MeganMarkle Napisano 17 godzin temu Zgłoś Napisano 17 godzin temu 8 hours ago, kinia2071 said: Raczej nie licze na kredyt na dzień dobry O zdaniu prawka akurat słyszałam, że jest banalnie prosty i lepiej się nim nie przejmować. Bardziej właśnie mnie intryguje zakup auta bez prawka w USA i zdanie tego test driving bo słyszałam, że auto musi być ubezpieczone by podejść do egzaminu, a znowu ubezpieczenia na Polskim prawku jest mega drogie i w niektórych stanach wręcz niemożliwe. Takie błędne koło macieja trochę bo jak zdać prawko na własnym aucie jak mam Polskie prawko Nie wiem czemu to miałby być problem, my jak przyjechaliśmy do CA 7 lat temu to od razu kupiliśmy samochód mając ciągle polskie prawko i nie było problemu z ubezpieczeniem… a potem zrobiliśmy amerykańskie prawko w DMV i tyle. Znam btw ludzi z którymi pracowałam którzy latami jeździli w usa bez prawka amerykańskiego tylko np na meksykańskim i żyją. Cytuj
andyopole Napisano 15 godzin temu Autor Zgłoś Napisano 15 godzin temu 1 godzinę temu, MeganMarkle napisał: którzy latami jeździli w usa bez prawka amerykańskiego Dopóty, dopóki nie złapią. Kolega z pracy przeniósł się do nas z Wisconsin. Niemal od razu kupił tu nowe autko, zarejestrował je, ubezpieczył ale prawka nie zmienił, wtedy jeszcze trzeba było zdawać oregonski egzamin. Po trzech latach glina go shaltował za "późne pomarańczowe" = $260. A przy okazji za obce prawko = $365. Od razu pojechał do DMV. 1 Cytuj
Joanna30 Napisano 6 godzin temu Zgłoś Napisano 6 godzin temu 17 godzin temu, andyopole napisał: Wczoraj przyszla koperta z Konsulatu, zapewne czek jest w srodku ale rzucilem a potem zapomnialem otworzyc i zobaczyc, tak wiec kwota nadal pozostaje niewiadoma. Jesli rzeczywiscie to jest czek to troche dziwne dlaczego nie zaczekali do drugiej tury? A moze to od razu za obie tury. A co jakbym umarl przed? To sie zdarza, zwlaszcza zywym! Chyba ze kazda tura wyborow jest rozliczana osobno. U nas wynagrodzenia są wypłacane dopiero po drugiej turze. Jakby płacili po pierwszej, to jakie by mieli gwarancje, że ktoś by im na drugą przyszedł? Cytuj
mcpear Napisano 1 godzinę temu Zgłoś Napisano 1 godzinę temu 15 hours ago, MeganMarkle said: (...)Znam btw ludzi z którymi pracowałam którzy latami jeździli w usa bez prawka amerykańskiego tylko np na meksykańskim i żyją. I ilu z nich miało wypadek i ubezpieczyciel wypłacił pieniądze? Jak nie stosujesz się do prawa to opłata w ubezpieczalni jest darowizną a nie składką. Działy prawne w ubezpieczalniach są skuteczniejsze niż policja. Każdy pretekst by odmówić wypłaty ubezpieczenia jest dobry Cytuj
kinia2071 Napisano 1 godzinę temu Zgłoś Napisano 1 godzinę temu 15 godzin temu, MeganMarkle napisał: Nie wiem czemu to miałby być problem, my jak przyjechaliśmy do CA 7 lat temu to od razu kupiliśmy samochód mając ciągle polskie prawko i nie było problemu z ubezpieczeniem… a potem zrobiliśmy amerykańskie prawko w DMV i tyle. Znam btw ludzi z którymi pracowałam którzy latami jeździli w usa bez prawka amerykańskiego tylko np na meksykańskim i żyją. Muszę sobie to obczaić dokładniej bo co kogoś zapytam to mówią, że rental nie może być etc. Mimo, że nie wygraliśmy to wolimy znać szczegóły na późniejszy czas by być gotowym na wygraną i wyjazd. Cytuj
kzielu Napisano 43 minuty temu Zgłoś Napisano 43 minuty temu 31 minutes ago, kinia2071 said: Muszę sobie to obczaić dokładniej bo co kogoś zapytam to mówią, że rental nie może być etc. Mimo, że nie wygraliśmy to wolimy znać szczegóły na późniejszy czas by być gotowym na wygraną i wyjazd. Jakies mistrzostwo swiata w overthinkingu. Za rok loterii w ogole moze nie byc biorac pod uwage obecna administracje (a Ci co maja zielone karty to musza dosc mocno uwazac bo jakis drobny problem z prawem i welcome to Cecot) a Ty sie martwisz o to jak zdac egzamin na prawko. Nie pytaj sie wiecej o nic tych ktorych pytasz bo nie maja zadnego pojecia o czym mowia. Nikt na tescie nie zawraca sobie glowy skad jest samochod, byle byl sprawny, zarejestrowany i ubezpieczony. Do mnie gosc wsiadl i w ogole o nic nie pytal. Cytuj
mcpear Napisano 9 minut temu Zgłoś Napisano 9 minut temu Mam podobne wrażenia. Masz 1% szans wylosowania co roku. Tak więc aby te szanse wzrosły do około 50% musiałabyś składać co roku przez następne 40-45 lat. Przez ten czas przepisy dotyczące egzaminu na prawo jazdy w USA moga się zmienić dziesiątki razy. Martwienie się dzisiaj tym problemem podobne jest do rozkminiania czy jak wylosujesz 6tkę w totka to powinnaś jacht kupić 40to czy 48 stopowy bo w twojej wymarzonej marinie jachty 48 stopowe się nie mieszczą i nie wiesz czy do przyszłego roku przebudują tę marinę a wtedy właśnie planujesz wylosować szóstkę w totka. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi