bekenbauer Napisano 21 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2017 Witam, Właśnie dostałem maila z Ambasady z terminem rozmowy WARSAW AMBASADA AMERYKANSKA SEKCJA IMIGRACYJNA UL PIEKNA 12 WARSAW POLAND 48-22-625-1042 March 08, 2017 08:30 AM
martaeva Napisano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2017 Mam pytanie Czy jeśli mój tata wygrał i załóżmy, że dostanie tą zieloną kartę na siebie i mnie (mam 19 lat), to jeśli w przeciągu 6 m-cy od jej otrzymania ja wylecę do usa ale on nie, to on straci tę kartę. A co ze mną? Czy też ją stracę/poniosę jakieś konsekwencje? Jest to jakoś ze sobą związanie, czy nie?
kzielu Napisano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2017 2 minuty temu, martaeva napisał: Mam pytanie Czy jeśli mój tata wygrał i załóżmy, że dostanie tą zieloną kartę na siebie i mnie (mam 19 lat), to jeśli w przeciągu 6 m-cy od jej otrzymania ja wylecę do usa ale on nie, to on straci tę kartę. A co ze mną? Czy też ją stracę/poniosę jakieś konsekwencje? Jest to jakoś ze sobą związanie, czy nie? Jezeli Twoj Tata wygral i nie wyleci to Ty tez nigdzie nie wylecisz. Glowny wygrany musi wleciec pierwszy albo z reszta rodziny.
sigmalion Napisano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2017 Z tego co się orientuję, jeżeli Twój tata został wylosowany, a Ty jesteś podpięta jako rodzina, to bez taty nie wyjedziesz... musi tata jako pierwszy pojechać lub razem z Tobą
martaeva Napisano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2017 A jeśli byśmy pojechali razem, ale on by po, np. miesiącu wrócił?
sly6 Napisano 22 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2017 to tak można zrobić.. Twój tata nie wróci na czas to mu karta przepada a Ty nadal masz.
Gonzo Napisano 24 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2017 Witam Czy mozecie opowiedziecjak wygladalo wasze interwiu,o co pytal was konsul? czy mieliscie taka sytuacje w ktorej zapomnieliscie jakis dokumentow?np:swiadect ukonczenia szkoly? z gory dziekuje.
sly6 Napisano 25 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2017 tutaj masz np jedna z wielu opisana rozmowę.. Jest się czego obawiać jak padnie pytanie czy kogoś tam masz. a co do braku dokumentów to będziesz mieć szansę na wysłanie Ich. A sprawa zostanie odłożona.
BartekWSH Napisano 25 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2017 W jakim celu wymagane jest podanie adresu w USA podczas badań ? Rozumiem, że żadnego nie będzie miało wpływu jeżeli zmienię adres na lotnisku ? Pozdrawiam.
sly6 Napisano 25 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2017 nie będzie miec bo urzędnik może ta kopertę z Konsulatu otworzyć i zmienić dane.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.