kzielu Napisano 23 Grudnia 2022 Zgłoś Napisano 23 Grudnia 2022 Świetna pogoda na wyprawę na sklepu. Drogi - puste. Temperatura -4F , wiatr 40 mph, na drogach ani w sklepie - nikogo. Cytuj
andyopole Napisano 23 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Napisano 23 Grudnia 2022 2 godziny temu, Roelka v.2 napisał: juz nam rury tez zamarzy czesciowo Jak naszybciej odkrec krany! Ustaw na malenki przeplyw i wtedy rury nie zamarzna. Lepiej zaplacic za wodę niz potem za kosztowne naprawy. Cytuj
margherita_s Napisano 24 Grudnia 2022 Zgłoś Napisano 24 Grudnia 2022 W moim hrabstwie właśnie ogłosili najwyższy, bo trzeci, Snow/Ice Emergency Level. Moje auto stoi na zewnątrz zasypane śniegiem, bateria pewnie już dawno padła przy temperaturze -20 C, mąż jako essential employee jest w pracy do 2:30 w nocy - trzymajcie kciuki, żeby w tym wszystkim mi się poród nagle nie zaczął (mam termin na za tydzień) lol 1 Cytuj
kzielu Napisano 24 Grudnia 2022 Zgłoś Napisano 24 Grudnia 2022 (edytowane) 17 minutes ago, margherita_s said: W moim hrabstwie właśnie ogłosili najwyższy, bo trzeci, Snow/Ice Emergency Level. Moje auto stoi na zewnątrz zasypane śniegiem, bateria pewnie już dawno padła przy temperaturze -20 C, mąż jako essential employee jest w pracy do 2:30 w nocy - trzymajcie kciuki, żeby w tym wszystkim mi się poród nagle nie zaczął (mam termin na za tydzień) lol To samo tutaj (level 3) - Port Clinton, OH - rzut beretem od tego 50-samochodowego pile upu na Turnpike o którym bębnią media z braku czegoś lepszego. Akumulator powinien być ok - tak przy okazji polecam wszystkim zaopatrzyć się w jump starter (Noco GB40 na Amazonie - albo coś podobnego) - nie dość że nie potrzeba drugiego samochodu i kabli to znacznie bezpieczniejszy i nikt nie musi kombinowac co z czym połączyć (ma zabezpieczenie przed reversed polarity więc każdy da radę, nawet nie jak nie czai elektryki czy samochodów) NOCO Boost Plus GB40 1000 Amp 12-Volt UltraSafe Lithium Jump Starter Box, Car Battery Booster Pack, Portable Power Bank Charger, and Jumper Cables for up to 6-Liter Gasoline and 3-Liter Diesel Engines https://a.co/d/4cmzPWV Dodatkowo działa jako battery pack albo latarka. Edytowane 24 Grudnia 2022 przez kzielu 1 Cytuj
margherita_s Napisano 24 Grudnia 2022 Zgłoś Napisano 24 Grudnia 2022 1 hour ago, kzielu said: To samo tutaj (level 3) - Port Clinton, OH - rzut beretem od tego 50-samochodowego pile upu na Turnpike o którym bębnią media z braku czegoś lepszego. Akumulator powinien być ok - tak przy okazji polecam wszystkim zaopatrzyć się w jump starter (Noco GB40 na Amazonie - albo coś podobnego) - nie dość że nie potrzeba drugiego samochodu i kabli to znacznie bezpieczniejszy i nikt nie musi kombinowac co z czym połączyć (ma zabezpieczenie przed reversed polarity więc każdy da radę, nawet nie jak nie czai elektryki czy samochodów) NOCO Boost Plus GB40 1000 Amp 12-Volt UltraSafe Lithium Jump Starter Box, Car Battery Booster Pack, Portable Power Bank Charger, and Jumper Cables for up to 6-Liter Gasoline and 3-Liter Diesel Engines https://a.co/d/4cmzPWV Dodatkowo działa jako battery pack albo latarka. Mieszkałam w Sandusky przez 2 lata, to rzut beretem od Port Clinton (Twoi teściowie tam mieszkają, dobrze pamiętam?), tam chyba ogłaszają Level 3 przynajmniej raz na sezon, bo tak wieje od jeziora. Mam jump starter gdzieś w garażu, ale mam nadzieję że nie będzie potrzebny dziw w nocy. 1 Cytuj
MeganMarkle Napisano 26 Grudnia 2022 Zgłoś Napisano 26 Grudnia 2022 Święta święta i po świętach!! Wszystkim forumowiczom życzę dużo pomyślności w Nowym Roku! U mnie mąż się w święta rozchorował na COVID wiec całe wolne z pracy się marnuje na chorobę… Pogada upalna wręcz u nas, aż dziwnie patrzeć w TV na ten zaśnieżony east coast za dwa 2 tygodnie mam biometrics na obywatela wiec coraz bliżej do paszportu usa ☺️. I coraz bardziej się boje zaostrzenia wojny w Europie bo Putin się ewidentnie do czegoś szykuje 2 1 Cytuj
andyopole Napisano 26 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Napisano 26 Grudnia 2022 2 godziny temu, MeganMarkle napisał: się w święta rozchorował na COVID wiec całe wolne z pracy się marnuje To paskudztwo wciąż wyłazi, to tu, to tam. U mnie wprawdzie nie California ale w tej (10.45am) chwili już jest 12°C z tendencją rosnącą. Lodowisko które nas nawiedziło 23 grudnia odeszło w niepamięć przed wigilijnym wieczorem. Cytuj
katlia Napisano 26 Grudnia 2022 Zgłoś Napisano 26 Grudnia 2022 5 hours ago, MeganMarkle said: U mnie mąż się w święta rozchorował na COVID My musielismy odwolac Thanksgiving (na 8 osob) z tego samego powodu - najpierw ja, potem maz chorowalismy na glupi Covid. Zycze szybkiego powrotu do zdrowia - i wspanialego Nowego Roku. 1 Cytuj
vlade Napisano 27 Grudnia 2022 Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2022 16 hours ago, MeganMarkle said: I coraz bardziej się boje zaostrzenia wojny w Europie bo Putin się ewidentnie do czegoś szykuje To byl doslownie powod dla ktorego w koncu zlozylem papiery, w marcu tego roku, Juz zalatwione, bede pierwszym pokoleniem w rodzinie, ktore nie bedzie bezposrednio uwiklane w jakas wojne. A jesli bede - no to powodzenia dla reszty swiata. Cytuj
MeganMarkle Napisano 27 Grudnia 2022 Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2022 14 hours ago, vlade said: To byl doslownie powod dla ktorego w koncu zlozylem papiery, w marcu tego roku, Juz zalatwione, bede pierwszym pokoleniem w rodzinie, ktore nie bedzie bezposrednio uwiklane w jakas wojne. A jesli bede - no to powodzenia dla reszty swiata. Papiery o obywatelstwo masz na myśli? Właśnie się zastanawiałam ostatnio czy jeśli mój mąż stanie się obywatelem amerykańskim, to już nie będzie go obejmował obowiązek powrotu do PL i walki za ojczyznę pod groźbą dezercji (co jak rozumiem miałoby miejsce teraz w przypadku bezpośredniego wciągnięcia Polski w konflikt zbrojny). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi