Dublin Napisano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 Wymiencie prosze wasze za i wasze przeciw emigracji. Prosze o wypowiedzi osob ktore tam sa od dluzszego czasu i moga lub chca sie podzielic tymi informacjami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 A dłuższy czas to ile? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 W porownaniu do czego? Bo sa ludzie ktorym ja bym odradzala imigracji do USA a innym bym polecila Europe. Wszystko zalezy od mozliwosci jakie sie ma w danym miejscu. USA dla polakow to juz nie kraj gdzie jest lepiej pod kazdym wzgledem, jak to kiedys bylo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dublin Napisano 27 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 Mialem na mysli oczekiwania a rzeczywistosc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arora.pl Napisano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2016 Wiesz... Każdy ma inne te oczekiwania. Niejeden pewnie na wyjeździe do USA się przejechał i zawiedziony wracał do kraju lub czeka z utęsknieniem na możliwość powrotu, bo tam ma gorzej niż w Polsce... Z kolei inni są zadowoleni, bo pobyt w USA przerósł ich oczekiwania... Wg. mnie to bardzo indywidualne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dempster Napisano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2016 Wlasnie, porownujac do czego.... bo jak do Europy to raczej slabo to wychodzi. Zauwaz ze najwiecej imigrantow do USA to ludzie z Indii, Chin itd... a nie z Europy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dublin Napisano 28 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2016 Twoje oczekiwania a twoja rzeczywistosc... Takue chlodne lub cieple spojrzenie na siebie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolamo Napisano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 Tak jak niektórzy pisali to jest bardzo indywidualne. My tutaj spotykamy bardzo dużo Polaków i większość z nich jest zadowolona, ale są też tacy, którzy marzą o powrocie do Polski. Podają zazwyczaj takie powody jak np. uśmiechający się sztucznie Amerykanie albo że mają dosyć Ameryki. Inni mówią, że bardzo tęsknią za rodziną. Nam się bardzo podoba. Jesteśmy na Florydzie od prawie 2 lat i jak na razie żyje nam się lepiej niż w Polsce. I widzimy, że życie jest o wiele prostsze i ludzi na o wiele więcej stać. I uśmiechający się Amerykanie (czy sztucznie czy naturalnie) nam w ogóle nie przeszkadzają. Lepiej się żyje w miejscu, gdzie ludzie zdają się być szczęśliwi i gdzie są bardzo życzliwi i pomocni. Jeśli chodzi o tych, którzy mają tutaj gorzej niż w Polsce, też takich znamy, ale to jest głównie na początku i zazwyczaj przez kiepską znajomość angielskiego. Po latach pobytu to się zmienia, zaczynają dobrze zarabiać i wtedy sytuacja jest inna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 Ja zawsze wszedzie lepiej zarabialem w porownaniu do rownych sobie. Czy to w UK, czy w Polsce, nawet za komuny. Tutaj po siedmiu latach zarabiam nienajgorzej. Myslalem ze w ubieglym roku przekrocze roczny income 50K, niestety Christmas bonus nie byl w spodziewanej wysokosci (tylko cos okolo $3300). Wiem ze za to co robie powinienem brac lepsze pieniadze ale biorac pod uwage nienajlepszy, niestety, stan zdrowia, pozycja, ktora mam w firmie jest dla mnie wrecz idealna wiec nie podskakuje bo gdzie indziej nie dalbym rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciopa Napisano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2016 Wymiencie prosze wasze za i wasze przeciw emigracji. Prosze o wypowiedzi osob ktore tam sa od dluzszego czasu i moga lub chca sie podzielic tymi informacjami... Temat ten, jak i parę podobnych, znajduje się już na forum. Wystarczy je przejrzeć . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.