marta_marta Posted August 1, 2016 Report Share Posted August 1, 2016 Dokładnie chodzi mi o to czy są tam dobre warunki do życia, jakie są możliwości znalezienia pracy itp. Interesuje mnie południe tego stanu (okolice miasta Foley). Link to comment Share on other sites More sharing options...
katlia Posted August 1, 2016 Report Share Posted August 1, 2016 Dziwny wybor, chyba ze masz tam znajomych/rodzine z ktorymi chesz byc. Generalnie, poludniowa Alabama jest znana z huraganow, rasistow, kuchni w ktorej wszystko jest smazone wiec grubasow sporo na kazdym kroku, i obsesji na punkcie footballu. (Nie pilka nozna.) Rejon nie jest specjalnie rozwiniety gospodarczo wiec o dobre prace (porzadne pensje, benefity, mozliwosci rozwiniecia kariery) nie jest latwo -- ale przynajmniej koszty zycia sa niskie. No, i ladne plaze w okolicy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kzielu Posted August 1, 2016 Report Share Posted August 1, 2016 Jak wyzej. Ja tylko dodam ze Mobile (ktore zdaje sie jest tuz obok) to shithole jakich malo. Poza tym mozliwosc znalezienia pracy w jakim konkretnie zawodzie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaeR Posted August 1, 2016 Report Share Posted August 1, 2016 Jak wyzej. Ja tylko dodam ze Mobile (ktore zdaje sie jest tuz obok) to shithole jakich malo. Poza tym mozliwosc znalezienia pracy w jakim konkretnie zawodzie ? Tam Airbus cos skreca, nie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kzielu Posted August 1, 2016 Report Share Posted August 1, 2016 Tam Airbus cos skreca, nie? A320. To - OIDP - miala byc marchewka na przetarg na nowy tanker dla USAF - ktory zreszta wygrali a ktory pozniej zostal uniewazniony i nastepny juz wygral wlasciwy producent z 767 Link to comment Share on other sites More sharing options...
neole Posted August 2, 2016 Report Share Posted August 2, 2016 Mieszkałam w Alabamie. Kiedyś kobieta w Walmarcie mnie zapytała What is Poland? Ogólnie nie polecam. Podobno na północy jest lepiej, ale jakoś ciężko mi w to uwierzyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jackie Posted August 2, 2016 Report Share Posted August 2, 2016 Mieszkałam w Alabamie. Kiedyś kobieta w Walmarcie mnie zapytała What is Poland? Znam Polkę (z magistrem, a jak), która myślała że Pireneje są w Azji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marta_marta Posted August 2, 2016 Author Report Share Posted August 2, 2016 Jak wyzej. Ja tylko dodam ze Mobile (ktore zdaje sie jest tuz obok) to shithole jakich malo. Poza tym mozliwosc znalezienia pracy w jakim konkretnie zawodzie ? Zawód związany z weterynarią, coś w stylu technika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
katlia Posted August 2, 2016 Report Share Posted August 2, 2016 Latwo sprawdzic. Wrzucaj do Google veterinary technician jobs, miejsce, i zobacz co sie pokaze. Naprzyklad: http://www.indeed.com/q-Veterinary-Technician-l-Alabama-jobs.html Jedne z czym musisz sie od razu liczyc: w takich miejscach bez samochodu nie mozna zyc. Wiec albo od razu inwestujesz w samochod albo masz kogos kto moze cie zabierac. Bo tam nie bedzie dosyc (jezeli w ogole!) komunikacji miejskiej zeby dac sobie rade. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest alik Posted August 3, 2016 Report Share Posted August 3, 2016 Alabama - chyba wszystko co najgorsze w Stanach, czyli jak powyzej: rasizm, grubasy, football.Zawsze jest lepiej jak masz duze miasto kolo siebie, to zawsze mozna tam pojechac zeby sie rozerwac. Kazdy lubi inne klimaty i ma inne upodobania, wiec to juz zalezy od osoby.. Zawsze sie mozna przeniesc, jak nie odpowiada jakies miejsce. Ja mysle ze southern food jest dobre, takie comfort food np. chicken & waffles. Mnie kiedys farmaceutka zapytala czy w Polsce jest internet. Seriously?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.