kzielu Napisano 23 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2022 Świetna pogoda na wyprawę na sklepu. Drogi - puste. Temperatura -4F , wiatr 40 mph, na drogach ani w sklepie - nikogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 23 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2022 2 godziny temu, Roelka v.2 napisał: juz nam rury tez zamarzy czesciowo Jak naszybciej odkrec krany! Ustaw na malenki przeplyw i wtedy rury nie zamarzna. Lepiej zaplacic za wodę niz potem za kosztowne naprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
margherita_s Napisano 24 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2022 W moim hrabstwie właśnie ogłosili najwyższy, bo trzeci, Snow/Ice Emergency Level. Moje auto stoi na zewnątrz zasypane śniegiem, bateria pewnie już dawno padła przy temperaturze -20 C, mąż jako essential employee jest w pracy do 2:30 w nocy - trzymajcie kciuki, żeby w tym wszystkim mi się poród nagle nie zaczął (mam termin na za tydzień) lol 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 24 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2022 (edytowane) 17 minutes ago, margherita_s said: W moim hrabstwie właśnie ogłosili najwyższy, bo trzeci, Snow/Ice Emergency Level. Moje auto stoi na zewnątrz zasypane śniegiem, bateria pewnie już dawno padła przy temperaturze -20 C, mąż jako essential employee jest w pracy do 2:30 w nocy - trzymajcie kciuki, żeby w tym wszystkim mi się poród nagle nie zaczął (mam termin na za tydzień) lol To samo tutaj (level 3) - Port Clinton, OH - rzut beretem od tego 50-samochodowego pile upu na Turnpike o którym bębnią media z braku czegoś lepszego. Akumulator powinien być ok - tak przy okazji polecam wszystkim zaopatrzyć się w jump starter (Noco GB40 na Amazonie - albo coś podobnego) - nie dość że nie potrzeba drugiego samochodu i kabli to znacznie bezpieczniejszy i nikt nie musi kombinowac co z czym połączyć (ma zabezpieczenie przed reversed polarity więc każdy da radę, nawet nie jak nie czai elektryki czy samochodów) NOCO Boost Plus GB40 1000 Amp 12-Volt UltraSafe Lithium Jump Starter Box, Car Battery Booster Pack, Portable Power Bank Charger, and Jumper Cables for up to 6-Liter Gasoline and 3-Liter Diesel Engines https://a.co/d/4cmzPWV Dodatkowo działa jako battery pack albo latarka. Edytowane 24 Grudnia 2022 przez kzielu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
margherita_s Napisano 24 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2022 1 hour ago, kzielu said: To samo tutaj (level 3) - Port Clinton, OH - rzut beretem od tego 50-samochodowego pile upu na Turnpike o którym bębnią media z braku czegoś lepszego. Akumulator powinien być ok - tak przy okazji polecam wszystkim zaopatrzyć się w jump starter (Noco GB40 na Amazonie - albo coś podobnego) - nie dość że nie potrzeba drugiego samochodu i kabli to znacznie bezpieczniejszy i nikt nie musi kombinowac co z czym połączyć (ma zabezpieczenie przed reversed polarity więc każdy da radę, nawet nie jak nie czai elektryki czy samochodów) NOCO Boost Plus GB40 1000 Amp 12-Volt UltraSafe Lithium Jump Starter Box, Car Battery Booster Pack, Portable Power Bank Charger, and Jumper Cables for up to 6-Liter Gasoline and 3-Liter Diesel Engines https://a.co/d/4cmzPWV Dodatkowo działa jako battery pack albo latarka. Mieszkałam w Sandusky przez 2 lata, to rzut beretem od Port Clinton (Twoi teściowie tam mieszkają, dobrze pamiętam?), tam chyba ogłaszają Level 3 przynajmniej raz na sezon, bo tak wieje od jeziora. Mam jump starter gdzieś w garażu, ale mam nadzieję że nie będzie potrzebny dziw w nocy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeganMarkle Napisano 26 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2022 Święta święta i po świętach!! Wszystkim forumowiczom życzę dużo pomyślności w Nowym Roku! U mnie mąż się w święta rozchorował na COVID wiec całe wolne z pracy się marnuje na chorobę… Pogada upalna wręcz u nas, aż dziwnie patrzeć w TV na ten zaśnieżony east coast za dwa 2 tygodnie mam biometrics na obywatela wiec coraz bliżej do paszportu usa ☺️. I coraz bardziej się boje zaostrzenia wojny w Europie bo Putin się ewidentnie do czegoś szykuje 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 26 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2022 2 godziny temu, MeganMarkle napisał: się w święta rozchorował na COVID wiec całe wolne z pracy się marnuje To paskudztwo wciąż wyłazi, to tu, to tam. U mnie wprawdzie nie California ale w tej (10.45am) chwili już jest 12°C z tendencją rosnącą. Lodowisko które nas nawiedziło 23 grudnia odeszło w niepamięć przed wigilijnym wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 26 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2022 5 hours ago, MeganMarkle said: U mnie mąż się w święta rozchorował na COVID My musielismy odwolac Thanksgiving (na 8 osob) z tego samego powodu - najpierw ja, potem maz chorowalismy na glupi Covid. Zycze szybkiego powrotu do zdrowia - i wspanialego Nowego Roku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vlade Napisano 27 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2022 16 hours ago, MeganMarkle said: I coraz bardziej się boje zaostrzenia wojny w Europie bo Putin się ewidentnie do czegoś szykuje To byl doslownie powod dla ktorego w koncu zlozylem papiery, w marcu tego roku, Juz zalatwione, bede pierwszym pokoleniem w rodzinie, ktore nie bedzie bezposrednio uwiklane w jakas wojne. A jesli bede - no to powodzenia dla reszty swiata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeganMarkle Napisano 27 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2022 14 hours ago, vlade said: To byl doslownie powod dla ktorego w koncu zlozylem papiery, w marcu tego roku, Juz zalatwione, bede pierwszym pokoleniem w rodzinie, ktore nie bedzie bezposrednio uwiklane w jakas wojne. A jesli bede - no to powodzenia dla reszty swiata. Papiery o obywatelstwo masz na myśli? Właśnie się zastanawiałam ostatnio czy jeśli mój mąż stanie się obywatelem amerykańskim, to już nie będzie go obejmował obowiązek powrotu do PL i walki za ojczyznę pod groźbą dezercji (co jak rozumiem miałoby miejsce teraz w przypadku bezpośredniego wciągnięcia Polski w konflikt zbrojny). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi