Joyanna Napisano 1 Października 2014 Zgłoś Napisano 1 Października 2014 U nas deszczowo od dwoch dni i pochmurno,momentalnie drzewa pozolkly.Rano trzeba kurtki do szkoly zakladac. Zime mamy praktycznie co roku,w zeszlym to nam dokotlowalo sniegu w grudniu i odpuscilo w marcu dopiero. Lubie zime,ale tak jeden dwa dni i starczy Cytuj
Pacowsky Napisano 1 Października 2014 Zgłoś Napisano 1 Października 2014 Chciałem napisać, że....... dziś się obroniłem i teraz mogę ze spokojem odliczać dni do wyjazdu do Kanady ! Cytuj
Joyanna Napisano 1 Października 2014 Zgłoś Napisano 1 Października 2014 Chciałem napisać, że....... dziś się obroniłem i teraz mogę ze spokojem odliczać dni do wyjazdu do Kanady ! Gratulejszyn Cytuj
andyopole Napisano 1 Października 2014 Autor Zgłoś Napisano 1 Października 2014 Chciałem napisać, że....... dziś się obroniłem i teraz mogę ze spokojem odliczać dni do wyjazdu do Kanady ! I nastepna dusza wyksztalcona za pieniadze podatnikow zmyka budowac dobrobyt innego kraju. B)Platne studia to jednak nie jest wcale takie najgorsze rozwiazanie.... Cytuj
agatenka Napisano 2 Października 2014 Zgłoś Napisano 2 Października 2014 andypole skąd wiesz czy nie skończył prywatnej (płatnej) uczelni ? Cytuj
Paulina_89 Napisano 2 Października 2014 Zgłoś Napisano 2 Października 2014 I nastepna dusza wyksztalcona za pieniadze podatnikow zmyka budowac dobrobyt innego kraju. B)Platne studia to jednak nie jest wcale takie najgorsze rozwiazanie.... No co? Trzeba sie martwic glownie o siebie skoro wladze wyznaja podobna zasade. Cytuj
Pacowsky Napisano 2 Października 2014 Zgłoś Napisano 2 Października 2014 Studia skończyłem na uczelni Państwowej ale w trybie zaocznym - pełnopłatnym wymiarze i to nie małym. Nie mam absolutnie żadnych wyrzutów sumienia związanych z wyjazdem. Państwo Polskie na dzień dzisiejszy nie dało mi nic, z czego mógłbym się cieszyć i dziękować, a nawet jeśli to spłaciłem to w podatkach (nie małych) a reszte ukradną mi z "emerytury" Tak jak napisała Paulina, jesli ktoś zastanawia się czy to etyczne i dobre zachowanie, proponuje włączyć pierwsze lepsze wiadomości, lub przeczytać gazetę. Cytuj
sly6 Napisano 2 Października 2014 Zgłoś Napisano 2 Października 2014 to polec do tej Kanady,jak sie dasz poznac to zobaczysz co Ci tam ludzie zaczna mowic,opowiadac o systemie moze to byc bardzo ciekawe i interesujace dla Ciebie Cytuj
SuperTraveller Napisano 2 Października 2014 Zgłoś Napisano 2 Października 2014 Jest taki typ ludzi który skupia się wyłącznie na negatywach danego kraju. Wyjeżdżają z Polski bo im źle, po jakimś czasie zapominają jak było w PL i skupiają się na wadach kraju w którym obecnie przebywają. Później wracają na próbę do "Ojczyzny" i uciekają ponownie po przypomnieniu sobie tutejszych realiów. Mnie natomiast osobiście irytuje wytykanie wad które posiada zarówno Polska jak i wiele innych państw, ale w PL owe wady doskwierają zdecydowanie mocniej a osoby które te wady wytykają, zdają się o tym nie pamiętać... Cytuj
Pacowsky Napisano 2 Października 2014 Zgłoś Napisano 2 Października 2014 Ale robicie szum, jest to wolny topic gdzie każdy może wyrazić co mu na sercu leży i " powiedzieć to co chce". Wiem, że Kanada nie rozłoży przede mną czerwonego dywanu, ba, jeśli chodzi o pracę zacznę całkowicie od zera i jesli chodzi o stanowisko będę miał znacznie gorzej niż w Polsce. Pisałem na tym forum kiedyś, że jadę tam głownie dla nauki języka i przygody, poznania innego świata, a jak będzie na miejscu to się zobaczy. 26 lat to dla mnie granica wieku, gdzie mogę jeszcze sobie na to pozwolić Nie zapominam też, że wizę mam ważną rok i przedłużenie pobytu nie jest tak oczywiste. To, że Polska ma swoje wady jest oczywiste i być może jestem "typem człowieka" który skupia się na negatywnych aspektach ojczyzny. Ale na co mam patrzeć skoro życie mam tylko jedno, skoro wyliczenia z zusu emerytury moich rodziców powodują strach co będzie w przyszłości, kto utrzyma ich i moją rodzinę ? Abym mógł sprawiedliwie ocenić własny kraj, muszę sam przekonać się jak jest za miedzą, a nie na podstawie internetowych anonimowych obywateli/rezydentów innych krajów którzy pouczają tych co są w kraju. Dziś zamieszkanie w danym kraju na ziemi jest ograniczone tylko prawnymi możliwościami, dochodzi też aspekt finansowy, ale nie jest on najważniejszy. Nie wytykam wad i nie żale się nikomu, to co w Polsce mi się najbardziej podoba jest głównie niematerialne i niemierzalne, żadną walutą. Pozdrawiam serdecznie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi