kzielu Napisano 17 Maja 2016 Zgłoś Napisano 17 Maja 2016 Wiec tak - AOS mogliby zaczac, jezeli bylby legalnie _i_ ich PD bylaby current w Visa Bulletinie - czyli po ~2 latach od zlozenia petycji. Dostanie karte 10-letnia jezeli w momencie interview (ktory odbedzie sie na 100%) beda malzenstwem 2 lata albo dluzej. Aiglon - podajesz bledne informacje.
Jackie Napisano 17 Maja 2016 Zgłoś Napisano 17 Maja 2016 Zrozum Ze twoja pierwsza zielona karta bedzie dwuletnia, co bys nie robil. Niezaleznie czy jestes po 10 po 15 czy po 30 latach w malzenstwie. Nieprawda. Jeśli minęło więcej niż 2 lata od momentu ślubu do złożenia petycji, dostaje się od razu 10-letnią kartę.
Aiglon Napisano 17 Maja 2016 Zgłoś Napisano 17 Maja 2016 Jezeli tak,bardzo przepraszam W rodzinie mialam informacje ze malzenstwo czekalo 5 lat z AOSem i otrzymalo tylko 2 letnia karte po zlozeniu AOSu musieli robic ROC i tak i tak. Dzieki za wyjasnienie
sly6 Napisano 17 Maja 2016 Zgłoś Napisano 17 Maja 2016 Co do pobytu po za USA to liczy sie to czy nie porzuciłeś stałego pobytu bo takim lataniem możesz miec problem z obywatelstwem i sama kartą. A czasy się zmieniają i możesz mieć odebraną kartę.
renox Napisano 17 Maja 2016 Zgłoś Napisano 17 Maja 2016 Joanna byc moze zle sie wyrazilem w pierwszym poscie ale caly czas mysle o sponsorowaniu po zdaniu obywatesltwa przez narzeczona. Tymczasowa zielona karta wiaze sie z ponownymi kosztami odnawiania, ponownym ryzykiem bo karta moze nie zostac przedluzona. No i wlasnie moje pytanie co do tymczasowej karty - jak wyglada etap zdawania przeze mnie obywatelstwa? Czy czas ktory jestem poza usa jest odejmowany od ciaglosci pobytu w usa co wiaze sie z pozniejszym zdawaniem egzaminu? Czy moge byc poza granicami usa do pol roku w roku (lacznie 1.5 roku) i po 3 latach zdawac na obywatelstwo? Jak wiadomo tymczasowa zielona karta wydawana jest na 2 lata. Jeszcze przed Toba pare lat czekania tylko na GC a Ty juz myslisz o obywatelstwie. Dobre.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.