mola Napisano Poniedziałek o 00:26 Zgłoś Napisano Poniedziałek o 00:26 3 minuty temu, Xarthisius napisał: Tak to jest jak sie pracuje dla #^&@!@# kapitalistow. Ja, jak a) dozyje, b) nie zaoraja uniwerkow, c) pensja bedzie regularnie rewaloryzowana d) stanowy system ubezpieczen nie pierdolnie i e) nie zwolnia mnie w miedzyczasie (kazdy z tych punktow mocno watpliwy), wedle kalkulacji bede dostawal $8,600/mo, wzglednie $7,470/mo z opcja ze calosc przechodzi na Malzonke po moim zejsciu z tego padolu... W końcu nie po to obejrzałam wszystkie sezony CSI we wszystkich miastach, żeby nie miało przejść na małżonkę. Ale dzisiaj ciężka niedziela. Jako, że córka ruszyła za bratem odwiedzić jego kolegę z sąsiedztwa, ja również musiałam iść w odwiedziny. Pierwszy znak, żeby uciekać czem prędzej był, kiedy matka kolegi zaczęła opowiadać o swoich poprzednich życiach, o których dowiedziała się przez swoje medium. Gdy moja zmęczona gorącem i głodna córka zrobiła robiła piękny meltdown, została zdiagnozowana rezregulowaniem emocjonalnym poprzez zatrucie metalami ciężkimi oraz dostała szybką terapię grającą misą do medytacji. Tu już wzięliśmy nogi za pas. Za dużo RFK Jr vibes jak na jedno popołudnie. A jako, że jestem w końcu doktor, zaaplikowałam córce szybką terapię chrupkami. Jak ręką odjął. 3 Cytuj
katlia Napisano Poniedziałek o 00:42 Zgłoś Napisano Poniedziałek o 00:42 (edytowane) 1 hour ago, kzielu said: Tak - tylko wiecej zdaje sie dostaje jak sie poczeka. Dokladnie. Dostaje sie mniej... ale z czasem ta roznica sie zaciera... zwlaszcza jezeli mozesz zainwestowac te pieniadze teraz w cos co rosnie, moze powolutku, ale rosnie. My mamy faceta "our money guy" ktory pokazal nam najrozniejsze scenariusze z tymi pieniedzmy. Zdecydowalam, ze wole sama troche stracic niz dac trumpowi/prawicowym mozliwosc mnie oszukac... Edytowane Poniedziałek o 00:45 przez katlia 1 Cytuj
kzielu Napisano Poniedziałek o 00:49 Zgłoś Napisano Poniedziałek o 00:49 Pewnie wszyscy wiedza ale Robert wygral 24h LeMans dzisiaj rano (a polski team Inter Europol z Kuba Smiechowskim jako jednym z kierowcow wygral LMP2 w tym samym wyscigu. Troche wiecej historii (kto nie zna) : https://racer.com/2025/06/15/out-of-the-ashes-the-pride-of-poland-takes-the-top-step-at-le-mans 1 Cytuj
katlia Napisano Poniedziałek o 01:09 Zgłoś Napisano Poniedziałek o 01:09 19 minutes ago, kzielu said: Pewnie wszyscy wiedza ale Robert wygral 24h LeMans dzisiaj rano (a polski team Inter Europol z Kuba Smiechowskim jako jednym z kierowcow wygral LMP2 w tym samym wyscigu. Teraz wiem Gratuluje Polakom! Cytuj
Kalamazoo Napisano Poniedziałek o 12:20 Zgłoś Napisano Poniedziałek o 12:20 W dniu 20.05.2025 o 16:02, Xarthisius napisał: Po pierwsze, zle forum sobie chyba wybrales. Nie chce sie wypowiadac za wszystkich, ale szczerze watpie zeby znaczaca liczba forumowiczow mieszkajaca w USA glosowala na Nawrockiego. Szukaj bardziej na fejsbuniu jakich grup typu Gorale z Ciupagowa. Po drugie, nienawidze jak ktos chce mi ograniczac prawa wyborcze. Nie chce mi sie szukac czy nawolywanie do czegos takiego jest karalne czy nie, ale sympatii zdecydowanie nie budzisz. Ja zeby oddac glos musze jechac ponad 130 mil w jedna strone i poswiecam na to prawie caly dzien. Dla porownania 30% lepszych ode mnie (wedlug Ciebie) Obywateli RP nawet dupy nie ruszy, choc komisje pewnie maja w najbliszej szkole. Po trzecie, zdaje sobie sprawe ze glosowanie "Polonii" w USA to strasznie medialny temat i strasznie silnie opiniotworczy. Przeciez maja te polonusy przeogromny wplyw na losy wyborow! Szkoda, ze podstawy matematyki tak nie trafiaja do wszystkich krzykaczy. Zadales sobie minimum trudu, zeby zobaczyc o ile glosow agitujesz? 38175 (z tego 16149 na Nawrockiego). Tylu wyborcow oddalo glos w USA. Zobacz sobie jaki to procent calosci. Skoro jedziesz 130 to zrób nam przysługę, wszystkim Polakom mieszkającym nad Wisłą i zaoszczędź te kilkadziesiąt bucksów i nie jedź na wybory. Dlaczego mieszkając w Stanach, chcesz mi wybierać prezydenta w Polsce? Wybieraj prezydenta Amerykanina w Stanach. Jeżeli przyjedziesz do Polski i zamieszkasz tutaj, dopiero będziesz miał moralne prawo głosu. Ja mam obywatelstwo kanadyjskie i do głowy mi nie przyszło, aby mieszkając w Polsce, głosować w Kanadzie. Nie jesteś fair wobec nas. Nie przekona mnie żadna Twoja argumentacja. Cytuj
Xarthisius Napisano Poniedziałek o 12:24 Zgłoś Napisano Poniedziałek o 12:24 (edytowane) 4 minutes ago, Kalamazoo said: Nie przekona mnie żadna Twoja argumentacja. Trudno, jakos bede z tym zyl. Edytowane Poniedziałek o 12:24 przez Xarthisius Cytuj
kzielu Napisano Poniedziałek o 12:49 Zgłoś Napisano Poniedziałek o 12:49 27 minutes ago, Kalamazoo said: Skoro jedziesz 130 to zrób nam przysługę, wszystkim Polakom mieszkającym nad Wisłą i zaoszczędź te kilkadziesiąt bucksów i nie jedź na wybory. Dlaczego mieszkając w Stanach, chcesz mi wybierać prezydenta w Polsce? Wybieraj prezydenta Amerykanina w Stanach. Jeżeli przyjedziesz do Polski i zamieszkasz tutaj, dopiero będziesz miał moralne prawo głosu. Ja mam obywatelstwo kanadyjskie i do głowy mi nie przyszło, aby mieszkając w Polsce, głosować w Kanadzie. Nie jesteś fair wobec nas. Nie przekona mnie żadna Twoja argumentacja. Ja na przyklad glosuje tylko i wylacznie dlatego bo lubie pozniej czytac (albo sluchac - bo jestem w PL czesto) jak mi ktos mowi ze jestem fair albo "nie mam prawa" (chyba mam bo glosuje ) Cytuj
mola Napisano Poniedziałek o 13:45 Zgłoś Napisano Poniedziałek o 13:45 Godzinę temu, Kalamazoo napisał: Dlaczego mieszkając w Stanach, chcesz mi wybierać prezydenta w Polsce? Wybieraj prezydenta Amerykanina w Stanach? Bo mieszkam w USA, inwestuję w PL, ciągle płacę w PL podatki. Ergo, dokładam się do budżetu i jak najbardziej mam prawo głosować na co te pieniądze idą. 1 Cytuj
kzielu Napisano Poniedziałek o 13:53 Zgłoś Napisano Poniedziałek o 13:53 Albo - bo mam caly czas rodzine w PL i zalezy mi na tym jak kraj w ktorym mieszkaja bedzie wygladal. 1 Cytuj
andyopole Napisano Poniedziałek o 17:50 Autor Zgłoś Napisano Poniedziałek o 17:50 Albo: bo zamierzam wkrotce wrocic i nie jest mi obojetne jaka ta Polska Bedzie. Poza tym, Wciaz tam mam nieruchomosci i place podatki. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi