Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

To odnosnie zaradnosci i samochodow - troche mi sie zderzak (bumper cover dokladnie - plastik) uszkodzil  - to ucho widoczne na zdjeciu po drugiej stronie juz nie bylo czescia zderzaka - na drugim zdjeciu.

Dorobilem (rekodzielo artystyczne normalnie) dwa ucha z profilu aluminiowego i przykleilem uzywajac epoxy (zeby nie bylo profil to taki katownik wiec tam jest dosc spora powierzchnia ktora jest przyklejona a nie tylko krawedz).  

Mialem nawet takim plan zeby wydrukowac 3D (bo nasza lokalna biblioteka ma 3D printery, 3D scannery i inne ciekawe zabawki - wszystko po koszcie materialow) ale czasowo sie nie zgralo. Koniec koncow zderzak prawie jak nowy....

PXL_20250524_161229336.MP.jpg

PXL_20250524_161201873.jpg

PXL_20250517_165235683.jpg

PXL_20250524_165205095.MP.jpg

Edytowane przez kzielu
  • Like 3

Napisano (edytowane)

Artysta plastyk, normalnie...

edit: przypomniało mi się że klej epoksydowy nie zawsze dobrze  pracuje z aluminium. Możliwe że zależy to od rodzaju stopu. Nie wiem. Zdarzyło się że odtłuszczone starannie, zalane klejem jak należ,y trzymało tylko na słowo honoru. 

Edytowane przez andyopole
Napisano
W dniu 24.05.2025 o 20:35, Roelka v.2 napisał:

To tak dla wiadomości - wiza i badania lekarskie są płatne, i to relatywnie sporo. Ale to i tak nic w porównaniu do kasy osoba z wiza powinna uskładać na początek życia w US. :p 

Kasa to nie jest dla mnie żaden problem :p Oboje ciężko pracujemy bez urlopu (wiem szalone nie byliśmy na wakacjach od 6lat). Długo myśleliśmy by zaryzykować i zagrać, ja obserwuje Wasze forum prawie 8lat, a konto odważyłam się założyć w tamtym roku bo miałam kilka pytań ale tutaj jeden z Panów rozwiał moje wątpliwości. 
Chciałam wygrać za pierwszym razem no ale jak za 10lat się uda to pojedziemy za 10lat jak się uda za rok to też fajnie, a jak wcale no to trudno przeżyje, pojedziemy jedynie do Oregonu do Uniwersal Studio:p

Napisano
W dniu 23.05.2025 o 10:47, andyopole napisał:

Wczoraj przyszla koperta z Konsulatu, zapewne czek jest w srodku ale rzucilem a potem zapomnialem otworzyc i zobaczyc, tak wiec kwota nadal pozostaje niewiadoma. Jesli rzeczywiscie to jest czek to troche dziwne dlaczego nie zaczekali do drugiej tury? A moze to od razu za obie tury. A co jakbym umarl przed? To sie zdarza, zwlaszcza zywym!

Chyba ze kazda tura wyborow jest rozliczana osobno.

Otworzyłem wreszciete nieszczęsną kopertę. Czek opiewa na kwotę $265.50, to jest gaża vice. Od jednego z (za przeproszeniem) członków, wiem że dostał czek na $235. Nie pamiętam dokładnie ale jest to chyba tyle samo co przy ostatnich wyborach parlamentarnych. 

• Upvote 1
Napisano
20 godzin temu, mcpear napisał:

Raczej do Orlando niż Oregonu

racja miałam na myśli Orlando oglądając filmik Youtubera z Oregonu :lol: za bardzo się chyba rozpędziłam :lol:

20 godzin temu, andyopole napisał:

Zanim @kinia2071 wygra loterię to i w Oregon wybuduja. Oby ta cyfra w jej nicku nie okazala sie jakąś prognozą!  :D

jak się okaże to idę zagrać jeszcze w lotka może wygram w końcu bańke :lol:

Napisano
6 minut temu, MeganMarkle napisał:

O której się te komisje wyborcze otwierają w sobotę? Próbowałam to googlować ale nic nie znalazłam… a wy pewnie wiecie :)

Pytasz i masz!

Wybory Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej 

II tura

sobota, 31 maja 2025 r. 

godz. 07:00 – 21:00

Przypominamy, że głosowanie w II turze wyborów Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej na terenie Stanów Zjednoczonych Ameryki odbędzie się w najbliższą sobotę, 31 maja, w godz. 07:00-21:00 (czasu lokalnego). 

Z uwagi na prawdopodobieństwo dużego zainteresowania oddaniem głosu przez wyborców w lokalach wyborczych przypadające zwyczajowo w okolicach godz. 10:00-15:00, zachęcamy Państwa do zaplanowania głosowania również poza tym przedziałem czasowym.

Obywatele RP ujęci w spisie wyborców w I turze wyborów Prezydenta RP dla obwodowych komisji wyborczych utworzonych na terenie Stanów Zjednoczonych Ameryki (gdzie głosowanie miało miejsce w dniu 17.05.2025r.) głosują w tych samych lokalach wyborczych, o ile nie zmienili miejsca głosowania.

KOMISJE WYBORCZE:

Na terenie Okręgu Konsularnego Konsulatu Generalnego RP w Los Angeles utworzono 8 obwodowych komisji wyborczych (w tych samych lokalizacjach, jak w przypadku I tury):

OKW 333 w Los Angeles: 3424 West Adams Boulevard, Los Angeles, CA 90018,

OKW 334 w Denver: 525 E 46th Ave, Denver, CO 80216,

OKW 335 w Las Vegas: 3050 Alta Drive, Las Vegas, NV 89107,

OKW 336 w Phoenix: 2828 West Country Gables Drive, Phoenix, AZ 85053,

OKW 337 w Portland: 3832 North Interstate Avenue, Portland, OR 97227,

OKW 338 w San Diego: 1735 Grand Avenue, San Diego, CA 92109,

OKW 339 w San Francisco: 3040 22nd Street, San Francisco, CA 94110,

OKW 340 w Seattle: 1714 18th Avenue, Seattle, WA 98122.

• Dziękuję! 1
  • Upvote 2
Napisano

No i dzis "od nowa, polska ludowa", tak sie kiedys mowilo. Po pracy prosto do Domu Polskiego, Liczenie dokumentow, ktore dzis maja przyjsc z Konsulatu (jeszcze nie ma). Protokoly, przygotowanie lokalu wyborczego. Do godz. 21 zejdzie. 

A jutro od 6 rano walczymy az do zwyciestwa. Dopisalo sie u nas ok. 32% wiecej wyborcow w stosunku do pierwszej tury.