andyopole Napisano Czwartek o 21:40 Autor Zgłoś Napisano Czwartek o 21:40 (edytowane) 1 godzinę temu, raski napisał: Revolut jest mega popularny w Europie - na tyle, że niektórzy ludzie używają go jako głównego konta, na które pracodawca przelewa im wypłatę. Nie wiem czy poszedłbym tak daleko, ale używałem sporo mieszkając w PL jestem zadowolony. Wymiana walut od Pn do Pt jest po kursie FOREX, w weekendy liczą sobie jakąś prowizję. Trzeba tylko pamiętać że w zależności od wybranego planu, są różne limity wypłaty gotówki, transakcji itp. Mozna miec u nich Subkonto w dewizach czy automatycznie wymieniaja na PLN? edit: wszedlem na ich strone a tam na dzien dobry takie powitanie >W wyniku przeprowadzonego postępowania zakończonego decyzją Prezesa Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów wydaną w dniu 23 grudnia 2024 r. nr RBG- 4/2024, zostało uprawdopodobnione, że Revolut Bank UAB z siedzibą w Wilnie naruszył zakaz stosowania praktyk naruszających zbiorowe interesy konsumentów w Polsce. Calkiem swiezy werdykt. Edytowane Czwartek o 21:42 przez andyopole Cytuj
raski Napisano Czwartek o 22:09 Zgłoś Napisano Czwartek o 22:09 W Revolut masz subkonta w różnych walutach, więc możesz trzymać dolary, euro czy funty bez automatycznego przewalutowania na PLN. Wymiana dzieje się tylko wtedy, gdy płacisz w walucie, której akurat nie masz na koncie, Co do tej sprawy z UOKiK to nawet dostałem maila parę dni temu. Decyzję można znaleźć tutaj, ale z tego co widzę, sprawa dotyczy formy informowania klientów o zmianach itp. Cytuj
andyopole Napisano Piątek o 00:00 Autor Zgłoś Napisano Piątek o 00:00 1 godzinę temu, raski napisał: W Revolut masz subkonta w różnych walutach, więc możesz trzymać dolary, euro czy funty bez automatycznego przewalutowania na PLN. Wymiana dzieje się tylko wtedy, gdy płacisz w walucie, której akurat nie masz na koncie, Co do tej sprawy z UOKiK to nawet dostałem maila parę dni temu. Decyzję można znaleźć tutaj, ale z tego co widzę, sprawa dotyczy formy informowania klientów o zmianach itp. Niby proste ale jeśli założę konto online to jak mam wpłacić walory w złotówkach czy innej walucie skoro oni nie mają fizycznego oddziału? Cytuj
Joanna30 Napisano Piątek o 06:11 Zgłoś Napisano Piątek o 06:11 Wszystko idzie online. Jest w aplikacji Revolut opcja "Wpłać", wybierasz skąd ma być to wpłacone (możesz wypłacić z karty kredytowej/debetowej lub podać numer konta, z jakiego środki mają być przelane) i tyle. Możesz też rachunek bankowy Revolut wpisać w zleceniu przelewu w swoim macierzystym banku i w ten sposób zasilić konto. Nie pamiętam już, jak wygląda pierwsze zamówienie karty plastikowej, ale przychodzi ona dość szybko od momentu założenia konta. Nie, żebym jakoś reklamowała Revoluta, ale korzystam z niego od lat i jestem bardzo zadowolona, więc dzielę się doświadczeniem Cytuj
agatenka Napisano Sobota o 00:23 Zgłoś Napisano Sobota o 00:23 (edytowane) Też się dołączę do osób polecających Revolut. Działa świetnie nie tylko w Polsce ale wszędzie gdzie w ostatnich latach byliśmy . Kurs wymiany jest zazwyczaj bardzo korzystny. Nie wiem jak teraz ale z 5 lat temu otwarcie konta (dostanie karty) trwało kilka długich tygodni. Dodam też że przelewy są natychmiastowe (i darmowe) nawet te przychodzące z różnych krajów. Edytowane Sobota o 00:24 przez agatenka Cytuj
andyopole Napisano Sobota o 01:05 Autor Zgłoś Napisano Sobota o 01:05 Dzięki za porady bankowe! Od teraz aż do niedzieli na plan pierwszy wchodzi Polish Festival w Portland OR. Dziś przygotowania i ustawianie klamotów. Parę zdjęć poniżej. Pod niebieską plandeką 1.5 tony ziemniaków na placki. 1 1 Cytuj
ilon Napisano Poniedziałek o 16:33 Zgłoś Napisano Poniedziałek o 16:33 @andyopole jak tam festiwal i te placki wyszly? Cytuj
andyopole Napisano Poniedziałek o 17:35 Autor Zgłoś Napisano Poniedziałek o 17:35 (edytowane) 2 godziny temu, ilon napisał: @andyopole jak tam festiwal i te placki wyszly? Pogoda dopisala. Wprawdzie w niedziele nad ranem troche pokropilo ale w poludnie juz swiecilo slonce. Poniewaz bylo ciut chlodniej niz w sobote to od razu wzrosla sprzedaz plackow. Gdy jest goraco zainteresowanie goracymi plackami spada. W kazdym razie z 1.5 tony ziemniakow zostal niewykorystany jeden 25 funtowy worek. Bylem niestety zbyt zajety zeby porobic fotki. Ale kto ma FB to zobaczy zdjecia zrobione przez kolezanki gdzie jestem "odznaczony". W tym roku PLBA kupilo nowe patelnie gazowe, dzieki ktorym osiagnelismy lepsza jakosc i wydajnosc. Rok temu trzeba bylo odstac godzine w kolejce po placki, teraz szlo duzo sprawniej. https://www.facebook.com/photo/?fbid=10238476046869943&set=np.1758502194602143.100002692016781¬if_id=1758502194602143¬if_t=photo_tag&ref=notif Edytowane Poniedziałek o 19:06 przez andyopole 1 Cytuj
andyopole Napisano Poniedziałek o 19:08 Autor Zgłoś Napisano Poniedziałek o 19:08 https://www.facebook.com/betty.pomykala Cytuj
mcpear Napisano Poniedziałek o 23:26 Zgłoś Napisano Poniedziałek o 23:26 5 hours ago, andyopole said: Pogoda dopisala. Wprawdzie w niedziele nad ranem troche pokropilo ale w poludnie juz swiecilo slonce. Poniewaz bylo ciut chlodniej niz w sobote to od razu wzrosla sprzedaz plackow. Gdy jest goraco zainteresowanie goracymi plackami spada. W kazdym razie z 1.5 tony ziemniakow zostal niewykorystany jeden 25 funtowy worek. Bylem niestety zbyt zajety zeby porobic fotki. Ale kto ma FB to zobaczy zdjecia zrobione przez kolezanki gdzie jestem "odznaczony". W tym roku PLBA kupilo nowe patelnie gazowe, dzieki ktorym osiagnelismy lepsza jakosc i wydajnosc. Rok temu trzeba bylo odstac godzine w kolejce po placki, teraz szlo duzo sprawniej. https://www.facebook.com/photo/?fbid=10238476046869943&set=np.1758502194602143.100002692016781¬if_id=1758502194602143¬if_t=photo_tag&ref=notif Niestety to są zdjęcia z jakimiś wyższymi niż publiczne restrykcjami. Nie ma do nich dostępu Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi