kzielu Napisano 15 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 15 Listopada 2015 Serio tak mało? Serio serio ATL jest spoko jak na swoj rozmiar.
Joanna30 Napisano 15 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 15 Listopada 2015 Mamy jeszcze opcję, że zamiast KLM w drodze powrotnej to AF. I wtedy tylko jedna przesiadka w Paryżu. 1:15 czasu. Tego też się boję, bo ostatnio jak tak leciałyśmy (co prawda było to 5 lat temu i tylko jeden raz ), to ledwo zdążyłyśmy, bo samolot z LAX wylądował chyba na końcu świata a do tego samolot odleciał z CDG z opóźnieniem i mi się potem powrót do Wrocka posypał. Wolałabym lecieć Lufthansą, ale moje współtowarzyszki nie chcą. No i masz babo placek, jak się baby dogadać nie mogą, czym lecieć
kzielu Napisano 15 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 15 Listopada 2015 W tym momencie transfer przez CDG to samobójstwo... Ja latam tamtędy kilka razy w roku bo mam bezpośredni lot z CVG ale pomiędzy CDG i AMS bez wątpienia AMS. Bierz i się nie zastanawiaj. Ale dlaczego chcesz leciec LH to nie mam pojęcia
Joanna30 Napisano 16 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2015 To nie do końca w tym momencie, bo wyjazd mamy dopiero w lipcu Ale mnie przeraża ta godzina na przesiadkę... Może jestem przewrażliwiona. A LH chcę lecieć, bo dobrze mi się latało tą linią. Raz leciałam nawet do Stanów i też nie miałam żadnych zastrzeżeń Poza tym mi by było wygodniej, bo nie musiałabym się z Wrocka tarabanić do Wawki, skąd są moje koleżanki. Wiesz, taki pragmatyzm Ale one się boją, że LH zastrajkuje i będzie kiszka
aniala Napisano 15 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 15 Lutego 2016 ...Czyli jeśli ląduję na Terminalu 1 we Frankfurcie i odlot do Chicago mam z tego samego terminalu za 2 godziny, to nic już nie muszę robić? Tylko spaceruję do swojego gate'a? Niee, no chyba muszę mieć sprawdzony podręczny? Dużo o tym czytałam, ale wszystko mi się pomyliło już,
glimi Napisano 15 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 15 Lutego 2016 Nie musisz miec, bo nie wychodzi z lotniska tylko idziesz jednej czesci do drugiej. Jedynie co sprawdzaja po drodze to wize i paszport. We Frankfurcie jedynym Twoim zadaniem bedzie przejscie z Gate A do Z Ja raz trafilem na strajk pilotow w LH, jako ze to byl strajk na krotkich lotach to lot do USA tez mi anulowali.
ilon Napisano 15 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 15 Lutego 2016 Nie mialam nigdy przesiadki we Frankfurcie, chyba, ale pamietam ze czasami sprawdzali komus wyrywkowo bagaz podreczny. Mi raz sprawdzali bodajze w Dortmundzie. ;>
Dejmos Napisano 15 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 15 Lutego 2016 ...Czyli jeśli ląduję na Terminalu 1 we Frankfurcie i odlot do Chicago mam z tego samego terminalu za 2 godziny, to nic już nie muszę robić? Tylko spaceruję do swojego gate'a? Niee, no chyba muszę mieć sprawdzony podręczny? Dużo o tym czytałam, ale wszystko mi się pomyliło już, Czasami zdarzaja sie tzw "lapanki" gdzie przeszukuja podreczny losowo, ale z reguly sa tylko kontrole dokumentow.
KaeR Napisano 15 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 15 Lutego 2016 ...Czyli jeśli ląduję na Terminalu 1 we Frankfurcie i odlot do Chicago mam z tego samego terminalu za 2 godziny, to nic już nie muszę robić? Tylko spaceruję do swojego gate'a? Niee, no chyba muszę mieć sprawdzony podręczny? Dużo o tym czytałam, ale wszystko mi się pomyliło już, Przeiadalem sie we Frankufurcie juz po remoncie, wtedy jeszcze bylo takie tymczasowe stanowisko po wejsciu na gore, gdzie sprawdzali paszporty i zaproszono mnie za prawan, zeby sprawdzic moj plecak.
aniala Napisano 15 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 15 Lutego 2016 Aha, dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Do wylotu jeszcze trochę czasu, ale jakoś przyszło mi to na myśl. I rozumiem, że miejsce kontroli dokumentów jest na widoku, po drodze itd.? Nigdy jeszcze się nie przesiadałam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.