kzielu Napisano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2016 Mam już zdobyty tytuł inżyniera, jestem na studiach magisterskich na kierunku ścisłym związanym z rolnictwem i praca laboratoryjną. Moja wiza pracownica nie musi być na 2 miesiące - zaznaczyłam, że na tyle będzie mi potrzebna. Wszystkie opcje, które wymieniłam wiążą się z różnymi wizami: Wiza H-2B - praca tymczasowa lub sezonowa H-3 - straż B - służobowa J - Au-pairs, stażyści, work and travel Tylko zastawiam się czy jak np. dostanę wizę J na work and travel lub au paris, to czy mogę nie wziąć udziału w programie, a podjąć pracę w innym miejscu. Zapomnnij o kazdej z ten opcji - na H i J juz za pozno, B nie pozwala na prace.
sly6 Napisano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2016 Au-pair uciekniesz i masz nie ciekawie na przyszłość B1 to tez wolontariat ..tylko ze zarabiania..
seeer Napisano 29 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2016 Chodziło mi raczej o szukanie rozwiązania i propozycje, a nie negowanie wszystkiego Mój chłopak wyjechał na wizę B (służbową) i się szkoli zarabiając pieniądze (legalnie). Au-pair uciekniesz i masz nie ciekawie na przyszłośćB1 to tez wolontariat ..tylko ze zarabiania.. Co masz na myśli pisząc "uciekniesz i masz nieciekawie"? Chodziło mi o zapisanie się na program i nie skorzystanie z niego, a pracę w charakterze opiekunki (au pair) znaleźć na własną rękę w mieście, którym będę mieszkać. Tylko nie wiem czy to jest legalne. Chciałabym trochę zarobić, ale nie kosztem łamania prawa
kzielu Napisano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2016 Chodziło mi o zapisanie się na program i nie skorzystanie z niego, a pracę w charakterze opiekunki (au pair) znaleźć na własną rękę w mieście, którym będę mieszkać. Tylko nie wiem czy to jest legalne. Chciałabym trochę zarobić, ale nie kosztem łamania prawa Wszystkie Twoje propozycje sa na pograniczu lamania prawa albo wprost lamaniem prawa. Mozliwosc w pracy w US jest scisle kontrolowana. Szkolenie na B1 - jezeli zostal wyslany przez pracodawce na szkolenie i oni mu w tym czasie placa, to nie ma z tym problemu. Natomiast pracowac na B1 po znalezieniu pracodawcy sie nie da. Jak pisalem tysiac dwiescie razy - miliardy ludzi chca tu pracowac, wiec zanim zadasz pytanie, zastanow sie dlaczego tego jeszcze nie robia...
sly6 Napisano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2016 Jak dostaje kasę z Polski to czemu nie. Od kiedy żyje..kiedy lamiesz postanowienia to masz nie ciekawie..od zakazu wjazdu na pewien czas po pokazanie kolejnym razem ze będziesz się trzymać regul a przekonać kogoś jest trudno.. Na au pair musisz mieć rodzinę nim wyjedziesz którą możesz zmienić na miejscu jedynie rodziny organizacja muszą się zgodzić..
ilon Napisano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2016 Z work travelem to nie wiem czy maja jeszcze opcje rejestracji na te lato, wiec i ta opcja srednio mozliwa. Z au pair nie mozesz sobie po prostu uciec i znalezc inna rodzine. Byl ostatnio watek o ucieczce z programu, poczytaj sobie. Poczytaj troche o wizach, zorientuj sie. Moze wtedy bedziesz wiedziec czemu wszyscy krytykuja Twoje pomysly.
seeer Napisano 29 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2016 Czytałam kilka wątków i w każdym wszyscy piszą "nie, nie, nie", "bez sensu", "nic się nie uda". Wszyscy negują pomysły każdych i nie ma żadnych propozycji lub rozwiązań. Ludzie jednak pracują legalnie w Stanach, tylko pytanie jak to realnie zrobić w łatwiejszy sposób Chciałabym legalnie podjąć się pracy i opisałam swoją sytuację - liczyłam na jakieś porady, wskazówki; ale widzę, że tu wszyscy strasznie negatywnie nastawieni do tematu wiz i Stanów. Jestem ciekawa czy chociaż połowa z tych osób próbowała dostać wizę, zna kogoś z wizą
KaeR Napisano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2016 Ludzie jednak pracują legalnie w Stanach, tylko pytanie jak to realnie zrobić w łatwiejszy sposób Dolaczam sie do pytania. Tez chce pozwolenie na prace, ale w latwy sposob. Bez zadnych limitow, loterii, ceryfikatow z urzedow pracy i pracodawcy. Tylko bez negatywnych komentarzy prosze!
seeer Napisano 29 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2016 Dokładnie, piszemy w poszukiwaniu rozwiązań Niech się wypowie ktoś kto miał styczność z tematem lub zna kogoś kto miał taką styczność
katlia Napisano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2016 Nasze wzkazowki: poczytaj o wizach H1B, o programach au pair i o Work & Travel. To sa twoje jedyne opcje. Kazda ma najrozniejsze ograniczenia, limity, plusy i minusy. Zadna opcja nie jest szybka. To sa realia proby pracy w USA. Przypominamy: USA to nie UE... nie mozna sobie ot, tak pojechac i pracowac.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.