americanboy Napisano 9 Maja 2015 Autor Zgłoś Napisano 9 Maja 2015 No to dobrze Wolę się dopytać ,bardziej sie obawiam ze w chicago gdy mnie ktos zapyta po angielsku to sie zatnę lub coś źle powiem bo z języka angielskiego najlepszy nie jestem
andyopole Napisano 9 Maja 2015 Zgłoś Napisano 9 Maja 2015 No to dobrze Wolę się dopytać ,bardziej sie obawiam ze w chicago gdy mnie ktos zapyta po angielsku to sie zatnę lub coś źle powiem bo z języka angielskiego najlepszy nie jestem Coś mnie się widzi że z Ciebie w ogóle dupa jest. Miliony ludzi latają po całym świecie. Duża z nich część ledwo czyta i pisze a Ty przezywasz jak mrówka okres.
glimi Napisano 9 Maja 2015 Zgłoś Napisano 9 Maja 2015 No to dobrze Wolę się dopytać ,bardziej sie obawiam ze w chicago gdy mnie ktos zapyta po angielsku to sie zatnę lub coś źle powiem bo z języka angielskiego najlepszy nie jestem to powiesz że nie rozumiesz i znajdą tłumacza. Moja mama jak leciała pierwszy raz to cały czas pomagała jej polka która mieszka w San Diego.
americanboy Napisano 9 Maja 2015 Autor Zgłoś Napisano 9 Maja 2015 Chyba lepiej się jest dopytać na forum kogoś kto już latał itp. niż się stresować co to będzie gdy ....
sly6 Napisano 10 Maja 2015 Zgłoś Napisano 10 Maja 2015 masz na youtube wiele filmikow ktore pokazuja jak jest na Okeciu jak moze wygladac taka odprawa i pamietaj o tym http://www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20150129/TURYSTYKA/150129346b bo ktos moze Ci pisac ze jest remont i takie tam tak bylo a teraz jest inaczej,latwiej ,prosciej kolejna sprawa to w Rzeszowie dopytaj sie o rozne sprawy i tam Ci dokladnie juz odpowiedza
Anarion Napisano 11 Maja 2015 Zgłoś Napisano 11 Maja 2015 Jak leciałam pierwszy raz do USA to ledwo co mówiłam po angielsku, same podstawy podstaw na lotnisku z urzędnikiem dogadałam się częściowo tym łamanym angielskim, częściowo po francusku i częściowo na migi My Polacy zawsze damy radę, więc akurat tym bym się nie przejmowała Co do pytań, to na pewno do kogo lecisz, na jak długo, co robisz w Polsce, być może także czy coś przewozisz (np. jedzenie), skąd masz pieniądze na bilet, czym zajmują się Twoi rodzice itp.
americanboy Napisano 12 Maja 2015 Autor Zgłoś Napisano 12 Maja 2015 Mam pytanie co do bagażu rejestrowanego - Czy w nim mogę przewozić perfumy 125 ml i butelki z napojami większymi niż 100 ml ?
sly6 Napisano 12 Maja 2015 Zgłoś Napisano 12 Maja 2015 a te butelki to alkohol?jesli tak a bedziesz miec rewizje to tego nie wwieziesz,bo nie masz skonczonych 21 lat .. tak w tym bagazu mozesz miec takie butelki ,takie pojemnosci
americanboy Napisano 12 Maja 2015 Autor Zgłoś Napisano 12 Maja 2015 Nie nie alkohol ,nie mam 21 lat Dzięki za odpowiedzi Walizka kupiona ,niedługo trzeba się pakować
americanboy Napisano 19 Maja 2015 Autor Zgłoś Napisano 19 Maja 2015 Mam pytanie czy ludzie którzy będą lecieli ze mną też mają taki kurs jak ja że przesiadka w WAW i do ORD ? pytam bo chce sie upewnić żeby iść za tłumem
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.