gosc333 Napisano 24 Października 2016 Zgłoś Napisano 24 Października 2016 wpisujemy 0 lub zostawiamy puste pole
monk Napisano 24 Października 2016 Zgłoś Napisano 24 Października 2016 Wielkie dzięki za odpowiedź Nieźle by było jeśli zdyskwalifikowałoby mnie przy pierwszym podejściu
Monia12 Napisano 24 Października 2016 Zgłoś Napisano 24 Października 2016 Na fanpage US Embassy Warsaw na facebook pojawiła się właśnie informacja, że każde zgłoszenie ze zdjęciem użytym w ubiegłej loterii będzie automatycznie dyskwalifikowane.
KaeR Napisano 24 Października 2016 Zgłoś Napisano 24 Października 2016 Na fanpage US Embassy Warsaw na facebook pojawiła się właśnie informacja, że każde zgłoszenie ze zdjęciem użytym w ubiegłej loterii będzie automatycznie dyskwalifikowane. CHIMWD
sly6 Napisano 24 Października 2016 Autor Zgłoś Napisano 24 Października 2016 Widać dużo ludzi to robiło
Zip Napisano 24 Października 2016 Zgłoś Napisano 24 Października 2016 No to w tym roku pozamiatane, jeśli faktycznie to wyegzekwują.
pelasia Napisano 24 Października 2016 Zgłoś Napisano 24 Października 2016 Czasem za lenistwo trzeba placic Zrobienie nowego zdjecia przeciez trwa moze z 5 minut. Choc szczerze mówiąc, nie wiem w jaki sposob by mieli to egzekwować. Podejrzewam, ze ich system nie ma możliwości rozpoznania czy zdjecie jest to samo. Twarze w ciagu roku sie nie zmieniaja, za dużo by w tym było miejsca na error. Oczywiscie moje skromne zdanie
Zip Napisano 24 Października 2016 Zgłoś Napisano 24 Października 2016 Wystarczy zestawić ze sobą dane uczestnika loterii i porównać sumę kontrolną przesłanego pliku w tym roku do przesłanego w tamtym roku... Niestety wprowadzenie tego w życie to najmniejszy problem......
KaeR Napisano 24 Października 2016 Zgłoś Napisano 24 Października 2016 Wystarczy zestawić ze sobą dane uczestnika loterii i porównać sumę kontrolną przesłanego pliku w tym roku do przesłanego w tamtym roku... Niestety wprowadzenie tego w życie to najmniejszy problem...... Tylko jak obrobisz zdjecie to Ci co innego wyjdzie. Ja musze za kazdym razem je przycinac, zmniejszac rozdzielczosc itp... Moge powiedziec, ze zawsze chodze do zdjecia w tej samej koszuli i mam taki sam glupi usmiech. Genralnie lubie takie akcje, bo teraz kupe ludzi narobilo w portki. Juz widze te pytania czy da sie wymienic zdjecie.
Zip Napisano 24 Października 2016 Zgłoś Napisano 24 Października 2016 Zgadza się, wystarczy, że zmienisz jeden odcień jednego piksela w paincie na swoim zdjęciu i już masz inaczej. Ja innej możliwości nie widzę bo jakoś nie wydaje mi się, żeby ktoś to manualnie sprawdzał. W portki nie narobiłem, ale jestem zawiedziony tym bardziej, że dwa dni temu wysyłałem wniosek na loterie... No ale cóż, jak koleżanka Pelasia wyżej napisała, za lenistwo się płaci. EDIT: Z drugiej jednak strony mam nadzieję, że ten post na Facebooku odwołuje się tylko i wyłącznie do regulaminu w którym jest napisane, ze zdjęcie musi być z ostatnich 6 miesięcy, a nie do jakiegoś update'a systemu który będzie weryfikował zdjęcia (mimo iż wniosek o udział w loterii był w nowej szacie graficznej....). Wiem, że były tu osoby, które używały tego samego zdjęcia i wygrywały.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.