cavscout Napisano 9 godzin temu Zgłoś Napisano 9 godzin temu 36 minutes ago, Xarthisius said: To tylko piers. Dzieci specjalnie nie jedza, to dla dwojki doroslych caly indyk to by byl overkill. Tak czy inaczej patrzysz na 6 lbs miecha. Nawet nie polowe zjedlismy wczoraj... To ma sens Cytuj
andyopole Napisano 9 godzin temu Autor Zgłoś Napisano 9 godzin temu 1 godzinę temu, Xarthisius napisał: Efekt koncowy. Zjadliwe, ale indyk jest zdecydowanie najnizej w moim rankingu mies na grilla... Indyk jest zbyt chudy na grilla. Nawet pieczony w brytfannie i regularnie polewany sosem i tak (poza udami) wychodzi suchy. Ja tutaj robiłem turka tylko raz, to straszna góra miesa. Ile można zjeść we dwójkę? Z reszty zrobiłem krokiety na Boże Narodzenie. Cytuj
cavscout Napisano 9 godzin temu Zgłoś Napisano 9 godzin temu (edytowane) 5 minutes ago, andyopole said: Indyk jest zbyt chudy na grilla. Nawet pieczony w brytfannie i regularnie polewany sosem i tak (poza udami) wychodzi suchy. Ja tutaj robiłem turka tylko raz, to straszna góra miesa. Ile można zjeść we dwójkę? Z reszty zrobiłem krokiety na Boże Narodzenie. My mielismy indyka na 4 osoby. Co zostało będziemy jeść przez następny tydzień. Edytowane 9 godzin temu przez cavscout Cytuj
andyopole Napisano 8 godzin temu Autor Zgłoś Napisano 8 godzin temu 6 minut temu, cavscout napisał: będziemy jeść przez następny tydzień. Tym samym obrzydnie na rok. A potem znów aż w końcu stanie na kaczce. ... Cytuj
Xarthisius Napisano 8 godzin temu Zgłoś Napisano 8 godzin temu 1 hour ago, andyopole said: Indyk jest zbyt chudy na grilla. Nawet pieczony w brytfannie i regularnie polewany sosem i tak (poza udami) wychodzi suchy. Ja tutaj robiłem turka tylko raz, to straszna góra miesa. Ile można zjeść we dwójkę? Z reszty zrobiłem krokiety na Boże Narodzenie. 225F przez 5.5h, na ostatnie 45m tylko podbilem bo juz mi sie nie chcialo czekac i byla 5pm. Do 167F. Nie wychodzi suchy, ale mimo nastrzykiwania, marynowania przez noc itp caly czas bez smaku... Ratuje go tylko dym. Cytuj
cavscout Napisano 3 godziny temu Zgłoś Napisano 3 godziny temu 5 hours ago, andyopole said: Tym samym obrzydnie na rok. A potem znów aż w końcu stanie na kaczce. ... Robimy indyka 2 razy do roku - Thanksgiving in Boże Narodzenie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi