Skocz do zawartości

Dv-2017 Wylosowany / Nie Wylosowany

Wyniki loterii DV-2017  

170 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zosta?e? wylosowany w bie??cej (2017) edycji loterii DV?

• Tak
      31
    • Nie
      138

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No i trochę przyryzykowałem wtenczas, bo na dzień przed wynikami loterii wystawiłem chatę na sprzedaż u pośrednika :)

LoL, ciekawe co by bylo jakbys jej nie wystawil na sprzedaz

Wlasnie sie kiedys zastanawialem czy jest gdzies taka osoba ktora byla pewna wylosowania i sprzedala mieszkanie, samochod, rzucila prace i zwyzywala szefa i sie okazalo ze nie wygrala :D

• Odpowiedzi 525
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

LoL, ciekawe co by bylo jakbys jej nie wystawil na sprzedaz

Wlasnie sie kiedys zastanawialem czy jest gdzies taka osoba ktora byla pewna wylosowania i sprzedala mieszkanie, samochod, rzucila prace i zwyzywala szefa i sie okazalo ze nie wygrala :D

Na pewno była taka osoba i to nie jedna :D

Wiesz nigdy się nie dowiemy co by było gdyby było... Przeczucie miałem... A jeśli by nie wyszło to i tak miałem plan pojechać i przekonywać pracodawcę, żeby wizę L1 dał... Wcześniej w filii amerykańskiej firmy w Kanadzie pracowałem... a gdyby zawiodło to Australia

Napisano

Przede wszystkim gratuluje wylosowanym. U mnie 3:0 dla Loterii (ale ja jej jeszcze pokażę za rok :P) Już 3 lata próbuję i nic ;)

Mnie ciekawi czy masz kase, wiedzę, doświadczenie i odwagę na taką wyprawę. Nie oszukujmy się jak bym miał 19 lat i miałbym sam pojechać do Usa bez grubego zapasu gotówki to chyba bym w majty narobił

A według mnie to idealny wiek. Chłopak nie ma nic do stracenia. USA to nie dżungla amazońska, a jak mu się nie spodoba/zatęskni to wróci ;) A przygoda będzie na całe życie ;)

Z tym wykształceniem to rzeczywiście dziwna sprawa bo zaznacza się na dzień obecny kiedy wypełnia się ankietę, więc ja też bym powiedziała, że to coś nie teges z tym. Ale skoro chłopak się pytał w ambasadzie i mu powiedzieli, że jest ok to jest ok ;) Dobrze że to nie my przyznajemy te wizy ;P

Statystycznie jedno na 200-1000 zgłoszeń powinno wejść... Więc za 13tym razem to i tak relatywnie szybko :)

W DV2016 było 84000 wylosowanych (średnio 2,3 osoby na zgłoszenie jest - czyli koło 36500 osó B) z puli koło 11'000'000 co daje szanse mniej więcej 1:301... rozbieżności między 200 a 1000 to zależne jeszcze z jakiego kraju się aplikuje...

Mniej więcej prawdopodobieństwo jest takie samo jak:

- trafienie 6 w totka grając 9 zakładów na losowanie, 2x w tygodniu przez całe życie

- przetasowanie talii kart i wyłożenie kolejno 3 takich samych kart - przykładowo króli czy asów

to ja dziś zagram w totka i jak wygram, 40milionów to niech loteria wizowa się buja ;)

W ogóle widzę, że u Ciebie z tymi wyjazdami to się wszystko w mgnieniu oka toczyło :D

A można spytać w jakiej branży pracujesz?

Może i ja się rozejrzę za Australią i Kanadą... hmmm

Napisano

Z tym wykształceniem to rzeczywiście dziwna sprawa bo zaznacza się na dzień obecny kiedy wypełnia się ankietę, więc ja też bym powiedziała, że to coś nie teges z tym. Ale skoro chłopak się pytał w ambasadzie i mu powiedzieli, że jest ok to jest ok

Latwo zauwazyc ze w Ambasadzie tez sie otrzymuje sprzeczne odpowiedzi (zalezy kto odpisuje lub siedzi przy infolinii). Przykladowo dzwoniac dwa razy na infolinie do Ambasady i rozmawiajac z roznymi osobami mozna otrzymac calkowicie sprzeczne informacje.

W tym temacie masz przykład (odpowiedz Ambasady ze w dniu skladania wniosku trzeba miec odpowiednie wyksztalcenie) :

http://forum.usa.info.pl/topic/25332-loteria-wizowa-dv2017-uzupelnienie-wyksztalcenia/?hl=kyle

Napisano

Właśnie wszędzie jest ok. 34xxx-50xxx, tylko pytanie. Czy mój numer 2017EU00022xxx oznacza ze jak wylosuje z europy 30tys ludzi to sie zalapie? Bo Polska przeciez tez ma jakis tam limit, nie wiadomo czy w Polsce sie zalapie w tych 900 czy tam 1200 zgloszen?

Napisano

Wszedzie jest napisane ze daleki nr CN to marne szanse, mi sie wydaje ze nr 22xxx to daleki. Myle się? Moze ktos kto ma 70xxx to daleki?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...