andyopole Napisano 29 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2017 26 minut temu, Jackie napisał: Moja śp. babcia by cię pogoniła Masła i proszku było po prostu za dużo. Ciasto aż się błyszczy od tłuszczu a proszek do pieczenia szczypie w jezyk. Wypróbuję kiedyś te zmodyfikowaną wersję i dam znać czy mialem rację. Jutro skokne do sklepu, kupię jakiegoś dżemu i zrobię przekładaniec, popryskam też jakimś alkoholem. Będzie lżej strawne. Mam nadzieję że Szanowna Babunia będzie uprzejma mnie nie straszyć. Cytuj
andyopole Napisano 29 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2017 2 godziny temu, Łukasz90 napisał: Pochwal się jak skończysz Że niby ja się mam chwalić? Ano nie bardzo jest czym. Wprawdzie ostatnio dokładnie policzyłem ile potrzebuje dokupić płytek z tym ze przed zamówieniem zapomniałem te ilosc pomnożyć x2. W ten sposób dostałem połowę tego co potrzebuję. Nie będę się więc rozkładał z klamotami. Ale takiego napa wziąłem że hej! Dzwonie i zamawiam dostawę. Cytuj
Xarthisius Napisano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2017 Chcialem powiedziec, ze po 2.5 roku w TX, zima w Illinois to cos strasznego. Pierwszy raz ujemne Fahrenheity zobaczylem i snieg tylko pada i pada... Cytuj
Gość Napisano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2017 Ja chyba doświadczam odwrotnego szoku kulturowego. Robiąc zakupy w marketach nie mogę się nadziwić jak ludziom chce się kłócić w kolejkach albo walczyć, niemal dosłownie, o pieczywo. Jakby normalnie koniec świata miał nastąpić, a nie jeden dzień zamkniętych sklepów... Cytuj
Jackie Napisano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2017 12 godzin temu, Xarthisius napisał: Chcialem powiedziec, ze po 2.5 roku w TX, zima w Illinois to cos strasznego. Pierwszy raz ujemne Fahrenheity zobaczylem i snieg tylko pada i pada... Ostatnimi laty nie było tak źle. Pamiętam gdy szłam na interview z moim pierwszym, śp. mężem: zimno, śnieżnie i windchill. Gorzej niż Syberia. Twarz mnie tak bolała że popłakałam się gdy doszliśmy do budynku. A po paru latach się przyzwyczajasz Zaczynasz martwić się dopiero gdy ludzie na zewnątrz w ogóle nie wychodzą, co zdarzyło mi się parę raz odkąd tu mieszkam. Z reguły do -25C niewiele się zmienia jesli chodzi o funkcjonowanie miasta, ludzie będą tylko bardziej okutani w ciepłe ubranka i buty. Z tego co pamiętam rekord jaki padł na początku lat 80-tych w Chicago to ok. -50C. Cytuj
andyopole Napisano 30 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2017 Heh, u nas przy -2°C jest alarm, przy -5 i opadach śniegu Oregonu jest out od service, siedzimy w domu i czekamy az wszystko stopnieje. Wtedy na powrot otwiera sie szkoly, urzędy i fabryki. Cytuj
quarterback87 Napisano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2017 5 godzin temu, Roelka napisał: Ja chyba doświadczam odwrotnego szoku kulturowego. Robiąc zakupy w marketach nie mogę się nadziwić jak ludziom chce się kłócić w kolejkach albo walczyć, niemal dosłownie, o pieczywo. Jakby normalnie koniec świata miał nastąpić, a nie jeden dzień zamkniętych sklepów... Tak mi się przypomniała promocja na telewizory Ciekawe co by się działo gdyby nie ochrona? Cytuj
pelasia Napisano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2017 Ludzie to naprawdę czasem sie zachowują jak z klatki wypuszczeni. Miła pani częstuje słodyczami a ani jedna osoba nie potrafi zabrać jednego i podziękować tylko łapami jak najwiecej chwycić i najlepiej najszybciej, 5 osob na raz. Ja takie miejsca omijam szerokim łukiem! Cytuj
andyopole Napisano 30 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2017 Polska nie jest wyjątkiem. Na całym świecie, na wieść o obniżonej cenie ludzie dostają malpiego rozumu. Chociażby Black Friday. Jaki jest najczęstszy powód wyprzedaży? Żeby za 70% ceny kupić to czego normalnie nie wzieloby się za darmo. Cytuj
quarterback87 Napisano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2017 3 godziny temu, andyopole napisał: Jaki jest najczęstszy powód wyprzedaży? Żeby za 70% ceny kupić to czego normalnie nie wzieloby się za darmo. Sklep i tak nie straci na tym. Ale kupujący będą myśleć, że 30% wartości produktu zasponsorował im sprzedawca To mnie nie śmieszy. To mnie boli Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi