Skocz do zawartości

Dv-2017 Wygrana,pytania I Odpowiedzi,ds260,badania,rozmowa,pierwsze Dni W Usa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Właśnie dostałem maila z Ambasady z terminem rozmowy :D

WARSAW 
AMBASADA AMERYKANSKA
SEKCJA IMIGRACYJNA
UL PIEKNA 12
WARSAW
POLAND
48-22-625-1042 
March 08, 2017 08:30 AM

• Odpowiedzi 1,7 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Mam pytanie

Czy jeśli mój tata wygrał i załóżmy, że dostanie tą zieloną kartę na siebie i mnie (mam 19 lat), to jeśli w przeciągu 6 m-cy od jej otrzymania ja wylecę do usa ale on nie, to on straci tę kartę. A co ze mną? Czy też ją stracę/poniosę jakieś konsekwencje? Jest to jakoś ze sobą związanie, czy nie?

Napisano
2 minuty temu, martaeva napisał:

Mam pytanie

Czy jeśli mój tata wygrał i załóżmy, że dostanie tą zieloną kartę na siebie i mnie (mam 19 lat), to jeśli w przeciągu 6 m-cy od jej otrzymania ja wylecę do usa ale on nie, to on straci tę kartę. A co ze mną? Czy też ją stracę/poniosę jakieś konsekwencje? Jest to jakoś ze sobą związanie, czy nie?

Jezeli Twoj Tata wygral i nie wyleci to Ty tez nigdzie nie wylecisz. Glowny wygrany musi wleciec pierwszy albo z reszta rodziny.

Napisano

Z tego co się orientuję, jeżeli Twój tata został wylosowany, a Ty jesteś podpięta jako rodzina, to bez taty nie wyjedziesz... musi tata jako pierwszy pojechać lub razem z Tobą

Napisano

Witam

Czy mozecie opowiedziecjak wygladalo wasze interwiu,o co pytal was konsul?

czy mieliscie taka sytuacje w ktorej zapomnieliscie jakis dokumentow?np:swiadect ukonczenia szkoly?

z gory dziekuje.

Napisano

tutaj masz np jedna z wielu opisana rozmowę.. Jest się czego obawiać jak padnie pytanie czy kogoś tam masz.

a co do braku dokumentów to będziesz mieć szansę na wysłanie Ich. A sprawa zostanie odłożona.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...