Dragony Napisano 18 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2016 Nawet celebrytka Jessica Biel z Justinem Timberlakiem boja sie zaszczepic swojego synka i sie publicznie sprzeciwiali, nie wiem jak sie sprawa zakonczyla. Nooo jak juz NAWET celebrytka Jessica Biel z Justinem Timberlakiem się sprzeciwiali to juz mega poważna sprawa. Cały świat powinien się zastanowić... Wiesz @megan07 - może Ty jednak faktycznie zostań w Polsce? W USA nasycenie oszołomów jest dość duże, a Polska jeszcze jakoś wytrzyma...
daisy1 Napisano 18 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2016 Po przełożeniu rozmowy w ambasadzie dzisiaj dostałem od nich maila, że przełożyli na 18 marca, czyli ponad miesiąc czasu Pytanie do osób, które już robiły badania - czy mogę zarezerwować sobie badania lekarskie tak żeby odbyly się na kilka dni przed rozmową w ambasadzie? oraz czy w jeden dzień można wszystko załatwić? pisano tutaj o kilku szczepieniach na Wzw b - czy wszystkie muszą być zrobione przed rozmową czy wystarczy pierwsze? A gdzie chcesz robić badania? Warszawa, czy Kraków? Jak w Krakowie to można się umówić z wyprzedzeniem na dogodny termin, z tym, że pani doktor przyjmuje tylko we wtorki, czwartki i piątki. Jak jest w Warszawie to nie wiem, ale pewnie też można Jeśli chodzi o czas potrzebny na wykonanie badań to i w Krakowie, i w Warszawie osoby dorosłe dadzą radę ogarnąć to w jeden dzień, ale jeśli masz dzieci, to w jeden dzień nie ma szans. Na wyniki testu IGRA czeka się 2-3 dni, więc trzeba jednego dnia oddać krew do badania, a dopiero po kilku dniach można iść na wizytę. My zrobiliśmy tak, że w poniedziałek poszliśmy na pobranie krwi i zrobić zdjęcia (dzięki temu, że nasze badania też robiliśmy wtedy, nie było dodatkowego kosztu za transport), a w czwartek wszystkie wyniki już na nas czekały W kwestii szczepienia na WZW B, jeśli chcesz sam to załatwić, to przed badaniem wystarczy pierwsza dawka (na miejscu też podają tylko pierwszą). Tylko pamiętaj, żeby mieć potwierdzenie tego szczepienia
daisy1 Napisano 18 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2016 aaaa przez przypadek dałam megan za post o szczepieniach dodatni punkt reputacji, a chciałam tylko zobaczyć kto ocenił na plus i ręka mi się omsknęła! Szczerze mówiąc chciałam dać minusowy, ale okazało się nie mam takiej możliwości. Admini drodzy jak możecie to cofnijcie to "polubienie", bo było całkowicie przypadkowe i powiedzcie czemu nie mogę dać oceny na minus?
Ziggy214 Napisano 18 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2016 Po przełożeniu rozmowy w ambasadzie dzisiaj dostałem od nich maila, że przełożyli na 18 marca, czyli ponad miesiąc czasu Pytanie do osób, które już robiły badania - czy mogę zarezerwować sobie badania lekarskie tak żeby odbyly się na kilka dni przed rozmową w ambasadzie? oraz czy w jeden dzień można wszystko załatwić? pisano tutaj o kilku szczepieniach na Wzw b - czy wszystkie muszą być zrobione przed rozmową czy wystarczy pierwsze? Ponawiam pytanie jesli ktoś może pomóc?
daisy1 Napisano 18 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2016 A gdzie chcesz robić badania? Warszawa, czy Kraków? Jak w Krakowie to można się umówić z wyprzedzeniem na dogodny termin, z tym, że pani doktor przyjmuje tylko we wtorki, czwartki i piątki. Jak jest w Warszawie to nie wiem, ale pewnie też można Jeśli chodzi o czas potrzebny na wykonanie badań to i w Krakowie, i w Warszawie osoby dorosłe dadzą radę ogarnąć to w jeden dzień, ale jeśli masz dzieci, to w jeden dzień nie ma szans. Na wyniki testu IGRA czeka się 2-3 dni, więc trzeba jednego dnia oddać krew do badania, a dopiero po kilku dniach można iść na wizytę. My zrobiliśmy tak, że w poniedziałek poszliśmy na pobranie krwi i zrobić zdjęcia (dzięki temu, że nasze badania też robiliśmy wtedy, nie było dodatkowego kosztu za transport), a w czwartek wszystkie wyniki już na nas czekały W kwestii szczepienia na WZW B, jeśli chcesz sam to załatwić, to przed badaniem wystarczy pierwsza dawka (na miejscu też podają tylko pierwszą). Tylko pamiętaj, żeby mieć potwierdzenie tego szczepienia Ponawiam pytanie jesli ktoś może pomóc? Odpowiedziałam Ci już powyżej
gosia_a Napisano 18 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2016 Ponawiam pytanie jesli ktoś może pomóc?[/quote Hej Ziggy 214 ja rozmowę mam 08 marca na badania w Warszawie umowilam się na 04 marca do Family Pratice bo do Centrum na Waryńskiego nie trzeba sie umawiać tak mi Pani powiedziała w recepcji po prostu jest czynne od 7 i im wcześniej przyjdziesz to ogarniesz wszystko w jeden dzień bo na wyniki z Waryńskiego czeka sie ok.3 godzin więc potem z wynikami idę do Family, tam juz trzeba sie umawiać na konkretną godzinę, aha jak nie bedziesz sam to trzeba przy umawianiu sie powiedzieć o tym Pani w receppcji.
Ziggy214 Napisano 18 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2016 O pardon, nie zauważyłem wcześniej Twojego posta daisy ale dzięki za info ale nawet jeśli dostanę pierwszą szczepionke to wyniki dla ambasady juz mi wydadzą? Mam badania umówione na 3 dni przed wizytą w ambasadzie i mam nadzieje, że nic nieoczekiwanego nie wypadnie na badaniach
daisy1 Napisano 18 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2016 O pardon, nie zauważyłem wcześniej Twojego posta daisy ale dzięki za info ale nawet jeśli dostanę pierwszą szczepionke to wyniki dla ambasady juz mi wydadzą? Mam badania umówione na 3 dni przed wizytą w ambasadzie i mam nadzieje, że nic nieoczekiwanego nie wypadnie na badaniach Dostaniesz my tak mieliśmy i dostaliśmy komplet dokumentów do ambasady a w ambasadzie konsul przyznał nam wizy Badania robisz w Krakowie?
Ziggy214 Napisano 18 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2016 Tak w Krakowie, przez tel powiedzieli mi co mam miec ze sobą teraz pozostaje to zebrac;-)
daisy1 Napisano 18 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2016 Tak w Krakowie, przez tel powiedzieli mi co mam miec ze sobą teraz pozostaje to zebrac;-) W Krakowie jest bardzo sympatycznie i bezproblemowo Choć panie w recepcji potrafią wprowadzić element zamieszania, żeby nie było zbyt nudno Nam powiedziały, że pewnie będziemy mieli dodatkowo szczepienie przeciwko grypie, nie ukrywam, że przy tych kosztach dla 4-osobowej rodziny średnio mi się to uśmiechało, ale co się okazało w gabinecie? W sezonie zachorowań objęte tym szczepieniem są dzieci do 11 roku życia i osoby po 50, ale pani doktor z założenia nie szczepi dzieci, więc jeśli nie macie ponad 50 lat to nie musicie się martwić dodatkowym kosztem tego szczepienia Pani doktor bardzo sympatyczna sprawdza wyniki badań, przeprowadza wywiad i wypełnia dokumenty - wszystko w miłej atmosferze Powodzenia
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.