andyopole Napisano Czwartek o 21:40 Autor Zgłoś Napisano Czwartek o 21:40 (edytowane) 1 godzinę temu, raski napisał: Revolut jest mega popularny w Europie - na tyle, że niektórzy ludzie używają go jako głównego konta, na które pracodawca przelewa im wypłatę. Nie wiem czy poszedłbym tak daleko, ale używałem sporo mieszkając w PL jestem zadowolony. Wymiana walut od Pn do Pt jest po kursie FOREX, w weekendy liczą sobie jakąś prowizję. Trzeba tylko pamiętać że w zależności od wybranego planu, są różne limity wypłaty gotówki, transakcji itp. Mozna miec u nich Subkonto w dewizach czy automatycznie wymieniaja na PLN? edit: wszedlem na ich strone a tam na dzien dobry takie powitanie >W wyniku przeprowadzonego postępowania zakończonego decyzją Prezesa Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów wydaną w dniu 23 grudnia 2024 r. nr RBG- 4/2024, zostało uprawdopodobnione, że Revolut Bank UAB z siedzibą w Wilnie naruszył zakaz stosowania praktyk naruszających zbiorowe interesy konsumentów w Polsce. Calkiem swiezy werdykt. Edytowane Czwartek o 21:42 przez andyopole Cytuj
raski Napisano Czwartek o 22:09 Zgłoś Napisano Czwartek o 22:09 W Revolut masz subkonta w różnych walutach, więc możesz trzymać dolary, euro czy funty bez automatycznego przewalutowania na PLN. Wymiana dzieje się tylko wtedy, gdy płacisz w walucie, której akurat nie masz na koncie, Co do tej sprawy z UOKiK to nawet dostałem maila parę dni temu. Decyzję można znaleźć tutaj, ale z tego co widzę, sprawa dotyczy formy informowania klientów o zmianach itp. Cytuj
andyopole Napisano wczoraj o 00:00 Autor Zgłoś Napisano wczoraj o 00:00 1 godzinę temu, raski napisał: W Revolut masz subkonta w różnych walutach, więc możesz trzymać dolary, euro czy funty bez automatycznego przewalutowania na PLN. Wymiana dzieje się tylko wtedy, gdy płacisz w walucie, której akurat nie masz na koncie, Co do tej sprawy z UOKiK to nawet dostałem maila parę dni temu. Decyzję można znaleźć tutaj, ale z tego co widzę, sprawa dotyczy formy informowania klientów o zmianach itp. Niby proste ale jeśli założę konto online to jak mam wpłacić walory w złotówkach czy innej walucie skoro oni nie mają fizycznego oddziału? Cytuj
Joanna30 Napisano 21 godzin temu Zgłoś Napisano 21 godzin temu Wszystko idzie online. Jest w aplikacji Revolut opcja "Wpłać", wybierasz skąd ma być to wpłacone (możesz wypłacić z karty kredytowej/debetowej lub podać numer konta, z jakiego środki mają być przelane) i tyle. Możesz też rachunek bankowy Revolut wpisać w zleceniu przelewu w swoim macierzystym banku i w ten sposób zasilić konto. Nie pamiętam już, jak wygląda pierwsze zamówienie karty plastikowej, ale przychodzi ona dość szybko od momentu założenia konta. Nie, żebym jakoś reklamowała Revoluta, ale korzystam z niego od lat i jestem bardzo zadowolona, więc dzielę się doświadczeniem Cytuj
agatenka Napisano 3 godziny temu Zgłoś Napisano 3 godziny temu (edytowane) Też się dołączę do osób polecających Revolut. Działa świetnie nie tylko w Polsce ale wszędzie gdzie w ostatnich latach byliśmy . Kurs wymiany jest zazwyczaj bardzo korzystny. Nie wiem jak teraz ale z 5 lat temu otwarcie konta (dostanie karty) trwało kilka długich tygodni. Dodam też że przelewy są natychmiastowe (i darmowe) nawet te przychodzące z różnych krajów. Edytowane 3 godziny temu przez agatenka Cytuj
andyopole Napisano 2 godziny temu Autor Zgłoś Napisano 2 godziny temu Dzięki za porady bankowe! Od teraz aż do niedzieli na plan pierwszy wchodzi Polish Festival w Portland OR. Dziś przygotowania i ustawianie klamotów. Parę zdjęć poniżej. Pod niebieską plandeką 1.5 tony ziemniaków na placki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi