiam sie jak to bedzie z tym intent w moim przypadku.

Wjezdzajac do U.S we wrzesniu nie mialam pojecia , ze sprawy sie tak potocza i ze zechce tutaj zostac. Mialam juz o tym pojecie aplikujac o przedluzenie B2.

Czy moge miec problemy jezeli wezmiemy slub w maju a moje przedluzenie b2 wchodzi w efekt w polowie marca? To moze byc mniej niz 60 dni.

To samo z aplikacja i-539 , nie pisalam tam o moim chlopaku, nie pisalam ze chce zostac, wrecz przeciwnie... Troche ukrylam zeby moc zostac z facetem dluzej, a teraz sie oswiadczyl i ... nie chce wracac do Polski. Slyszalam ze czekanie na jakiekolwiek wizy jest teraz absurdalnie dlugie, nie zdecyduje sie na taka rozlake, chce zostac i byc z nim. W obecnej sytuacji on nie moglby nawet odwiedzac mnie w Polsce.

Od kilku dni czytam forum i dowiaduje sie , ze wcale to tak beztrosko nie wyglada... Ze wlasnie przez ta beztroske moze sie pozniej okazac ze bedziemy mieli powazne przeszkody chcac zyc razem w usa...

Czy mozliwe , ze wyciagna mi ta aplikacje o przedluzenie B2 w ktorej nic nie pisze o chlopaku a jedynie o podrozach i zwiedzaniu stanow? Ze moj intent przedluzajac b2 byl nie taki jak powinien? 

Czy powinnismy wstrzymac sie ze slubem i poczekac az moje przedluzenie bedzie w efekcie 3 miesiace? (Oczywiscie to 'bedzie w efekcie' to tylko zalozenie, poniewaz  na decyzje czy je dostalam moge czekac nawet 6 miesiecy.)

Jakos bardzo mi sie nie spieszy, ale maj jest o tyle dogodnym terminem ze moglabym miec tu swoja mame na ceremonii a to jednak dla mnie wazne..

Z gory bardzo dziekuje za jakiekolwiek rady.

Pozdrawiam.

Napisano

Ja wzialem slub kilka dni po przybyciu do USA. A co, fantazja taka! To kiedy wezmiesz slub formalnie nie ma wiekszego znaczenia bo w tym przypadku nielegalny pobyt i tak jest puszczony w niepamiec przez USCIS. Mozna bylo sobie darowac przedluzanie B2. Taki maja respekt dla uczuc obywateli USA.

Napisano

Wiem , ze moznabylo sobie darowac, ale nie chcialam tego statusu 'nielegalny pobyt'.

Czy te 30/60/90 odnosi sie do daty slubu czy daty skladnia pakietu aos? 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...