Skocz do zawartości

Wiza Do Usa Pytania

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ale ja wlasnie jade tam tylko i wylacznie na wakacje pozwiedzac ale nie ukrywam ze tez do niej i zatrzymac sie u niej.Nie wspominajac o nich wogole w ambasadzie czyli teoretycznie ze nie mam rodziny w USA to musialbym mmiec zalatwiony nocleg hotel tak?Jeszcze przed wizyta w ambasadzie czy dobrze mysle?

• Odpowiedzi 53
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

NIE, NIE, i jeszcze raz NIE. Wycieczka objazdowa, tak? Podajesz pierwszy hotel i to tylko orientacyjnie. Musisz mieć plan zwiedzania, ale w głowie, nie na papierze. Chcesz zobaczyć Grand Canyon? To zwykle zaczynasz w Las Vegas. Vegas, wiadomo, chcesz zobaczyć miasto grzechu itp itd. Konsul może zapytać konkretniej o plany zwiedzania wiec lepiej wiedzieć gdzie sie jedzie i po co.

Oczywiście wszystko to ma sens o ile masz szczere zamiary. Jesli starasz sie oszukać system, to pewnie i to ci sie uda, ale czy warto? To juz nie moja sprawa.

A na koniec, wszelkie bukowanie czy to hoteli czy biletów lotniczych odbywa sie po uzyskaniu wizy, tak masz nawet na stronie napisane. Oczywiście możesz ryzykować, ale szans to nie zwiększa.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Cześć, mam pytanie. Jestem osobą pracująco - studiującą. Mam zamiar aplikować o wizę. W sumie już to zrobiłam ale formularz jeszcze nie został wysłany. Czy w polu Work / Education / Training Information lepiej jest wpisać że studiuję czy pracuje? Na tą chwile wpisałam że studiuję.

Drugie pytanie mam odnośnie pola "Briefly Describe your Duties:" co tam napisać?

Do głowy przyszedł mi taki pomysł, żeby w Work / Education / Training Information wpisać, że jestem studentem a dodatkowo w polu Duties opisać że jeszcze pracuje dodatkowo. Jak myslicie? Czy to dobry pomysł?

Pozdrawaim :)

Napisano

Cześć, mam pytanie. Jestem osobą pracująco - studiującą. Mam zamiar aplikować o wizę. W sumie już to zrobiłam ale formularz jeszcze nie został wysłany. Czy w polu Work / Education / Training Information lepiej jest wpisać że studiuję czy pracuje? Na tą chwile wpisałam że studiuję.

Sam mam podobny dylemat. Od pazdziernika zaczynam IV rok studiów a od 1,5 roku pracuję w firmie, obecnie na umowę o pracę. Osobiście planowałem wpisać jako główne zajęcie pracę a w wykształceniu wpisać obencą uczelnie i datę ukończenia np 2017 kiedy będę bronił magisterki. Czy ktoś z podobnym problemem mógłby się wypowiedzieć jak to rozwiązał ?

• 4 tygodnie później...
Napisano

Witam Was, wczoraj byłam w konsulacie w Krk - dostałam wize :) stres mega - konsul bardzo miły. powodzenia wszystkim którzy sie wybieraja na rozmowe :)

Napisano

Witam Was, wczoraj byłam w konsulacie w Krk - dostałam wize :) stres mega - konsul bardzo miły. powodzenia wszystkim którzy sie wybieraja na rozmowe :)

Gratuluję, jakie padły pytania ze strony konsula i jak rozwiązałaś problem wpisania jednoczesnej nauki i pracy ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...