danielwro Napisano 4 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Listopada 2022 18 minut temu, mcpear napisał: Miałem kiedyś pickupa przez kilka dni. Umiem docenić jego walory jako ... drugiego albo nawet trzeciego auta w rodzinie. Na codzień chyba bym nie chciał nim jeździć. Dla 2+1 potrzebujesz chyba dwóch aut - takie są realia USA: Aut potrzeba tyle ile jest kierowców w domu ale nie więcej niż jest miejsc w garażu + na driveway'u - chyba że lokalne HOA pozwala trzymać na ulicach. Pickup pewnie byłby dla mnie trzecim wyborem, no chyba, że znajdziesz pracę typu "Home office" i wtedy nie będziesz dojeżdżał na codzień i pickup mógłby być drugi. tak, tak.. takie jest zalozenie - zona bedzie miala jakies swoje "malenstwo", a to ma byc auto, ktore tylko ja bede prowadzil - na wyjazdy weekendowe, na rowery, i takie codzienne brykniecie sie do sklepu, knajpy, silke/plaze, itp.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielwro Napisano 4 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Listopada 2022 11 minut temu, katlia napisał: Po co taki ogromny woz? (Ale szybko facet sie zamerykanizowal! ;0 ) Pickup jest nie tylko drozszy - nie zapominaj o kosztach benzyny, ubezpieczenia, corocznej rejestracji... razem to beda znaczace sie sumy - ale tez mniej praktyczny. Trudniej zaparkowac, naprzyklad. Jezdzi sie takim czyms jak czolgiem. Jezeli nie bedziesz codziennie wozil rowerow/narzedzi/drzewa do kominka (lol) to pick up nie ma sensu, IMO. ja odnosze wrazenie, ze pickup to jakby mniej samochodu w samochodzie niz odpowiadajacy mu suv i przez to sa tansze, np. Tahoe vs Silverado to roznica min 10-15k na korzysc SIlverado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 4 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Listopada 2022 8 minutes ago, danielwro said: ja odnosze wrazenie, ze pickup to jakby mniej samochodu w samochodzie niz odpowiadajacy mu suv Jeszcze raz: po co SUV? Czy mid-size sedan serio jest za maly? Ile wy wazycie ze sie do normalnego samochodu nie zmiescicie? Masz 5cioro dzieci? Mysl jak rozsadny czlowiek nie Amerykanin ktory buduje sobie zycie (i debt) kierujac sie reklamami w TV. PS Ja wychowalam dwojke dzieci. Jezdzilismy regularnie na narty. Syn gral w lacrosse (duzy sprzet.) Nigdy nie mielismy ani truck'a, ani SUV, nawet nie 4-wheel drive, niby "niezbedne" w gorach. Mid-size wystarczal, mimo to ze hameryce nie modne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 4 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Listopada 2022 20 minutes ago, danielwro said: tak, tak.. takie jest zalozenie - zona bedzie miala jakies swoje "malenstwo", a to ma byc auto, ktore tylko ja bede prowadzil - na wyjazdy weekendowe, na rowery, i takie codzienne brykniecie sie do sklepu, knajpy, silke/plaze, itp.. Szybko się amerykanizujesz:) Moja predykcja: - Żona jako "maleństwo" kupi Lincolna Navigatora - Ty będziesz jeździł Teslą 3/Y - bo benzyna jest droga a solary na dachu się marnują - Forda F150 kupisz bo czymś trzeba rowery na plażę przewieźć Daję ci 3 lata na to:) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 4 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Listopada 2022 Najbardziej zaluje, ze zaraz po przyjezdzie nie kupilem pickupa. Teraz juz @mola trudno bedzie nabrac. Czekam na swoj kryzys wieku sredniego i kupuje zamiast corvette. @danielwro nie sluchaj tych wszystkich racjonalnych argumentow powyzej tylko kieruj sie sercem 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 4 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Listopada 2022 3 minutes ago, Xarthisius said: (...) kupuje zamiast corvette. To nie są "wykluczające" się opcje. No chyba że masz 2 miejsca w garażu + drivewayu. Prawdziwy mężczyzna w wieku średnim kupi i pickupa i corvettę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 4 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Listopada 2022 2 minutes ago, mcpear said: To nie są "wykluczające" się opcje. No chyba że masz 2 miejsca w garażu + drivewayu. Prawdziwy mężczyzna w wieku średnim kupi i pickupa i corvettę Niech bedzie Ale zamiast corvette wezme miate. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roelka v.2 Napisano 4 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Listopada 2022 5 minutes ago, mcpear said: To nie są "wykluczające" się opcje. No chyba że masz 2 miejsca w garażu + drivewayu. Pamietaj, ze prawdziwy Amerykanin nie parkuje samochodow w garazu. :p U mnie na dzielicy niektorzy ludzie maja po 4 - 5 samochodow i wszystkie stoja na podjezdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 4 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Listopada 2022 (edytowane) 10 minutes ago, mcpear said: Prawdziwy mężczyzna w wieku średnim kupi i pickupa i corvettę I wcisnie do srodka blondynke. Lub "blondynke." Im bogatrzy tym mlodsza. Faceci sa bardzo predictable. Edytowane 4 Listopada 2022 przez katlia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielwro Napisano 4 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Listopada 2022 7 minut temu, katlia napisał: Jeszcze raz: po co SUV? Czy mid-size sedan serio jest za maly? Ile wy wazycie ze sie do normalnego samochodu nie zmiescicie? Masz 5cioro dzieci? Mysl jak rozsadny czlowiek nie Amerykanin ktory buduje sobie zycie (i debt) kierujac sie reklamami w TV. PS Ja wychowalam dwojke dzieci. Jezdzilismy regularnie na narty. Syn gral w lacrosse (duzy sprzet.) Nigdy nie mielismy ani truck'a, ani SUV, nawet nie 4-wheel drive, niby "niezbedne" w gorach. Mid-size wystarczal, mimo to ze hameryce nie modne. Mam obecnie wypożyczone Kia Sorento i przyznam, ze ciasno mi w nim i nie chodzi tu o moje gabaryty, jesteśmy raczej fit Nie mam tez problemu z parkowaniem, jedynie na drodze czuje się odrobine „mały”. Trochę życia spędziłem w motorsportach zarówno jako kierowca i mechanika (tuning, programowanie ecu, itp) - to jest chyba największe moje hobby (auto odrazu pójdzie w modyfikacje). Wiec tego nie uargumentuje logicznie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi