Patipitts Napisano 14 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2021 7 hours ago, Zuza007 said: Spróbuj w dużej skrzynce z ziemią ze sklepu ogrodniczego- gdybyś była bardzo zdesperowana Taki jest plan. Ale to dopiero na wiosne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 14 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2021 Dobrze ze ja pietruszki nie lubie, nieraz pamietam wrzucalam do rosolu, ale to chyba wlasnie parsnipa bo normalnie w sklepie kupowalam i myslalam ze pietruszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 14 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2021 Godzinę temu, ilon napisał: Dobrze ze ja pietruszki nie lubie, nieraz pamietam wrzucalam do rosolu, ale to chyba wlasnie parsnipa bo normalnie w sklepie kupowalam i myslalam ze pietruszka Nie przejmuj sie. Znam tutejszych Polakow mieszkajacych tu od dziesiecioleci, ktory ode mnie dowiadywali sie co to jest parsnip i czym sie rozni od pietruszki. I to nie tacy "od azbestu" ale wyksztalceni ludzie. A ja dlatego sie na tym znam ze gdy mieszkalem w Anglii to pracowalem miedzy innymi dla branzy przetworstwa rolnego. W Polsce chyba nawet nie ma pasternaku w sprzedazy ani w uprawie. No, moze teraz jest, za moich lat nie bylo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 14 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2021 10 godzin temu, Zuza007 napisał: Spróbuj w dużej skrzynce z ziemią ze sklepu ogrodniczego- gdybyś była bardzo zdesperowana Probowalem kiedys w skrzynce gdy mieszkalem w condo i teraz gdy mam ogrodek rowniez w gruncie. Nawet z Polski nasionka przywiozlem. Ni hu hu. ... Nawet nie powschodzila szelma. Luft jej nie odpowiada czy cus? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patipitts Napisano 15 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2021 19 hours ago, andyopole said: Probowalem kiedys w skrzynce gdy mieszkalem w condo i teraz gdy mam ogrodek rowniez w gruncie. Nawet z Polski nasionka przywiozlem. Ni hu hu. ... Nawet nie powschodzila szelma. Luft jej nie odpowiada czy cus? Ja wysialam w domu w doniczce jak jeszcze zimno bylo zeby potem do ziemi przeniesc jak wzejdzie ale nie wzeszla… a pasternak u moich rodzicow na dziko sie sam wysial wiec znam dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 15 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2021 2 godziny temu, Patipitts napisał: Ja wysialam w domu w doniczce jak jeszcze zimno bylo zeby potem do ziemi przeniesc jak wzejdzie ale nie wzeszla… a pasternak u moich rodzicow na dziko sie sam wysial wiec znam dobrze Na wiosne dam pietruszce ostatnia szanse. Jak nie urosnie to kij jej w oko. Nasiona jeszcze chyba mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zuza007 Napisano 16 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2021 19 hours ago, andyopole said: Na wiosne dam pietruszce ostatnia szanse. Jak nie urosnie to kij jej w oko. Nasiona jeszcze chyba mam. Nasiona tez mają datę przydatności… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 16 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2021 3 godziny temu, Zuza007 napisał: Nasiona tez mają datę przydatności… Wiem. Sol, miod i drozdze tez maja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 17 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2021 @andyopole Jakbys sie jednak zdecydowal... ;-) A dla porownania tak wyglada pasternak: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 17 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2021 Dzięki @Xarthisius, nie będę Wam robił kłopotu ale zapamiętam. Może kiedyś gdy uprawa na wiosnę mi się nie powiedzie. A przy okazji pochwalę swoją sąsiadkę. Wróciłem z pracy, zdążyłem umyć rece i się przebrać a tu, puk puk. Trzy z kapustą trzy z jabłkami, gorące, gotowy obiad. Jak tu nie szanować takiej kobiety? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi