Skocz do zawartości

Brexit

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 41
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Trump przebywa w Szkocji. Lokalni zartuja, ze trzeba go poprosic o wybudowanie muru i odgrodzic sie od Anglikow...

A na powaznie, to konca niestabilnosci nie widac. Wyglada na to, ze bedzie kolejne referendum niepodleglosciowe w Szkocji, co obecnie moze tylko pogorszyc i tak trudna sytuacje UK. Bo malo jest rzeczy gorszych od nieustajacej niepewnosci.

Napisano

Wyjscie Szkocji z UK jest bardziej prawdopodobne niz byl Brexit. Wiec jesli UK wyszlo z Unii, to Szkocja tym bardziej wyjdzie z UK. Unia gwarantowala im prawa jako mniejszosci plus dodac nacjonalistyczne postawy wiekszosci Szkotow.

Napisano

A swoja droga, to moze byc wrecz fantastyczne dla Szkocji: przeprowadzi sie tam masa mlodych, wyksztalconych anglikow z wielka motywacja zeby zrobic ze Szkocji silny, nowoczesny, bogaty kraj.

• 4 lata później...
Napisano

Mam pytanie do osób orientujących się w temacie lub/i przebywających w GB. 

Jak na dzień dzisiejszy wygląda wyjście GB z unii? Czy Polacy mogą jechać tam do pracy jeszcze?

Napisano

Najprościej jest wejść na jakieś polskie forum w UK i popytać u źródła. Np. www.mojawyspa.co.uk

Wg mojej wiedzy do końca roku jeszcze można, ale po co? Gospodarka w UK stacza się. 

Napisano

Dzięki.

Może i można pojechać, ale czytałam, że po brexicie tylko ci z obywatelstwem zostają ;/

Nie wiem czy to prawda. 

Po co? Wyjazd do USA kosztuje. Trzeba zarobić - z tego co tu czytałam fortunę :)

Napisano
50 minut temu, ViWolf napisał:

czytałam, że po brexicie tylko ci z obywatelstwem zostają ;/

Bzdura.

Po co? Wyjazd do USA kosztuje. Trzeba zarobić - z tego co tu czytałam fortunę 

Prawda.:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...