Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ostatnie nędzne resztki sernika i wielkanocnej baby. Tak się bractwo wczoraj rzuciło, po południu jeszcze dotarli "kolędnicy" chociaż to chyba nie te święta i niemal dokończyli dzieła spożywania. 

Zapewniam że to żadna AI.  :)

20250421_180634.jpg

20250421_181342.jpg

• Like 3
  • 3 tygodnie później...
Napisano

No właśnie, co tak cicho na forum? Ja rzadko tu zaglądam ale zawsze jak zaglądam to zazwyczaj kilka lub kilkanaście kartek do nadrobienia mam a ostatnio zero… Trump zabił ducha w narodzie? :)

u mnie próby relokowania się na east coast trwają, real estate market także to jakiś joke, bidding wars, domy pojawiają się i znikają w ciągu kilku dni. Skończy się to tak że mocno przepłacimy za jakąś budę tylko po to żeby móc się przeprowadzić i być „done with it”. W robocie ciągłe spekulacje czego tak naprawdę się spodziewać w gospodarce po taryfach i siadającej coraz bardziej konsumpcji… generalnie cała branża FMCG siadła. Nikt nie wie czego za bardzo oczekiwać dalej. Jedyne co jest pewne to layoffs. Tego bym się spodziewała teraz w większości firm. 
a co tam u was? :)

Napisano
7 minutes ago, MeganMarkle said:

No właśnie, co tak cicho na forum? Ja rzadko tu zaglądam ale zawsze jak zaglądam to zazwyczaj kilka lub kilkanaście kartek do nadrobienia mam a ostatnio zero… Trump zabił ducha w narodzie? :)

u mnie próby relokowania się na east coast trwają, real estate market także to jakiś joke, bidding wars, domy pojawiają się i znikają w ciągu kilku dni. Skończy się to tak że mocno przepłacimy za jakąś budę tylko po to żeby móc się przeprowadzić i być „done with it”. W robocie ciągłe spekulacje czego tak naprawdę się spodziewać w gospodarce po taryfach i siadającej coraz bardziej konsumpcji… generalnie cała branża FMCG siadła. Nikt nie wie czego za bardzo oczekiwać dalej. Jedyne co jest pewne to layoffs. Tego bym się spodziewała teraz w większości firm. 

Golden Age of America. Idealnie by bylo jakby zwalniali tych co glosowali za taka sytuacja (a przynajmniej mieli prorytet).... Dwa lata temu dom bezposredniego sasiada wystawiony na rynek za $799k sprzedal sie tego samego dnia.

Ogolnie jakos leci ale trudno byc optymista przy takim burdelu jaki sie dzieje w tym kraju....

Napisano
5 godzin temu, MeganMarkle napisał:

No niestety, recesja grozi nam coraz bardziej. Mnie dotknął spadek wartości dolara. Dom w Polsce na który było mnie stać pół roku temu już mi odjechał. Ostanie się coś do remontu i mozolny remodeling z emerytury. 

Napisano

Wczoraj mieliśmy szkolenie online z Konsulami w LAX. Ponad dwie godziny. Vce Konsul nie był przygotowany, np. wymyślił że jeśli będzie druga tura trzeba się będzie od nowa rejestrowaccdo wyborów. Przed północą wysłał email ze sprostowaniem. Wciąż nierozstrzygnieta kwestią rejestracji. Czy dziś do północy czasu polskiego czy lokalnego. W LAX zmieniła się tylko Konsul Generalna, kompetentna kobitka z doświadczeniem dyplomatycznym. Reszta personelu bez zmian od poprzednich wyborów.