Skocz do zawartości

Wolnościowy Stan.

Blitzer

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Szukam swojego miejsca w US, stanu stricte wolnościowego tzn. z niskimi podatkami (najważniejsze) przyjaznymi dla przedsiębiorców, zdrowym prawem do broni, wolnością co do ubezpieczeń i takich drobnostek jak np. zapinanie pasów, zakładanie kasku do jazdy na motocyklu.

Co możecie mi polecić? ^_^

• Odpowiedzi 55
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Szukam swojego miejsca w US, stanu stricte wolnościowego tzn. z niskimi podatkami (najważniejsze) przyjaznymi dla przedsiębiorców, zdrowym prawem do broni, wolnością co do ubezpieczeń i takich drobnostek jak np. zapinanie pasów, zakładanie kasku do jazdy na motocyklu.

Co możecie mi polecić? ^_^

Jezeli chodzi o zapinanie pasow to zredukowales liczbe opcji do zera.

Napisano

Kolega chyba szuka jakiejs utopii :P Aczkolwiek to: "takich drobnostek jak np. zapinanie pasów, zakładanie kasku do jazdy na motocyklu" mnie rozsmieszylo. Jezeli dla ciebie dbanie o swoje bezpieczenstwo jest "drobnostka", to wlasciwie wszedzie mozesz tak robic. Tylko potem sie nie dziw, ze nagle lezysz ledwo zywy w szpitalu. Albo gorzej.

Napisano

No zaraz, ale przeciez w New Hampshire dorosli pasow zapinac nie musza.

Jezeli chodzi o "wolnosciowe" stany, to tutaj masz jedna mapke: http://freedominthe50states.org/

Bardzo fajna stronka, ale pewnie nieaktualna :P

Kolega chyba szuka jakiejs utopii :P Aczkolwiek to: "takich drobnostek jak np. zapinanie pasów, zakładanie kasku do jazdy na motocyklu" mnie rozsmieszylo. Jezeli dla ciebie dbanie o swoje bezpieczenstwo jest "drobnostka", to wlasciwie wszedzie mozesz tak robic. Tylko potem sie nie dziw, ze nagle lezysz ledwo zywy w szpitalu. Albo gorzej.

To jest właśnie wolność, prawo wyboru a nie nakazu. To czy zapnę pas w samochodzie albo założę kask na motocykl nie powinno dany stan interesować.

Napisano

To jest właśnie wolność, prawo wyboru a nie nakazu. To czy zapnę pas w samochodzie albo założę kask na motocykl nie powinno dany stan interesować.

Ale interesuje bo czasami musza placic za leczenie takich inteligentow...

Napisano

Bardzo dziwne rozumowanie. To tak jakby myslec: "Nikt mnie nie nakaze ograniczac mojej predkosc do 70km/h, bede sobie jechal 180. A jak kogos zabije to trudno, to jest moja wolnosc i moj wybor". Moglabym wiecej przykladow podawac, ale to chyba bez sensu. Kazdy sobie dba o bezpieczenstwo swoje tak jak uwaza.

Napisano

Ale interesuje bo czasami musza placic za leczenie takich inteligentow...

Interesuje, lecz nie powinno. :P

Bardzo dziwne rozumowanie. To tak jakby myslec: "Nikt mnie nie nakaze ograniczac mojej predkosc do 70km/h, bede sobie jechal 180. A jak kogos zabije to trudno, to jest moja wolnosc i moj wybor". Moglabym wiecej przykladow podawac, ale to chyba bez sensu. Kazdy sobie dba o bezpieczenstwo swoje tak jak uwaza.

No ale przecież nie zapinając pasów to JA biorę odpowiedzialność za siebie ew. za pasażerów, nikomu nie robię tutaj krzywdy.

Napisano

Interesuje, lecz nie powinno. :P

No ale przecież nie zapinając pasów to JA biorę odpowiedzialność za siebie ew. za pasażerów, nikomu nie robię tutaj krzywdy.

Ew. za pasażerów :) No maksymalnie jeszcze za innych uczestników ruchu, ale krzywdy nikomu nie robię. Martwych 15 osób, ale jak nikomu nic nie zrobiłem- sami się na drogę pchali :D Tłumaczenie a'la Putin- Jakie rosyjskie wojsko? Taki mundur można w każdym sklepie kupić :D

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...