pelasia Napisano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2017 10 godzin temu, daisy1 napisał: Ja się na końcówkę Dextera obraziłam i do dzisiaj nie obejrzałam ostatniego odcinka (tylko ostatniego), choć cały serial oglądałam na bieżąco Obejrzyj sobie ostatni odcinek i obraz sie na dobre 11 minut temu, katlia napisał: Mam Ciocie w Polsce... uwazana za naprawde utalentowana w kuchni. Jej obiady, desery, ciasta byly legendarne. Znajomi, sasiedzi dzwonili z pytaniami, zamawiali u niej torty ktore byly lepsze niz te z najslawniejszych piekarni. Co bylo u niej w kuchni? Zadnych gadzetow... ot, patelnia, garnek, dobry noz... swietna kuchnia polega na wyczuciu, smaku, wiedzy... nie "wynalazkow". No ale jak sie ma wyczucie, smak i wiedzę to te " wynalazki" zycie mogą naprawdę ułatwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2017 Godzinę temu, pelasia napisał: No ale jak sie ma wyczucie, smak i wiedzę to te " wynalazki" zycie mogą naprawdę ułatwić Fakt... ale jest tylko kilka takich wynalazkow, i wieszosc z nas je ma... mikser jakis, food processor, itp. Nawet Ciocia sprawila sobie na stare lata Thermomix, ktorego w USA nie mozna kupic. Ale bardzo duzo tych gadgetow to przereklamowane wyciaganie pieniedzy od naiwnych "foodies." 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 29 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2017 Ja właśnie zakończyłem wygniatanie chleba. Z wrodzonego chłopskiego lenistwa robię to... wiertarką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2017 Wygniatanie chleba wiertarka? My spakowalismy dzisiaj polowe dobytku; w srode przyjezdzaja nam zabrac meble. Temperatury dzisiaj dobiły u nas do 31 C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 29 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2017 15 minut temu, Roelka napisał: Wygniatanie chleba wiertarka? My spakowalismy dzisiaj polowe dobytku; w srode przyjezdzaja nam zabrac meble. Temperatury dzisiaj dobiły u nas do 31 C. A co? Zaczepilbym fotkę ale nie potrafię, mam komunikat żebym się skontaktował z działem technicznym. Jest tu jakiś dział techniczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agatenka Napisano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2017 11 godzin temu, katlia napisał: Mam Ciocie w Polsce... uwazana za naprawde utalentowana w kuchni. Jej obiady, desery, ciasta byly legendarne. Znajomi, sasiedzi dzwonili z pytaniami, zamawiali u niej torty ktore byly lepsze niz te z najslawniejszych piekarni. Co bylo u niej w kuchni? Zadnych gadzetow... ot, patelnia, garnek, dobry noz... swietna kuchnia polega na wyczuciu, smaku, wiedzy... nie "wynalazkow". Ależ ja się z tobą w 100% zgadzam i do tej pory również nie miałam w kuchni nic poza sokowirówką. Pochodzę z rodziny kulinarnych geniuszy niestety tego po nich nie odziedziczyłam . W sumie nie mnie to oceniać ale wydaje mi się że gotuje nie źle, problem w tym że ja po prostu nienawidzę tego robić! Nie mam cierpliwości, nie sprawia mi to żadnej przyjemności i jest wręcz codzienną udręką. Dlatego takim osobom jak ja takie urządzenia naprawdę pomagają - przez 3 dni ugotowałam więcej niż przez ostatnie 2 miesiące razem wzięte 23 godziny temu, andyopole napisał: Te wszystkie wynalazki ostatecznie i tak kończą w garażu. Nigdy nie kupuje rzeczy typu "Cooper pan", jakieś mixery oferowane w telesprzedazy itp. opierając się na owczym pedzie. Mam to co potrzebne i wystarczy do zrobienia tego co chcę. Tak naprawdę chodzi głównie o to żeby z ludzi wyrwać pieniądze wmawiajac ludziom cudowne właściwości tych rzeczy. Jasne, zazwyczaj tak jest i nie mam zamiaru przekonywać Cię że to akurat urządzenie jest inne. Natomiast jeszcze nigdy, nigdzie nie widziałam żeby ktokolwiek je reklamował, zainteresowałam się kupnem po odwiedzeniu wielu znajomych w PL które akurat go posiadało 9 godzin temu, andyopole napisał: Ja właśnie zakończyłem wygniatanie chleba. Z wrodzonego chłopskiego lenistwa robię to... wiertarką. Spróbuj ten przepis - nie musisz nic ugniatać a chleb wychodzi bardzo dobry https://nyti.ms/2jTt4u7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 30 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2017 Chleb nie zagnieciony i same dziury. Wskaźnikiem jakości są małe, jednolite dziurki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 30 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2017 Kiedy to losowanie na GC bo już amatorzy okresu dostają? Spokoju nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2017 11 godzin temu, agatenka napisał: W sumie nie mnie to oceniać ale wydaje mi się że gotuje nie źle, problem w tym że ja po prostu nienawidzę tego robić! Nie mam cierpliwości, nie sprawia mi to żadnej przyjemności i jest wręcz codzienną udręką. Ja tez nie specjalnie lubie gotowac... ta codziennosc mnie dobija... przez wiele lat maz gotowal bo ja wracalam z pracy pozniej niz on. Teraz jest na odwrot i ja przejelam obowiazki z minimalnym entuzjazmem. (Gadzety w kuchni mam, i to sporo. Ale do doskonalej kucharki mi bardzo daleko.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 30 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2017 A ja lubię gotowac, piec, majsterkować. Lubię coś robić. Jeśli rozwalę się na kanapie, co też robię, gryzie mnie sumienie ze tracę czas w którym mógłbym zrobić coś pożytecznego. Przypomina mi się moja mama. Sobota, czyta zawzięcie gazety co lubi robic, ogląda jakiś serial. W końcu wzdycha, wstaje i idzie do kuchni i wraca za godzinkę za jakimś wspaniałym smakołykiem. Nikt jej o to nie prosił ale lubiala zawsze zrobić innym przyjemność a nie miała zrozumienia dla ludzi, którzy "musieli" w ciągu dnia się położyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi