Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

W Poznaniu z numerkami problemu nie ma :D

Żartuję, nie było tego dnia ale jak jest każdego innego dnia to ja naprawdę nie wiem. 

Edytowane przez pelasia

Napisano
2 hours ago, pelasia said:

Ja bylam w listopadzie, online pokazywalo, ze nie ma terminow, ale zgadałam sie z fotografem i powiedział, ze nie mam sie przejmowac tym co jest online, bo nieaktualizują I mam iść. Tak zrobilam,  wzielam numerk przy wejsciu I wniosek udalo nam sie zlozyc. Szczerze mowiac wydawalo mi sie, ze nie da rady, ponieważ chca dodatkowy dokument tozsamosci a moje PL dokumenty stracily waznosc. Kobietka po rozmowach z wyzej postawionym, przyjela moj US paszport jako dokument tozsamosci. Paszport byl do odbioru 3 tyg pozniej. Nadal na mnie czeka ale odbiore jak bede w PL w tym roku.  Dowod tez czeka na odbior :D

Oczywiście każde miasto i każdy urząd moze miec inne zasady.

U nas nawet nie było możliwości walk in- facet przy drzwiach sprawdza czy masz appointment . Ja dzwoniłam (nawet nie wiedziałam ze jest możliwość zobaczenia online) wiec chyba jednak wszędzie są inne zasady. 

Napisano

Hej, nie wiem czy to właściwe miejsce ale polecacie jakieś apki/kursy do nauki słówek itd z angielskiego 
Nigdy nie sprawdzałem na jakim poziomie jest mój angielski jeśli chodzi o te kategorie, jedynie z matur próbnych miałem 90%+ ale to pewnie nie ma znaczenia

Napisano
On 4/22/2023 at 12:13 PM, agatenka said:

U nas nawet nie było możliwości walk in- facet przy drzwiach sprawdza czy masz appointment . Ja dzwoniłam (nawet nie wiedziałam ze jest możliwość zobaczenia online) wiec chyba jednak wszędzie są inne zasady. 

Przyjezd do ambasady w DC. Zapraszam :P

Napisano
19 hours ago, Inver said:

Hej, nie wiem czy to właściwe miejsce ale polecacie jakieś apki/kursy do nauki słówek itd z angielskiego 
Nigdy nie sprawdzałem na jakim poziomie jest mój angielski jeśli chodzi o te kategorie, jedynie z matur próbnych miałem 90%+ ale to pewnie nie ma znaczenia

Inver, chyba kazda jest dobra - od Ciebie zalezy jak sie bedziesz z nich uczyl....

ale nie ma lepszego sposobu niz obcownie z jezykiem, wiec seriale, filmy, YT wszystko po ang, bez lektora, moze z napisami i tak w kolko :)

Napisano
19 godzin temu, Inver napisał:

Jak chcesz poćwiczyć zwroty, a przede wszystkim wzbogacić słownictwo, to etutor jest dobry. Jeśli poważnie podchodzisz do nauki, to jest wart swojej ceny, tym bardziej, że często są jakieś promocje.

Napisano
Godzinę temu, raski napisał:

Jak chcesz poćwiczyć zwroty, a przede wszystkim wzbogacić słownictwo, to etutor jest dobry. Jeśli poważnie podchodzisz do nauki, to jest wart swojej ceny, tym bardziej, że często są jakieś promocje.

Hej dzięki za pomoc@Sebol83  @raskipodchodzę poważnie do nauki więc sobie sprawdzę tą aplikację, oglądam seriale po ang + napisy(ang) dodatkowo kilka dni temu znalazłem serwer discord na którym gadam po 2 godziny dziennie aby oswoić się z rozmowami a nie tylko odhaczać słówka

Napisano
7 hours ago, ilon said:

Przyjezd do ambasady w DC. Zapraszam :P

Juz ogarnięte  :) u nas w miasteczku jest co kilka miesięcy dyżur.  ALE... bede w twoich okolicach gdzies w polowie lipca na kilka tygodni wiec widzimy sie na kawce! 

Moze ty w końcu wybierzesz się w moje rejony? :D

• Upvote 1
Napisano
16 hours ago, agatenka said:

Juz ogarnięte  :) u nas w miasteczku jest co kilka miesięcy dyżur.  ALE... bede w twoich okolicach gdzies w polowie lipca na kilka tygodni wiec widzimy sie na kawce! 

Moze ty w końcu wybierzesz się w moje rejony? :D

Mamy byc na Florydzie na poczatku lipca i mysle ze namowie starego zeby podjechac do was w okolice bo raczej pojedziemy autem wiec jestesmy bardziej mobilni. :) 

• Like 1