Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jasne, ze lepiej kablowy jesli jestes w domu i potrzebujesz duzej ilosci danych i stabilnego polaczenia przez caly czas. Nawet jesli dowolny plan mobilny ma 'unlimited' data to zawsze tam jest cos w stylu ze po przekroczeniu pewnej ilosci danych albo  wprost jest zwalniane (jak ten plan z Verizon) albo ze priorytet beda mialy dane mobilne tylko, co moze oznaczac doslownie wszystko jesli chodzi o jakosc i szybkosc polaczenia.

Napisano

Ilon zalezy jak z zasięgiem w twoim regionie. U nas np tylko działa verizon a najlepsze oferty ma chyba tmobile jesli chodzi o mobilny. U mnie ten verizon chodził tak sobie. Mieszkamy na pustkowiu.

Napisano
8 godzin temu, vlade napisał:

Jak przekroczysz 10GB zuzycia danych to predkosc spada do poziomu z 3G, czyli maks 1Mb/s przy dobrych wiatrach. Ale to sie tyczy hotspotu - czyli jak uzywasz telefonu do podlaczenia innych urzadzen, np jakiegos Roku czy innego ChromeCasta przy pomocy ktorego wyswielasz netflix na telewizorze.

Teraz tak dla orientacji, netflix w pelnym HD,  1080p zuzywa okolo 3GB na godzine, czyli po 3 godzinach wyczerpalas juz limit, i do konca miesiaca mozesz sobie ogladac filmy w najnizszej jakosci, pewnie gorszej niz VHS.  Ja wywalilem kablowke zupelnie, cala moja telewizja idzie przez internet i zuzywam troche ponad 1TB miesiecznie, 100 razy wiecej niz ten limit.

Właśnie sprawdziłem mój transfer za poprzedni miesiąc, prawie 45 GB. Nie zauważyłem ani zwolnienia prędkości ani pogorszenia jakości. 

Napisano
4 godziny temu, ilon napisał:

https://www.xfinity.com/learn/offers

Co w takim razie z tymi ofertami? Czy 'Up to 25 Mbps' to jest wystarczajaco szybkie zeby ogladac TV przez Internet? 

25 Mbps w zupełności wystarczy. Tylko jeśli chodzi o comcast (xfinity) nie daj sobie wcisnąć żadnej telewizji, telefonu, alarmów i cokolwiek jeszcze beda chcieli dołożyć. Beda mówili ze bedzie taniej jak weźmiesz internet z czymś tam jeszcze - ale nie bedzie. Chcesz tylko internet, ze tak powiem za pełna stawkę godzinowa. Jeśli jakakolwiek promocja obejmuje coś dodatkowego to wyślij ich na drzewo. Tylko internet i nic więcej.  

I powiedz im ze kupisz sam modem, idź do bestbuy i kup cokolwiek najtańszego maja na stanie, w pare miesięcy sie zwróci w porównaniu do wynajmowania od nich.

Napisano
11 minut temu, andyopole napisał:

Właśnie sprawdziłem mój transfer za poprzedni miesiąc, prawie 45 GB. Nie zauważyłem ani zwolnienia prędkości ani pogorszenia jakości. 

A masz taki plan jak ilon napisał? Może jesteś taki stary ze masz ciagle jakiś 'grandfathered' plan z czasów gdy nikomu sie nie śniło ze przez komórkę mozna osiągać sensowne prędkości. Albo nie egzekwują tego limitu, w każdym razie w przypadku ilona mogliby w każdej chwili zdławić transfer i czegoś takiego bym nie podpisał, szczególnie ze te plany są na rok czy dwa.

Napisano
Godzinę temu, vlade napisał:

A masz taki plan jak ilon napisał? Może jesteś taki stary ze masz ciagle jakiś 'grandfathered' plan z czasów gdy nikomu sie nie śniło ze przez komórkę mozna osiągać sensowne prędkości. Albo nie egzekwują tego limitu, w każdym razie w przypadku ilona mogliby w każdej chwili zdławić transfer i czegoś takiego bym nie podpisał, szczególnie ze te plany są na rok czy dwa.

No, można powiedzieć że jestem veteran w Verizon. Mam tam umowę od 2009 roku. Wtedy smartfony raczkowaly, a internet online był na butelce ze smoczkiem.

Napisano
11 godzin temu, vlade napisał:

25 Mbps w zupełności wystarczy. Tylko jeśli chodzi o comcast (xfinity) nie daj sobie wcisnąć żadnej telewizji, telefonu, alarmów i cokolwiek jeszcze beda chcieli dołożyć. Beda mówili ze bedzie taniej jak weźmiesz internet z czymś tam jeszcze - ale nie bedzie. Chcesz tylko internet, ze tak powiem za pełna stawkę godzinowa. Jeśli jakakolwiek promocja obejmuje coś dodatkowego to wyślij ich na drzewo. Tylko internet i nic więcej.  

I powiedz im ze kupisz sam modem, idź do bestbuy i kup cokolwiek najtańszego maja na stanie, w pare miesięcy sie zwróci w porównaniu do wynajmowania od nich.

No ja ogolnie wlasnie patrze tylko na plany internetowe, telewizja jakos srednio mnie obchodzi, telefony i inne rzeczy tez nie. Zwlaszcza ze podpisuje lease poki co na rok, wiec tez nie chce jakos za duzo zobowiazan. Poza tym jestem biedna :D 

OK, czyli modem tez kupic swoj. Dzieki za rady panowie! Jakby jeszcze wam przyszly do glowy jakies pomysly badz rady dajcie znac niezorientowanej w temacie kolezance :D 

11 godzin temu, andyopole napisał:

Andy, jesien idzie, cale wieczory u mnie bedzie Netflix a 45 GB to ja w weekend zrobie :D 

Napisano
2 godziny temu, ilon napisał:

...

Andy, jesien idzie, cale wieczory u mnie bedzie Netflix a 45 GB to ja w weekend zrobie :D 

Ja nie jestem jakiś wybitnie telewizyjny, wiadomości i sport, jeśli dobry. Wole inne, ciekawsze zajecia, tym bardziej ze na kanapie doopa rosnie.