Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
36 minutes ago, Xarthisius said:

To tylko piers. Dzieci specjalnie nie jedza, to dla dwojki doroslych caly indyk to by byl overkill. Tak czy inaczej patrzysz na 6 lbs miecha. Nawet nie polowe zjedlismy wczoraj...

To ma sens :)

Napisano
1 godzinę temu, Xarthisius napisał:

PXL_20241128_232311793_MP.thumb.jpg.4424a9ac12440095293786586196d8f6.jpg

Efekt koncowy. Zjadliwe, ale indyk jest zdecydowanie najnizej w moim rankingu mies na grilla...

Indyk jest zbyt chudy na grilla. Nawet pieczony w brytfannie i regularnie polewany sosem i tak (poza udami) wychodzi suchy.

Ja tutaj robiłem turka tylko raz, to straszna góra miesa. Ile można zjeść we dwójkę? Z reszty zrobiłem krokiety na Boże Narodzenie.

Napisano (edytowane)
5 minutes ago, andyopole said:

Indyk jest zbyt chudy na grilla. Nawet pieczony w brytfannie i regularnie polewany sosem i tak (poza udami) wychodzi suchy.

Ja tutaj robiłem turka tylko raz, to straszna góra miesa. Ile można zjeść we dwójkę? Z reszty zrobiłem krokiety na Boże Narodzenie.

My mielismy indyka na 4 osoby. Co zostało będziemy jeść przez następny tydzień.

Edytowane przez cavscout
Napisano
1 hour ago, andyopole said:

225F przez 5.5h, na ostatnie 45m tylko podbilem bo juz mi sie nie chcialo czekac i byla 5pm. Do 167F. Nie wychodzi suchy, ale mimo nastrzykiwania, marynowania przez noc itp caly czas bez smaku... Ratuje go tylko dym.

Napisano
5 hours ago, andyopole said:

Tym samym obrzydnie na rok. A potem znów aż w końcu stanie na kaczce. ...

Robimy indyka 2 razy do roku - Thanksgiving in Boże Narodzenie.