kzielu Napisano 25 Maja Zgłoś Napisano 25 Maja (edytowane) To odnosnie zaradnosci i samochodow - troche mi sie zderzak (bumper cover dokladnie - plastik) uszkodzil - to ucho widoczne na zdjeciu po drugiej stronie juz nie bylo czescia zderzaka - na drugim zdjeciu. Dorobilem (rekodzielo artystyczne normalnie) dwa ucha z profilu aluminiowego i przykleilem uzywajac epoxy (zeby nie bylo profil to taki katownik wiec tam jest dosc spora powierzchnia ktora jest przyklejona a nie tylko krawedz). Mialem nawet takim plan zeby wydrukowac 3D (bo nasza lokalna biblioteka ma 3D printery, 3D scannery i inne ciekawe zabawki - wszystko po koszcie materialow) ale czasowo sie nie zgralo. Koniec koncow zderzak prawie jak nowy.... Edytowane 25 Maja przez kzielu 3 Cytuj
andyopole Napisano 25 Maja Autor Zgłoś Napisano 25 Maja (edytowane) Artysta plastyk, normalnie... edit: przypomniało mi się że klej epoksydowy nie zawsze dobrze pracuje z aluminium. Możliwe że zależy to od rodzaju stopu. Nie wiem. Zdarzyło się że odtłuszczone starannie, zalane klejem jak należ,y trzymało tylko na słowo honoru. Edytowane 25 Maja przez andyopole Cytuj
kinia2071 Napisano 26 Maja Zgłoś Napisano 26 Maja W dniu 24.05.2025 o 20:35, Roelka v.2 napisał: To tak dla wiadomości - wiza i badania lekarskie są płatne, i to relatywnie sporo. Ale to i tak nic w porównaniu do kasy osoba z wiza powinna uskładać na początek życia w US. :p Kasa to nie jest dla mnie żaden problem :p Oboje ciężko pracujemy bez urlopu (wiem szalone nie byliśmy na wakacjach od 6lat). Długo myśleliśmy by zaryzykować i zagrać, ja obserwuje Wasze forum prawie 8lat, a konto odważyłam się założyć w tamtym roku bo miałam kilka pytań ale tutaj jeden z Panów rozwiał moje wątpliwości. Chciałam wygrać za pierwszym razem no ale jak za 10lat się uda to pojedziemy za 10lat jak się uda za rok to też fajnie, a jak wcale no to trudno przeżyje, pojedziemy jedynie do Oregonu do Uniwersal Studio:p Cytuj
andyopole Napisano 26 Maja Autor Zgłoś Napisano 26 Maja 35 minut temu, mcpear napisał: Raczej do Orlando niż Oregonu Zanim @kinia2071 wygra loterię to i w Oregon wybuduja. Oby ta cyfra w jej nicku nie okazala sie jakąś prognozą! Cytuj
andyopole Napisano 26 Maja Autor Zgłoś Napisano 26 Maja W dniu 23.05.2025 o 10:47, andyopole napisał: Wczoraj przyszla koperta z Konsulatu, zapewne czek jest w srodku ale rzucilem a potem zapomnialem otworzyc i zobaczyc, tak wiec kwota nadal pozostaje niewiadoma. Jesli rzeczywiscie to jest czek to troche dziwne dlaczego nie zaczekali do drugiej tury? A moze to od razu za obie tury. A co jakbym umarl przed? To sie zdarza, zwlaszcza zywym! Chyba ze kazda tura wyborow jest rozliczana osobno. Otworzyłem wreszciete nieszczęsną kopertę. Czek opiewa na kwotę $265.50, to jest gaża vice. Od jednego z (za przeproszeniem) członków, wiem że dostał czek na $235. Nie pamiętam dokładnie ale jest to chyba tyle samo co przy ostatnich wyborach parlamentarnych. 1 Cytuj
kinia2071 Napisano 27 Maja Zgłoś Napisano 27 Maja 20 godzin temu, mcpear napisał: Raczej do Orlando niż Oregonu racja miałam na myśli Orlando oglądając filmik Youtubera z Oregonu za bardzo się chyba rozpędziłam 20 godzin temu, andyopole napisał: Zanim @kinia2071 wygra loterię to i w Oregon wybuduja. Oby ta cyfra w jej nicku nie okazala sie jakąś prognozą! jak się okaże to idę zagrać jeszcze w lotka może wygram w końcu bańke Cytuj
MeganMarkle Napisano Piątek o 00:59 Zgłoś Napisano Piątek o 00:59 O której się te komisje wyborcze otwierają w sobotę? Próbowałam to googlować ale nic nie znalazłam… a wy pewnie wiecie Cytuj
andyopole Napisano Piątek o 01:06 Autor Zgłoś Napisano Piątek o 01:06 6 minut temu, MeganMarkle napisał: O której się te komisje wyborcze otwierają w sobotę? Próbowałam to googlować ale nic nie znalazłam… a wy pewnie wiecie Pytasz i masz! Wybory Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej II tura sobota, 31 maja 2025 r. godz. 07:00 – 21:00 Przypominamy, że głosowanie w II turze wyborów Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej na terenie Stanów Zjednoczonych Ameryki odbędzie się w najbliższą sobotę, 31 maja, w godz. 07:00-21:00 (czasu lokalnego). Z uwagi na prawdopodobieństwo dużego zainteresowania oddaniem głosu przez wyborców w lokalach wyborczych przypadające zwyczajowo w okolicach godz. 10:00-15:00, zachęcamy Państwa do zaplanowania głosowania również poza tym przedziałem czasowym. Obywatele RP ujęci w spisie wyborców w I turze wyborów Prezydenta RP dla obwodowych komisji wyborczych utworzonych na terenie Stanów Zjednoczonych Ameryki (gdzie głosowanie miało miejsce w dniu 17.05.2025r.) głosują w tych samych lokalach wyborczych, o ile nie zmienili miejsca głosowania. KOMISJE WYBORCZE: Na terenie Okręgu Konsularnego Konsulatu Generalnego RP w Los Angeles utworzono 8 obwodowych komisji wyborczych (w tych samych lokalizacjach, jak w przypadku I tury): OKW 333 w Los Angeles: 3424 West Adams Boulevard, Los Angeles, CA 90018, OKW 334 w Denver: 525 E 46th Ave, Denver, CO 80216, OKW 335 w Las Vegas: 3050 Alta Drive, Las Vegas, NV 89107, OKW 336 w Phoenix: 2828 West Country Gables Drive, Phoenix, AZ 85053, OKW 337 w Portland: 3832 North Interstate Avenue, Portland, OR 97227, OKW 338 w San Diego: 1735 Grand Avenue, San Diego, CA 92109, OKW 339 w San Francisco: 3040 22nd Street, San Francisco, CA 94110, OKW 340 w Seattle: 1714 18th Avenue, Seattle, WA 98122. 1 2 Cytuj
andyopole Napisano Piątek o 17:11 Autor Zgłoś Napisano Piątek o 17:11 No i dzis "od nowa, polska ludowa", tak sie kiedys mowilo. Po pracy prosto do Domu Polskiego, Liczenie dokumentow, ktore dzis maja przyjsc z Konsulatu (jeszcze nie ma). Protokoly, przygotowanie lokalu wyborczego. Do godz. 21 zejdzie. A jutro od 6 rano walczymy az do zwyciestwa. Dopisalo sie u nas ok. 32% wiecej wyborcow w stosunku do pierwszej tury. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi