SuperTraveller Napisano 8 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 8 Listopada 2016 Tak z ciekawości - jakie wykształcenie zaznaczyłeś w momencie wypełniania wniosku?
kozdii Napisano 8 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 8 Listopada 2016 3 minuty temu, marcinCALIFORNIA napisał: Joanna30 nie wiem czy widzialas na fb ambasady ostatnio był post, ze można była pytać o DV w komentarzach jak sobie przejrzysz znajdziesz też moje pytanie które zadałem już po raz n-ty w takich oficjalnych miejscach. Zapytałem czy mając świadectwo dopiero na rozmowie spełnia się wymagania, i jeśli tak czy mogą dodać to pytanie do F.A.Q. Odpisał mi pan konsul który odpowiadał wtedy na pytania, że mając świadectwo na rozmowie spełnia się warunki NAWET JESLI NIE MIAŁO SIĘ GO W MOMENCIE WYSYŁANIA WNIOSKU, i dziękują za sugestie o dodaniu tego pytania do FAQ ja wiem, że tutaj na forum zawsze była taka opinia, że branie udziału w loterii w 3 klasie LO nie wchodzi w grę, ale gdy dostałem taką informację na: 1. Fanpage Ambasady 2. Pisząc oficjalnego maila do ambasady 3. z Dep. of State pytając o to po angielsku to w tym momenciu już nawet nie przyjmuję, do Siebie informacji, że może to być powód odmowy, w tym momencie takim moim realnym problemem jest to, że nie mam tam rodziny i konsul może stwierdzić, że sobie nie poradzę, ale mimo wszystko uważam, że mam wystarczająco dużo dokumentów i argumentów by jednak tą wizę otrzymać tak mi się wydaje Asiu No nic teraz to gdybanie wyrok za tydzień Ja mysle że to, iz nie masz tam rodziny nie jest powodem do odmowy Jesteś młody rozgarnięty !!! Będzie dobrze, kiedy masz dokładnie rozmowe ?
marcinCALIFORNIA Napisano 8 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 8 Listopada 2016 Zaznaczyłem, że już mam średnie i tylko dlatego, że o to pytałem w Ambasadzie rok temu przed wypełnieniem wniosku napisałem do nich i pytam, mam taką sytuację i chciałbym wziąć udział w loterii co mam zaznaczyć we wniosku - Proszę zaznaczyć High School Degree w końcu i tak będzie pan spełniać wymagania w dniu rozmowy z konsulem Prawda jest taka, że to oni będą mi to wizę wydawać, nie ambasada w Chinach czy w Australii czyli wiedzą co mówią najwidoczniej dla nich liczy się kwit mam kwit reszta nie ma znaczenia, zresztą to widać, że nasza Ambasada jest bardziej luzacka ile się słyszy, że w Ambasadach w Irlandii strasznie prześwietlają ludzi na tych rozmowach
marcinCALIFORNIA Napisano 8 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 8 Listopada 2016 2 minuty temu, kozdii napisał: Ja mysle że to, iz nie masz tam rodziny nie jest powodem do odmowy Jesteś młody rozgarnięty !!! Będzie dobrze, kiedy masz dokładnie rozmowe ? Obyś miał rację dziękuje! 16 listopada godzina 08.00 rano
Joanna30 Napisano 8 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 8 Listopada 2016 13 minut temu, marcinCALIFORNIA napisał: Odpisał mi pan konsul który odpowiadał wtedy na pytania, że mając świadectwo na rozmowie spełnia się warunki NAWET JESLI NIE MIAŁO SIĘ GO W MOMENCIE WYSYŁANIA WNIOSKU, i dziękują za sugestie o dodaniu tego pytania do FAQ Powinni raczej zmienić instrukcje do loterii, zamiast dodawać to pytanie do FAQ
marcinCALIFORNIA Napisano 8 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 8 Listopada 2016 Instrukcja wprost o tym nie mówi, jest napisane, proszę nie wysyłać wniosku jeśli nie spełniają państwo warunków, ale nie ma końcówki w dniu wypełniania wniosku, czuję , że wyłapałem lukę tak jak to jest z prawkiem przekroczyłem prędkość o 50km/h na terenie zabudowanym, ale nie mam przy sobie prawka, a że tylko policjant może mi je zabrać to prawo jazdy jest moje nadal zapłacę mandat i sprawa załatwiona
SuperTraveller Napisano 8 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 8 Listopada 2016 1 minutę temu, Joanna30 napisał: Powinni raczej zmienić instrukcje do loterii, zamiast dodawać to pytanie do FAQ Prawda. Tak czy siak czekamy do następnego tygodnia na rozwiązanie tej zagadki...
kozdii Napisano 8 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 8 Listopada 2016 7 minut temu, marcinCALIFORNIA napisał: Obyś miał rację dziękuje! 16 listopada godzina 08.00 rano Przypadkiem nie jedziesz do California??? Fajnie bo jak będziemy do wpadniemy na Piwko
Joanna30 Napisano 8 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 8 Listopada 2016 To wygląda na to, że ja inaczej rozumiem stwierdzenie "DV applicant" W każdym razie trzymam kciuki!
marcinCALIFORNIA Napisano 8 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 8 Listopada 2016 hahahaha no pewnie, ze jadę do Californii Nie mogę już znieść tej naszej zimnej szarówki, deszcze, zero słońca, człowiek chodzi jak zombie, mam wrażenie, że pogoda na mnie bardzo działa, w CA jak cały czas słonko świeci to i radość życia inna
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.