ilya_ Napisano 24 Września 2014 Zgłoś Napisano 24 Września 2014 Częste max 2 tygodniowe podróże do US jako turysta... Przykladowo jestem w pazdzierniku na max 2 tyg, potem sylwester, potem na wiosne np tez 2 tyg.....nastepnie lato i znow 2 tyg..,... Ktos tak latał kiedys ? Jakies problemy ?
kzielu Napisano 24 Września 2014 Zgłoś Napisano 24 Września 2014 Ja latalem tyle ze sluzbowo i nawet czesciej - w ktoryms momencie gosciowi z CBP to sie troche nie spodobalo i dal mi date wyjazdu 2 dni po planowanym wyjezdzie ale to byl raz jeden jedyny i nigdy nie trafilem na secondary.
jkb Napisano 25 Września 2014 Zgłoś Napisano 25 Września 2014 Ja latalem na B2 mniej wiecej co miesiac na okres okolo tygodnia - poltora. Na 11 wlotow mialem dwa calkiem bezproblemowe secondary.
polanka Napisano 25 Września 2014 Zgłoś Napisano 25 Września 2014 ja latalam co jakies 3-4 miesiecy prze okres ponad 2 lat na B2, czasem na 2 tyg lub dluzej, raz na 4 miesiece, przez newark czasem jfk, raz mialam secondary i nie chcieli mnie wpuscic, bylo dosc niemilo ale wszystko zakonczylo sie dobrze :] i bylo to w newarku
ilya_ Napisano 25 Września 2014 Autor Zgłoś Napisano 25 Września 2014 ja latalam co jakies 3-4 miesiecy prze okres ponad 2 lat na B2, czasem na 2 tyg lub dluzej, raz na 4 miesiece, przez newark czasem jfk, raz mialam secondary i nie chcieli mnie wpuscic, bylo dosc niemilo ale wszystko zakonczylo sie dobrze :] i bylo to w newarku wow ! prosze o rozwiniecie tematu ;] Ja latalem tyle ze sluzbowo i nawet czesciej - w ktoryms momencie gosciowi z CBP to sie troche nie spodobalo i dal mi date wyjazdu 2 dni po planowanym wyjezdzie ale to byl raz jeden jedyny i nigdy nie trafilem na secondary. Ja latalem na B2 mniej wiecej co miesiac na okres okolo tygodnia - poltora. Na 11 wlotow mialem dwa calkiem bezproblemowe secondary. Nie wpuszczenie kogos latajacego turystycznie na krotkie okresy tylko z takiego powodu.......ze lata............ jest niepoprawne. Rozumiem mozna zaprosic na Secondary, mozna miec podejrzenia [czemu az tyle, po co, do kogo], ale nic wiecej. Nie da sie na takich okresach raczej pracowac nigdzie na czarno bo nikt nie bedzie chcial takowej osoby zatrudnic.
sly6 Napisano 26 Września 2014 Zgłoś Napisano 26 Września 2014 Niby nie powinno miec a jednak Nadal musisz urzednika na granicy przekonac ze lecisz znow na 2-3 tygodnie i teraz nie wiesz na kogo trafisz,bo moze teraz zostaniesz na dluzej,nielegalnie
mathew75 Napisano 26 Września 2014 Zgłoś Napisano 26 Września 2014 A nie sprawdzają wtedy czasem bagaży? Istnieje prawdopodobieństwo, że ktoś może być przemytnikiem
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.