andyopole Napisano 20 Września 2023 Autor Zgłoś Napisano 20 Września 2023 (edytowane) Godzinę temu, MeganMarkle napisał: nie wiem co dalej: Po prostu w dniu wyborów jedziesz do lokalu wyborczego który wybrałaś i oddajesz głos. Bodajże do 10 października możesz zmienić lokal wyborczy na inny, np w sytuacji gdy zechcesz odwiedzić w tym dniu Portland OR. W tych wyborach nie ma możliwości głosowania korespondencyjnego. edit: przypomnę tylko że w USA GLOSUJEMY w SOBOTĘ, 14 PAŹDZIERNIKA. Edytowane 20 Września 2023 przez andyopole Cytuj
kzielu Napisano 20 Września 2023 Zgłoś Napisano 20 Września 2023 9 hours ago, margherita_s said: Ja mam 2 h. Nie rozumiem, dlaczego nie ma punktu do głosowania w Columbus? Przecież to stolica stanu. Niestety, ale 2 h nie będę jechać, żeby zagłosować. Oni ewidentnie zlokalizowali punkty glosowania w miejscach gdzie mieszka wieksza liczba polakow - co w sumie jest zrozumiale. O ile osobiscie troche mnie irytuje ze najblizszy punkt w ktorym moge zaglosowac jest dokladnie po przekatnej stanu ode mnie (a stan jest prawie wielkosci Polski) to w sumie trudno oczekiwac zeby w kazdym miescie mozna bylo glosowac - natomiast - mimo ze to kontrowersyjny temat - mogliby wziac wzor z tak zacofanego kraju jak US i udostepnic absentee albo early voting tylko to pewnie wymagalo by zmiany ordynacji wyborczej i hgw czego jeszcze (mimo ze obecny rezim na luzie to chcial w PL przepchnac w ktoryms momencie). Cytuj
Xarthisius Napisano 20 Września 2023 Zgłoś Napisano 20 Września 2023 (edytowane) On 9/19/2023 at 9:43 AM, kzielu said: Ja nawet dalej - Cleveland - 3.5h. Moglo byc gorzej bo dalej na poludnie tez nic nie ma. A Ty nie masz blizej w nasza strone? My sie zapisalismy do Indianapolis. Update: Az musialem google maps otworzyc. Blizej masz do lokalu w Indy niz ja! Edytowane 20 Września 2023 przez Xarthisius Cytuj
andyopole Napisano 20 Września 2023 Autor Zgłoś Napisano 20 Września 2023 4 godziny temu, kzielu napisał: po przekatnej stanu ode mnie (a stan jest prawie wielkosci Polski) Oregon to obszarowo 2/3 Polski i tylko jeden obwod wyborczy. Niektorym bedzie blizej do Californi. Nie ma przymusu glosowania we wlasnym stanie. Mozna sie zapisac gdziekolwiek i do 10 pazdziernika jeszcze ewentualnie zmienic, tak jak @MeganMarkle ktora wybiera sie do Portland gdzie ma w pakiecie zapewniony wikt, opierunek i dowoz do lokalu wyborczego. 1 Cytuj
andyopole Napisano 20 Września 2023 Autor Zgłoś Napisano 20 Września 2023 4 godziny temu, kzielu napisał: (mimo ze obecny rezim na luzie to chcial w PL przepchnac w ktoryms momencie). Chcieli ale wykonanie bylo, jak to za obecnej administracji - katastrofalne (sa sluszne podejrzenia ze zamierzone). Wysylali pakiety wyborcze tak ze mnostwo ludzi nie mialo szans odeslac ich w terminie. Pakiety moje i duzej grupy znajomych dotarly na czas wylacznie dlatego ze firma zasponsorowala wysylke "overnight" do Konsulatu w LAX. Cytuj
kzielu Napisano 20 Września 2023 Zgłoś Napisano 20 Września 2023 1 hour ago, Xarthisius said: A Ty nie masz blizej w nasza strone? My sie zapisalismy do Indianapolis. Update: Az musialem google maps otworzyc. Blizej masz do lokalu w Indy niz ja! A faktycznie - przeoczylem ze cokolwiek jest w Indy - widzialem tylko jakas lokalizacje bllisko Chicago w Indianie. A to faktycznie poltoragodzinny rzut beretem Dzieki ! Cytuj
andyopole Napisano 20 Września 2023 Autor Zgłoś Napisano 20 Września 2023 14 godzin temu, margherita_s napisał: Ja mam 2 h. Nie rozumiem, dlaczego nie ma punktu do głosowania w Columbus? Przecież to stolica stanu. Niestety, ale 2 h nie będę jechać, żeby zagłosować. Mozesz polaczyc przyjemne z pozytecznym jak @kzielu i @Xarthisius, ktorzxy juz sie umawiaja na piwko. Zamiast piwka moze byc odwiedzenie jakiejs miejscowej atrakcji. Cytuj
andyopole Napisano 20 Września 2023 Autor Zgłoś Napisano 20 Września 2023 8 minut temu, kzielu napisał: A faktycznie - przeoczylem ze cokolwiek jest w Indy - widzialem tylko jakas lokalizacje bllisko Chicago w Indianie. A to faktycznie poltoragodzinny rzut beretem Dzieki ! Mozecie sie umowic na piwko.... Cytuj
Tirowiec1312 Napisano 20 Września 2023 Zgłoś Napisano 20 Września 2023 Ostatnio wciągnęły mnie transmisje planespotting prowadzone na yt przez dwóch młodych gości z L.A. (kanał L.A. Flights). Od soboty z okazji zgromadzenia UN są w NYC na JFK, skąd prowadzą programy na żywo. W sobotę zaprosili do przeprowadzenia wywiadu podczas transmisji jedną z kontrolerek lotów na JFK o imieniu Joanna. Jak się okazało, Pani Joanna jest imigrantką z Polski! Jeśli ktoś chciałby oglądnąć, to oto link do wywiadu. 1 Cytuj
margherita_s Napisano 21 Września 2023 Zgłoś Napisano 21 Września 2023 10 hours ago, andyopole said: Mozesz polaczyc przyjemne z pozytecznym jak @kzielu i @Xarthisius, ktorzxy juz sie umawiaja na piwko. Zamiast piwka moze byc odwiedzenie jakiejs miejscowej atrakcji. W Cleveland nie ma żadnych atrakcji... No może jest kilka, ale te już odwiedziłam. Cóż, nie zagłosuje. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi