Roelka v.2 Napisano 8 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Lipca 2022 Czy moge ponarzekac na pogode? + 38 C dzisiaj u mnie, temp ok. 35C prawie codziennie od 3 - 4 tygodni. Jak zyc Marzy mi sie zycie w "chlodniejszym" stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vlade Napisano 8 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Lipca 2022 39 minutes ago, Roelka v.2 said: Czy moge ponarzekac na pogode? + 38 C dzisiaj u mnie, temp ok. 35C prawie codziennie od 3 - 4 tygodni. Jak zyc Marzy mi sie zycie w "chlodniejszym" stanie. Mi klima wysiadla, silnik w skraplaczu wywala korki po 10 minutach pracy. Zadzwonilem do jakiegos magika, zobaczymy czy dzisiaj przyjdzie, ale z moim szczesciem do kontraktorow to pewnie nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roelka v.2 Napisano 8 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Lipca 2022 22 minutes ago, vlade said: Mi klima wysiadla, silnik w skraplaczu wywala korki po 10 minutach pracy. Zadzwonilem do jakiegos magika, zobaczymy czy dzisiaj przyjdzie, ale z moim szczesciem do kontraktorow to pewnie nie. Nam klima padla pare miesiecy temu jak dopiero zaczynalo robic sie goraco. Bez AC chyba byl we wlasnym domu dostala udaru z goraca lol. Powodzenia z naprawa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 8 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Lipca 2022 W klimach to zwykle najpierw pada kondensator - kosztujacy $20 na Amazonie a wymiana przez "fachowca" zwykle kosztuje $500 (z czego $250 to wpomniany kondensator) - ale to nie to, bo w takim przypadku silnik nie startuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 8 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Lipca 2022 (edytowane) 2 hours ago, Roelka v.2 said: Czy moge ponarzekac na pogode? + 38 C dzisiaj u mnie, temp ok. 35C prawie codziennie od 3 - 4 tygodni. Jak zyc Marzy mi sie zycie w "chlodniejszym" stanie. W Bay Area (Berkeley, Oakland, San Francisco) w tym tygodniu nie bylo powyzej 68F (20 C) ...przez nastepne 10 dni, high bedzie 75 (24 C) Edytowane 8 Lipca 2022 przez katlia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 8 Lipca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Lipca 2022 U mnie jak na Jamaice 24-27 C. Da sie wytrzymac. Co wazniejsze nie ma przekletej wilgotnosci jak w w wielu stanach lezacych na bagnach! W poniedzialek i wtorek ma byc 35 C potem powrot do normy. Ale w tamtym roku walilo u nas chyba przez trzy tygodnie po 40-45 stopni. To juz bylo troche duszno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roelka v.2 Napisano 8 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Lipca 2022 14 minutes ago, katlia said: W Bay Area (Berkeley, Oakland, San Francisco) w tym tygodniu nie bylo powyzej 68F (20 C) ...przez nastepne 10 dni, high bedzie 75 (24 C) Chyba sie do ciebie przeprowadze U mnie po nocach jest plus 24C... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 8 Lipca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Lipca 2022 29 minut temu, kzielu napisał: W klimach to zwykle najpierw pada kondensator - kosztujacy $20 na Amazonie a wymiana przez "fachowca" zwykle kosztuje $500 (z czego $250 to wpomniany kondensator) - ale to nie to, bo w takim przypadku silnik nie startuje... Jesli wywala korki to ja bym najpierw zaryzykowal ten kondensator za pare groszy. Mamy w pracy taka duza zamrazarke i za pierwszym razem tez nas "fachura" skroil jak mlode zyto. Teraz mamy zawsze ze dwa w zapasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 8 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Lipca 2022 (edytowane) 39 minutes ago, Roelka v.2 said: Chyba sie do ciebie przeprowadze U mnie po nocach jest plus 24C... Niestety ja nie mieszkam w Bay Area (chociaz kiedys tam wroce) ale w Denver... gdzie moze byc cholernie goraco... ale zobacz drastyczny spad temperatury w nocy: https://www.google.com/search?q=denver+weather+forecast&rlz=1CAHKDC_enUS882&oq=denver+weather+forecast&aqs=chrome..69i57j0i512l2j0i457i512j0i512l6.5900j1j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8 Edytowane 8 Lipca 2022 przez katlia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeganMarkle Napisano 9 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Lipca 2022 (edytowane) 3 hours ago, Roelka v.2 said: Czy moge ponarzekac na pogode? + 38 C dzisiaj u mnie, temp ok. 35C prawie codziennie od 3 - 4 tygodni. Jak zyc Marzy mi sie zycie w "chlodniejszym" stanie. O popatrz, a ja się tak już przyzwyczaiłam do ciepła, że uwielbiam jak jest 36’C bo wtedy dopiero czuje ze jest ciepło i można w krótkich spodenkach i klapkach wyjść, a jak jest chłodniejszy tydzień ze 27’C tylko to już mi zimno i narzekam no ale to dlatego, że jest dry heat, duchoty bym nie zniosła.. a tak to czuje ze przyjemne ciepło mnie otula jak jestem na zewnątrz, wymarzone lato Edytowane 9 Lipca 2022 przez MeganMarkle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi