Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

To odnosnie zaradnosci i samochodow - troche mi sie zderzak (bumper cover dokladnie - plastik) uszkodzil  - to ucho widoczne na zdjeciu po drugiej stronie juz nie bylo czescia zderzaka - na drugim zdjeciu.

Dorobilem (rekodzielo artystyczne normalnie) dwa ucha z profilu aluminiowego i przykleilem uzywajac epoxy (zeby nie bylo profil to taki katownik wiec tam jest dosc spora powierzchnia ktora jest przyklejona a nie tylko krawedz).  

Mialem nawet takim plan zeby wydrukowac 3D (bo nasza lokalna biblioteka ma 3D printery, 3D scannery i inne ciekawe zabawki - wszystko po koszcie materialow) ale czasowo sie nie zgralo. Koniec koncow zderzak prawie jak nowy....

PXL_20250524_161229336.MP.jpg

PXL_20250524_161201873.jpg

PXL_20250517_165235683.jpg

PXL_20250524_165205095.MP.jpg

Edytowane przez kzielu
  • Like 1

Napisano (edytowane)

Artysta plastyk, normalnie...

edit: przypomniało mi się że klej epoksydowy nie zawsze dobrze  pracuje z aluminium. Możliwe że zależy to od rodzaju stopu. Nie wiem. Zdarzyło się że odtłuszczone starannie, zalane klejem jak należ,y trzymało tylko na słowo honoru. 

Edytowane przez andyopole