kzielu Napisano 5 godzin temu Zgłoś Napisano 5 godzin temu (edytowane) To odnosnie zaradnosci i samochodow - troche mi sie zderzak (bumper cover dokladnie - plastik) uszkodzil - to ucho widoczne na zdjeciu po drugiej stronie juz nie bylo czescia zderzaka - na drugim zdjeciu. Dorobilem (rekodzielo artystyczne normalnie) dwa ucha z profilu aluminiowego i przykleilem uzywajac epoxy (zeby nie bylo profil to taki katownik wiec tam jest dosc spora powierzchnia ktora jest przyklejona a nie tylko krawedz). Mialem nawet takim plan zeby wydrukowac 3D (bo nasza lokalna biblioteka ma 3D printery, 3D scannery i inne ciekawe zabawki - wszystko po koszcie materialow) ale czasowo sie nie zgralo. Koniec koncow zderzak prawie jak nowy.... Edytowane 5 godzin temu przez kzielu 1 Cytuj
andyopole Napisano 4 godziny temu Autor Zgłoś Napisano 4 godziny temu (edytowane) Artysta plastyk, normalnie... edit: przypomniało mi się że klej epoksydowy nie zawsze dobrze pracuje z aluminium. Możliwe że zależy to od rodzaju stopu. Nie wiem. Zdarzyło się że odtłuszczone starannie, zalane klejem jak należ,y trzymało tylko na słowo honoru. Edytowane 4 godziny temu przez andyopole Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi