Xarthisius Napisano 2 Lipca 2022 Zgłoś Napisano 2 Lipca 2022 9 hours ago, andyopole said: Licencje na sprzedaż czy strzelanie? Na strzelanie. Cytuj
andyopole Napisano 2 Lipca 2022 Autor Zgłoś Napisano 2 Lipca 2022 13 godzin temu, Xarthisius napisał: U nas fajerwerki są nielegalne (trzeba mieć licencje). Dlatego wszystkie rednecki stawiają sobie za punkt honoru kupno jak największej ilości materiałów wybuchowych w pobliskiej Indianie i puszczaniu wszystkiego z dymem po pijaku. Nie widziałem, żeby policja ich ścigała. Martwe prawo. 4 godziny temu, Xarthisius napisał: Na strzelanie. Ciekawe prawo macie w powiecie. A czy żony można u was bić po 4pm? Cytuj
Xarthisius Napisano 4 Lipca 2022 Zgłoś Napisano 4 Lipca 2022 (edytowane) Wróciłem z Synem z parady, siadłem do komputera, żeby przeczytać wiadomości i to był błąd. Aż mi się niedobrze zrobiło: https://www.nbcchicago.com/news/local/police-respond-to-incident-in-downtown-highland-park-urge-public-to-avoid-area/2872781/ Edytowane 4 Lipca 2022 przez Xarthisius Cytuj
andyopole Napisano 4 Lipca 2022 Autor Zgłoś Napisano 4 Lipca 2022 52 minuty temu, Xarthisius napisał: Wróciłem z Synem z parady, siadłem do komputera, żeby przeczytać wiadomości i to był błąd. Aż mi się niedobrze zrobiło: https://www.nbcchicago.com/news/local/police-respond-to-incident-in-downtown-highland-park-urge-public-to-avoid-area/2872781/ Brak słów. ... Cytuj
Roelka v.2 Napisano 4 Lipca 2022 Zgłoś Napisano 4 Lipca 2022 Okropne. Dzien sie jeszcze nie skonczyl, podejrzewam ze to nie jedyna strzelanina przy okazji 4tego Lipca. Nie wyobrazam sobie... idziesz na parade czy festyn, slyszysz jakies halasy - moze to sztuczne ognie... Mnie juz nikt nie przekona na pojscie na jakies publiczne parady/koncerty/etc. Za duze ryzyko, za duzo group mentality... Cytuj
margherita_s Napisano 4 Lipca 2022 Zgłoś Napisano 4 Lipca 2022 1 hour ago, Roelka v.2 said: Okropne. Dzien sie jeszcze nie skonczyl, podejrzewam ze to nie jedyna strzelanina przy okazji 4tego Lipca. Nie wyobrazam sobie... idziesz na parade czy festyn, slyszysz jakies halasy - moze to sztuczne ognie... Mnie juz nikt nie przekona na pojscie na jakies publiczne parady/koncerty/etc. Za duze ryzyko, za duzo group mentality... Mnie tak samo. W zeszłym roku poszłam ze znajomymi do baru późnym wieczorem, nagle ktoś zaczął strzelac przed barem... Drzwi od razu zamknięto, zaciągnięto zasłony, kazano nam usiąść na podłodze i być cicho... Nawet żadnego wyjścia ewakuacyjnego nie było z tyłu, normalnie pułapka jakby to ktoś w środku zaczął strzelać. Dawno się tak nie bałam, jak wtedy. Skończyły się moje nocne wypady do downtown. Cytuj
Roelka v.2 Napisano 4 Lipca 2022 Zgłoś Napisano 4 Lipca 2022 30 minutes ago, margherita_s said: Mnie tak samo. W zeszłym roku poszłam ze znajomymi do baru późnym wieczorem, nagle ktoś zaczął strzelac przed barem... Drzwi od razu zamknięto, zaciągnięto zasłony, kazano nam usiąść na podłodze i być cicho... Nawet żadnego wyjścia ewakuacyjnego nie było z tyłu, normalnie pułapka jakby to ktoś w środku zaczął strzelać. Dawno się tak nie bałam, jak wtedy. Skończyły się moje nocne wypady do downtown. Straszne. :/ Cytuj
MeganMarkle Napisano 4 Lipca 2022 Zgłoś Napisano 4 Lipca 2022 A my dziś rano z rodzina pojechaliśmy na lokalna paradę… a teraz myśle ze strach już gdziekolwiek wyjść w tym kraju :(( aczkolwiek w Europie tez podobnie: https://amp.cnn.com/cnn/2022/07/03/europe/copenhagen-mall-shooting-intl/index.html Cytuj
MeganMarkle Napisano 4 Lipca 2022 Zgłoś Napisano 4 Lipca 2022 On 7/1/2022 at 6:24 PM, Xarthisius said: Tak z innej beczki, właśnie nabyłem na drodze kupna obligacje tego pięknego kraju (series I bonds). Trochę przedwcześnie, bo w końcu dalej jestem tylko brudnym imigrantem i zawsze mogą jeszcze wykopać na zbity pysk, no ale zaryzykowałem... To co mnie trochę przeraziło to to, że na stronie rządowej podałem tylko numer konta i trochę danych osobowych. Nic więcej. Żadnego przelewu, autoryzacji w banku przez OAuth, nic. Pieniędze mają "zniknąć" after 1 business day, czyli we wtorek. Trochę włos się jeży, że Treasury ot tak sobie może ściągnać $$$ bezpośrednio z konta wiedząc tylko jak się nazywam... System bankowy w tym kraju ma w sobie coś z magii i nigdy nie przestaje mnie zadziwiać. Tez zakupiliśmy i miałam podobne odczucia co do tego ściągania kasy z konta… no ale to już tak debilnie ta bankowość w USA działa. Masakra. Jednak ciężko się było nie skusić na te obligacje bo dobry deal Cytuj
Roelka v.2 Napisano 4 Lipca 2022 Zgłoś Napisano 4 Lipca 2022 1 minute ago, MeganMarkle said: A my dziś rano z rodzina pojechaliśmy na lokalna paradę… a teraz myśle ze strach już gdziekolwiek wyjść w tym kraju :(( aczkolwiek w Europie tez podobnie: https://amp.cnn.com/cnn/2022/07/03/europe/copenhagen-mall-shooting-intl/index.html Jak dla mnie nie ma w ogole porownania. W USA mass shootings sa praktycznie co tydzien. Gdzies czytalam ze w Danii to pierwszy taki incident od 7 lat... 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi