sly6 Napisano 20 Maja 2016 Autor Zgłoś Napisano 20 Maja 2016 Napiszę tak..wyślij ds 260.dostaniesz zaproszenie na rozmowę to wtedy pomyślisz co i jak robić
Romanos Napisano 22 Maja 2016 Zgłoś Napisano 22 Maja 2016 A co jeśli nie ma się nikogo w USA. Co mam wpisać jako kogoś do pomocy(Sponsor)?
sly6 Napisano 22 Maja 2016 Autor Zgłoś Napisano 22 Maja 2016 Musisz mieć adres gdzie przyjdzie zielona karta Nie musisz mieć tez sponsora musisz za to pokazać ze nie będziesz odciążeniem dla Stanów i Twoja zona..macie plan aby pracować Jak teraz nie masz adresu to podasz go na rozmowie,tam musisz miec A poczytaj inne tematy na forum nim zaczniesz czytać nie które posty z dv 2014,2015 i 2016
Labs92 Napisano 23 Maja 2016 Zgłoś Napisano 23 Maja 2016 Hej! Mój CN: 22XXX, kiedy realnie mogę się spodziewać rozmowy? marzec-maj 2017?
karolamo Napisano 24 Maja 2016 Zgłoś Napisano 24 Maja 2016 ewaw przekładaniem terminu w ogóle się nie martw. Tylko tak jak sly6 napisał, maks. do kwietnia, maja. My przekładaliśmy z grudnia na styczeń i nie było żadnego problemu.
Michal_08 Napisano 24 Maja 2016 Zgłoś Napisano 24 Maja 2016 Witajcie, Na wstępie gratuluję wygranym, a tym co dalej próbują podpowiem, że konsekwencja popłaca (u mnie za 4 razem).Jestem szczęśliwcem z loterii DV-2017. Mój numer 21XXX.Jeżeli chodzi o moje umiejętności to pracuje w Polsce w branży IT, w zagranicznej korporacji.Czytałem już sporo ale chciałbym poprosić tutaj czy ktoś doświadczony mógłby się wypowiedzieć, czy jest jakakolwiek możliwość aby moja dziewczyna pojechała ze mną i mogła w Stanach legalnie pracować.To jest mój główny dylemat. Jakie są opcje poza ślubem, aby została ujęta w DS-260.Czy powinienem wniosek złożyć jak najszybciej? Czy tylko nr sprawy stanowi podstawę do kolejności zaproszeń na rozmowę. Czy odblokować ew. można część formularza w której chciałbym dodać osobę.Ogólnie, czy ktoś pojechał z wylosowanych z podobnym doświadczeniem? Wiem, że większość firm w mojej branży przenosi się poza USA aby obciąć koszty.Dziękuję z góry za podpowiedzi.
Jackie Napisano 24 Maja 2016 Zgłoś Napisano 24 Maja 2016 czy jest jakakolwiek możliwość aby moja dziewczyna pojechała ze mną i mogła w Stanach legalnie pracować.To jest mój główny dylemat. Jakie są opcje poza ślubem, aby została ujęta w DS-260. Nie ma innej opcji.
sly6 Napisano 24 Maja 2016 Autor Zgłoś Napisano 24 Maja 2016 Sam możesz wyslac ds 260 a w międzyczasie załatwić ślub Później pamiętaj o aktualizacji danych ,jak Twoja żona przyjmie Twoje nazwisko to pamiętajcie o wymianie dowodu i paszportu. A co do takiego wyjazdu zobacz już teraz jakie sa oferty dla Ciebie i Twojej przyszłej żony Miejsce tez ma znacznie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.