katlia Napisano 4 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2022 7 hours ago, Iskierka said: Co jak co, ale najlepsze jarmarki świąteczne widziałam w Niemczech To samo mowi kolezanka Amerykanka ktora wlasnie przeprowadzila sie do Niemiec. Jest wrecz oczarowana i jako hobby odwiedza w najrozniejszych miastach. Mowi ze atmosfera jest i swiateczna, i troche kiczowata, ale w bardzo przyjemnym sensie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roelka v.2 Napisano 4 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2022 Potwierdzam, Christmas Markets sa najlepsze w Niemczech. Maja tez najlepsze grzane winko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 4 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2022 23 godziny temu, andyopole napisał: Amerykańscy dzielni kopacze piłki szczęśliwi. Mogą zaczynać wakacje! Nasi gwiazdorzy też już mają wakacje. Byli żałośni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iskierka Napisano 4 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2022 4 godziny temu, katlia napisał: To samo mowi kolezanka Amerykanka ktora wlasnie przeprowadzila sie do Niemiec. Jest wrecz oczarowana i jako hobby odwiedza w najrozniejszych miastach. Mowi ze atmosfera jest i swiateczna, i troche kiczowata, ale w bardzo przyjemnym sensie. Kiczowata, ale nie aż tak bardzo, na jarmarkach sprzedają bardzo mało plastiku, zdecydowana miła odmiana po polskich No i oczywiście jarmark musi być w każdym lokalnym miasteczku 50k+ ludzi. Co z tego, że są one 10km od większego miasta z jarmarkiem przez okrągły miesiąc, każdy ma swój. Tu w Stuttgarcie, gdzie mieszkałam, odwiedzałam przynajmniej 5-6 dodatkowo poza głównym. 4 godziny temu, Roelka v.2 napisał: Potwierdzam, Christmas Markets sa najlepsze w Niemczech. Maja tez najlepsze grzane winko. Tanie i z dużą ilością %% pamiętam że u nas w zeszłym roku było po 3EUR, tyle co nic, a jakościowo dużo lepsze niż te w Polsce, 2x droższe! No i Niemcy kochają wszelkie rodzaje prażonych orzechów i migdałów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iskierka Napisano 4 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2022 3 godziny temu, andyopole napisał: Nasi gwiazdorzy też już mają wakacje. Byli żałośni. Oj tam Andy, z Francją przegrali, poprzednimi Mistrzami Świata, łatwiej przełknąć. Swoją drogą Francja jest moim ulubionym zespołem na Mundialach i EURO od czasów Zidane'a, c ich obstawię to wygrywam w lokalnych zakładach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 4 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2022 38 minut temu, Iskierka napisał: Oj tam Andy, z Francją przegrali, poprzednimi Mistrzami Świata, łatwiej przełknąć. Swoją drogą Francja jest moim ulubionym zespołem na Mundialach i EURO od czasów Zidane'a, c ich obstawię to wygrywam w lokalnych zakładach Jak by nie patrzeć, Niemcy na wakacjach już dawno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 4 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2022 5 godzin temu, katlia napisał: To samo mowi kolezanka Amerykanka ktora wlasnie przeprowadzila sie do Niemiec. Jest wrecz oczarowana i jako hobby odwiedza w najrozniejszych miastach. Mowi ze atmosfera jest i swiateczna, i troche kiczowata, ale w bardzo przyjemnym sensie. Kiedyś trafiłem na Christmasową paradę, Kőln a może Manheim. Rzucali w tłum cukierkami a gapie tak się za nimi rzucali jakby to były szwajcarskie zegarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 4 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2022 5 hours ago, andyopole said: Nasi gwiazdorzy też już mają wakacje. Byli żałośni. Dzisiaj zagrali spoko moim zdaniem - poza tym to pierwszy raz wyszli z grupy od 1986 roku... A taka ciekawostka - Fox Sports 1 tutaj mial z 40 sekund opoznienia w stosunku do PL - brat mi z PL na messengerze pisze "k***a, 3:0 dla Francji" a u mnie na telewizorze francuzi jeszcze na swojej polowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 5 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2022 Godzinę temu, kzielu napisał: Dzisiaj zagrali spoko moim zdaniem - poza tym to pierwszy raz wyszli z grupy od 1986 roku... A taka ciekawostka - Fox Sports 1 tutaj mial z 40 sekund opoznienia w stosunku do PL - brat mi z PL na messengerze pisze "k***a, 3:0 dla Francji" a u mnie na telewizorze francuzi jeszcze na swojej polowie... No zgoda, dzisiejszy mecz ujdzie, ale całokształt do do***. Dlaczego dziś umieli zagrać, a trzy poprzednie mecze? Myślisz że Quatar cenzuruje transmisję do USA jak u nas za komuny? Prawdopodobnie wynika to z odległości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kleofas11 Napisano 5 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2022 9 godzin temu, kzielu napisał: Dzisiaj zagrali spoko moim zdaniem - poza tym to pierwszy raz wyszli z grupy od 1986 roku... 4 mecze w Katarze, z czego 1 wygrany. Sukces na miarę 36-letniej historii. A wyjście z "fazy grupowej" Polska zawdzięcza tylko i wyłącznie dzięki wynikowi meczu Arabia Saudyjska - Meksyk. https://sport.se.pl/pilka-nozna/mundial-2022/arabia-meksyk-relacja-na-zywo-mundial-2022-arabia-saudyjska-meksyk-wynik-live-online-mecz-arabia-meksyk-na-zywo-w-internecie-wynik-sklady-aa-cRXX-TaxA-QQyj.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi