andyopole Napisano 18 Września Autor Zgłoś Napisano 18 Września (edytowane) 1 godzinę temu, raski napisał: Revolut jest mega popularny w Europie - na tyle, że niektórzy ludzie używają go jako głównego konta, na które pracodawca przelewa im wypłatę. Nie wiem czy poszedłbym tak daleko, ale używałem sporo mieszkając w PL jestem zadowolony. Wymiana walut od Pn do Pt jest po kursie FOREX, w weekendy liczą sobie jakąś prowizję. Trzeba tylko pamiętać że w zależności od wybranego planu, są różne limity wypłaty gotówki, transakcji itp. Mozna miec u nich Subkonto w dewizach czy automatycznie wymieniaja na PLN? edit: wszedlem na ich strone a tam na dzien dobry takie powitanie >W wyniku przeprowadzonego postępowania zakończonego decyzją Prezesa Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów wydaną w dniu 23 grudnia 2024 r. nr RBG- 4/2024, zostało uprawdopodobnione, że Revolut Bank UAB z siedzibą w Wilnie naruszył zakaz stosowania praktyk naruszających zbiorowe interesy konsumentów w Polsce. Calkiem swiezy werdykt. Edytowane 18 Września przez andyopole Cytuj
raski Napisano 18 Września Zgłoś Napisano 18 Września W Revolut masz subkonta w różnych walutach, więc możesz trzymać dolary, euro czy funty bez automatycznego przewalutowania na PLN. Wymiana dzieje się tylko wtedy, gdy płacisz w walucie, której akurat nie masz na koncie, Co do tej sprawy z UOKiK to nawet dostałem maila parę dni temu. Decyzję można znaleźć tutaj, ale z tego co widzę, sprawa dotyczy formy informowania klientów o zmianach itp. Cytuj
andyopole Napisano 19 Września Autor Zgłoś Napisano 19 Września 1 godzinę temu, raski napisał: W Revolut masz subkonta w różnych walutach, więc możesz trzymać dolary, euro czy funty bez automatycznego przewalutowania na PLN. Wymiana dzieje się tylko wtedy, gdy płacisz w walucie, której akurat nie masz na koncie, Co do tej sprawy z UOKiK to nawet dostałem maila parę dni temu. Decyzję można znaleźć tutaj, ale z tego co widzę, sprawa dotyczy formy informowania klientów o zmianach itp. Niby proste ale jeśli założę konto online to jak mam wpłacić walory w złotówkach czy innej walucie skoro oni nie mają fizycznego oddziału? Cytuj
Joanna30 Napisano 19 Września Zgłoś Napisano 19 Września Wszystko idzie online. Jest w aplikacji Revolut opcja "Wpłać", wybierasz skąd ma być to wpłacone (możesz wypłacić z karty kredytowej/debetowej lub podać numer konta, z jakiego środki mają być przelane) i tyle. Możesz też rachunek bankowy Revolut wpisać w zleceniu przelewu w swoim macierzystym banku i w ten sposób zasilić konto. Nie pamiętam już, jak wygląda pierwsze zamówienie karty plastikowej, ale przychodzi ona dość szybko od momentu założenia konta. Nie, żebym jakoś reklamowała Revoluta, ale korzystam z niego od lat i jestem bardzo zadowolona, więc dzielę się doświadczeniem Cytuj
agatenka Napisano 20 Września Zgłoś Napisano 20 Września (edytowane) Też się dołączę do osób polecających Revolut. Działa świetnie nie tylko w Polsce ale wszędzie gdzie w ostatnich latach byliśmy . Kurs wymiany jest zazwyczaj bardzo korzystny. Nie wiem jak teraz ale z 5 lat temu otwarcie konta (dostanie karty) trwało kilka długich tygodni. Dodam też że przelewy są natychmiastowe (i darmowe) nawet te przychodzące z różnych krajów. Edytowane 20 Września przez agatenka Cytuj
andyopole Napisano 20 Września Autor Zgłoś Napisano 20 Września Dzięki za porady bankowe! Od teraz aż do niedzieli na plan pierwszy wchodzi Polish Festival w Portland OR. Dziś przygotowania i ustawianie klamotów. Parę zdjęć poniżej. Pod niebieską plandeką 1.5 tony ziemniaków na placki. 1 1 Cytuj
ilon Napisano 22 Września Zgłoś Napisano 22 Września @andyopole jak tam festiwal i te placki wyszly? Cytuj
andyopole Napisano 22 Września Autor Zgłoś Napisano 22 Września (edytowane) 2 godziny temu, ilon napisał: @andyopole jak tam festiwal i te placki wyszly? Pogoda dopisala. Wprawdzie w niedziele nad ranem troche pokropilo ale w poludnie juz swiecilo slonce. Poniewaz bylo ciut chlodniej niz w sobote to od razu wzrosla sprzedaz plackow. Gdy jest goraco zainteresowanie goracymi plackami spada. W kazdym razie z 1.5 tony ziemniakow zostal niewykorystany jeden 25 funtowy worek. Bylem niestety zbyt zajety zeby porobic fotki. Ale kto ma FB to zobaczy zdjecia zrobione przez kolezanki gdzie jestem "odznaczony". W tym roku PLBA kupilo nowe patelnie gazowe, dzieki ktorym osiagnelismy lepsza jakosc i wydajnosc. Rok temu trzeba bylo odstac godzine w kolejce po placki, teraz szlo duzo sprawniej. https://www.facebook.com/photo/?fbid=10238476046869943&set=np.1758502194602143.100002692016781¬if_id=1758502194602143¬if_t=photo_tag&ref=notif Edytowane 22 Września przez andyopole 1 Cytuj
andyopole Napisano 22 Września Autor Zgłoś Napisano 22 Września https://www.facebook.com/betty.pomykala Cytuj
mcpear Napisano 22 Września Zgłoś Napisano 22 Września 5 hours ago, andyopole said: Pogoda dopisala. Wprawdzie w niedziele nad ranem troche pokropilo ale w poludnie juz swiecilo slonce. Poniewaz bylo ciut chlodniej niz w sobote to od razu wzrosla sprzedaz plackow. Gdy jest goraco zainteresowanie goracymi plackami spada. W kazdym razie z 1.5 tony ziemniakow zostal niewykorystany jeden 25 funtowy worek. Bylem niestety zbyt zajety zeby porobic fotki. Ale kto ma FB to zobaczy zdjecia zrobione przez kolezanki gdzie jestem "odznaczony". W tym roku PLBA kupilo nowe patelnie gazowe, dzieki ktorym osiagnelismy lepsza jakosc i wydajnosc. Rok temu trzeba bylo odstac godzine w kolejce po placki, teraz szlo duzo sprawniej. https://www.facebook.com/photo/?fbid=10238476046869943&set=np.1758502194602143.100002692016781¬if_id=1758502194602143¬if_t=photo_tag&ref=notif Niestety to są zdjęcia z jakimiś wyższymi niż publiczne restrykcjami. Nie ma do nich dostępu Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi