Joanna30 Napisano 16 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2015 A na takiej podstawie: http://www.uscis.gov/i-131 http://www.uscis.gov/sites/default/files/USCIS/Resources/B5en.pdf
sly6 Napisano 17 Listopada 2015 Autor Zgłoś Napisano 17 Listopada 2015 i pamietaj ze musisz zlozyc odciski palcow a podstawa to jest tez to forum i wiele temato na ten temat tzw bialy paszport
adrek1111 Napisano 17 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2015 Witam Wczoraj dostałem maila z ImmigrantVisasWarsaw@state.gov w sprawie założenia konta na ustraveldocs.com oraz przypominające o uaktualnieniu danych wprowadzonych wcześniej w DS 260. Czytając wcześniejsze posty nie znalazłem informacji o podobnej akcji ambasady.
SMA Napisano 17 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2015 Witam Wczoraj dostałem maila z ImmigrantVisasWarsaw@state.gov w sprawie założenia konta na ustraveldocs.com oraz przypominające o uaktualnieniu danych wprowadzonych wcześniej w DS 260. Czytając wcześniejsze posty nie znalazłem informacji o podobnej akcji ambasady. A masz już wyznaczony termin spotkania?
adrek1111 Napisano 17 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2015 A masz już wyznaczony termin spotkania? Mam. 4 grudnia godz 8.
SMA Napisano 17 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2015 Mam. 4 grudnia godz 8. Ja też się nie natknąłem niegdzie wcześniej, żeby ktoś pisał o takim mailu przed spotkaniem. Może z treści samego Twojego zgłoszenia wynikało, że coś powinieneś uzupełnić? Najlepiej jakby wypowiedział się ktoś, z terminem spotkania na grudzień, czy też dostał coś takiego.
adrek1111 Napisano 17 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2015 Ja też się nie natknąłem niegdzie wcześniej, żeby ktoś pisał o takim mailu przed spotkaniem. Może z treści samego Twojego zgłoszenia wynikało, że coś powinieneś uzupełnić? Najlepiej jakby wypowiedział się ktoś, z terminem spotkania na grudzień, czy też dostał coś takiego. Treść polskiej wersji: " Szanowni Państwo, Ta wiadomość dotyczy spotkania w Ambasadzie Stanów Zjednoczonych w Warszawie w sprawie wizy imigracyjnej. Informujemy, że każda osoba przed przyjściem do Ambasady na rozmowę z konsulem musi podjąć następujące kroki: Dokonać rejestracji i wyboru miejsca dostarczenia paszportu. Dostępne są dwie opcje: dostawa do domu (za dodatkową opłatą wysokości 24 PLN od każdego paszportu, pobieraną przez kuriera TNT przy odbiorze – opcja dostępna tylko dla osób mieszkających w Polsce) lub bezpłatny odbiór w placówce poczty kurierskiej TNT. Rejestracji i wyboru punktu odbioru można dokonać: wchodząc na stronę www.ustraveldocs.com/pl lub dzwoniąc na infolinię pod bezpłatne numery: w Polsce pod numer + 48 22 307 1361 (od poniedziałku do piątku 8:00–20:00) lub w Stanach Zjednoczonych pod numer (703) 988 7101 (od poniedziałku do piątku 8:00– 15:00 czasu wschodniego) lub na Białorusi pod numer 8-820-0011-0261. Szczegółowe informacje na temat dostarczania paszportów są dostępne na stronie http://ustraveldocs.com/pl_pl/pl-niv-passporttrack.asp Jeśli nie dokonają Państwo wyboru punktu odbioru wizy przed przyjściem do Ambasady, nie będziemy mogli przyjąć Państwa dokumentów i konieczne będzie wyznaczenie nowego terminu rozmowy. Złożyć formularz DS-260 (jeśli dotyczy). Jeśli po dokonaniu rejestracji w loterii wizowej zmieniła się Państwa sytuacja rodzinna, na przykład wstąpili Państwo w związek małżeński lub urodziło się dziecko, muszą Państwo wypełnić formularz DS-260 dla nowego małżonka lub nowo narodzonego dziecka. DS-260 musi zostać wypełniony i złożony online za pomocą Consular Electronic Application Center (CEAC). Aby zalogować się do CEAC potrzebne będą: numer sprawy oraz data urodzenia osoby, która została wylosowana w loterii. Aby wypełnić formularz DS-260 teraz, należy kliknąć CEAC i postępować zgodnie z instrukcjami. Prosimy nie odpowiadać na ten e-mail. Wiadomości wysłane na ten adres pozostaną bez odpowiedzi. Status sprawy można sprawdzić podając numer sprawy na stronie https://ceac.state.gov/CEAC/. Większość informacji na temat wiz imigracyjnych jest dostępna na stronie www.ustraveldocs.com/pl. Zapytania dotyczące Państwa sprawy można wysyłać e-mailem klikając tutaj. Z poważaniem, Sekcja Imigracyjna Ambasada USA w Warszawie"
adrek1111 Napisano 17 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2015 Znalazłem podobny wpis uslowa w temacie dv 2014 http://forum.usa.info.pl/topic/22219-dv-2014-co-po-1-maja-2013-pytania-i-odpowiedzi/page-57
new-age Napisano 17 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2015 Zgadza się, dostaliśmy tydzień przed rozmową takiego samego e-maila, nic nie musieliśmy uzupełniać.
USA FL Napisano 17 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2015 Jest to taki e-mail przypominający,aby zrobić rejestrację do odbioru paszportów oraz w przypadku zaistniałych zmian w Twoich wnioskach musisz dokonać nowelizacji złożonego wniosku DS-260 . Jeśli nic się nie zmieniło to nic nie musisz robić z wnioskiem tylko wystarczy sama rejestracja w TNT
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.