sly6 Napisano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2016 http://m.money.pl/wiadomosci/artykul/jak-zdecydowali-brytyjczycy-wiele-wskazuje,128,0,2111616.html
rzecze1 Napisano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2016 Trump przebywa w Szkocji. Lokalni zartuja, ze trzeba go poprosic o wybudowanie muru i odgrodzic sie od Anglikow... A na powaznie, to konca niestabilnosci nie widac. Wyglada na to, ze bedzie kolejne referendum niepodleglosciowe w Szkocji, co obecnie moze tylko pogorszyc i tak trudna sytuacje UK. Bo malo jest rzeczy gorszych od nieustajacej niepewnosci.
Monicayxz Napisano 25 Czerwca 2016 Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2016 Wyjscie Szkocji z UK jest bardziej prawdopodobne niz byl Brexit. Wiec jesli UK wyszlo z Unii, to Szkocja tym bardziej wyjdzie z UK. Unia gwarantowala im prawa jako mniejszosci plus dodac nacjonalistyczne postawy wiekszosci Szkotow.
katlia Napisano 25 Czerwca 2016 Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2016 A swoja droga, to moze byc wrecz fantastyczne dla Szkocji: przeprowadzi sie tam masa mlodych, wyksztalconych anglikow z wielka motywacja zeby zrobic ze Szkocji silny, nowoczesny, bogaty kraj.
sly6 Napisano 26 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2016 Teraz jest petycja aby zostać jednak w Unii Robi się ciekawie
ViWolf Napisano 2 Sierpnia 2020 Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2020 Mam pytanie do osób orientujących się w temacie lub/i przebywających w GB. Jak na dzień dzisiejszy wygląda wyjście GB z unii? Czy Polacy mogą jechać tam do pracy jeszcze?
andyopole Napisano 2 Sierpnia 2020 Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2020 Najprościej jest wejść na jakieś polskie forum w UK i popytać u źródła. Np. www.mojawyspa.co.uk Wg mojej wiedzy do końca roku jeszcze można, ale po co? Gospodarka w UK stacza się.
ViWolf Napisano 2 Sierpnia 2020 Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2020 Dzięki. Może i można pojechać, ale czytałam, że po brexicie tylko ci z obywatelstwem zostają ;/ Nie wiem czy to prawda. Po co? Wyjazd do USA kosztuje. Trzeba zarobić - z tego co tu czytałam fortunę
andyopole Napisano 2 Sierpnia 2020 Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2020 50 minut temu, ViWolf napisał: czytałam, że po brexicie tylko ci z obywatelstwem zostają ;/ Bzdura. Po co? Wyjazd do USA kosztuje. Trzeba zarobić - z tego co tu czytałam fortunę Prawda.
ViWolf Napisano 2 Sierpnia 2020 Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2020 Trzeba mieć status osoby osiedlonej. A do tego trzeba tam przebywać 5 lat /; I doooba ;/
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.