Skocz do zawartości

Loteria Wizowa 2018 Rejestracja Od 4 Października Do 7 Listopada

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

"pozdro dla kumatych" ... Jak to widze to od razu przypomina mi sie gimazjum, sorry.:P

Trump nigdzie nie mowil o "banowaniu" Polakow i nikt na forum tego nie twierdzi.

Ciekawe, ze nigdzie nie znalazlam rzetelnego zrodla na temat tego slawnego "Trump zniesie wizy". W wiekszosci o tym pisaly strony polskie albo inne pomniejsze portale.

Ja sie nie zdziwie jak Trump anuluje loterie wizowa dla wszystkich. Takze powodzenia poki jeszcze mozna aplikowac.

• Odpowiedzi 1,3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
3 minuty temu, Roelka napisał:

Ja sie nie zdziwie jak Trump anuluje loterie wizowa dla wszystkich. Takze powodzenia poki jeszcze mozna aplikowac.

dokładnie... i tego się właśnie obawiam - bo gościu jest do tego zdolny - zresztą sama formuła losowania jest według mnie niezgodna z jego punktem widzenia polityki wizowej... więc według mnie to już ostatnie chwile tej loterii :(

Napisano
46 minut temu, Roelka napisał:

Ciekawe, ze nigdzie nie znalazlam rzetelnego zrodla na temat tego slawnego "Trump zniesie wizy". W wiekszosci o tym pisaly strony polskie albo inne pomniejsze portale.

masz rację, nigdzie oficjalnie tego nie powiedział i co za tym idzie też bym się tak nie podniecał. Miał to oświadczyć podczas spotkania z Kongresem Polonii Amrykańskiej w Chicago.

" - Powiedziałem mu, że sprawa ciągnie się od wielu lat i dopominanie się o to jest dla nas żenujące, ale od 2004 roku staramy się o zniesienie amerykańskich wiz dla Polaków. Usłyszałem od Trumpa, że jak zostanie prezydentem, to załatwi to. Odpowiedziałem: będziemy trzymać pana za słowo - relacjonował prezes KPA. (http://www.tvn24.pl)  "

a tutaj spotkanie z Polonią i po tym przemówieniu nie uważam aby miał nas w dupie jak kolega wyżej stwierdził. 

nie uważam również żeby uważał nas za strategicznego partnera ;)

Napisano
3 minuty temu, cee napisał:

masz rację, nigdzie oficjalnie tego nie powiedział i co za tym idzie też bym się tak nie podniecał. Miał to oświadczyć podczas spotkania z Kongresem Polonii Amrykańskiej w Chicago.

" - Powiedziałem mu, że sprawa ciągnie się od wielu lat i dopominanie się o to jest dla nas żenujące, ale od 2004 roku staramy się o zniesienie amerykańskich wiz dla Polaków. Usłyszałem od Trumpa, że jak zostanie prezydentem, to załatwi to. Odpowiedziałem: będziemy trzymać pana za słowo - relacjonował prezes KPA. (http://www.tvn24.pl)  "

a tutaj spotkanie z Polonią i po tym przemówieniu nie uważam aby miał nas w dupie jak kolega wyżej stwierdził. 

nie uważam również żeby uważał nas za strategicznego partnera ;)

Takie spotkania i zapewnienia padaja od kazdego kandydata. Wizy jak sa tak byly. Dodatkowo, Trump stwierdzil, ze w Polsce byl i spotykal sie z naszymi biznesmenami. Dziennikarze nie byli w stanie ustalic kiedy byl i z kim sie spotkal. Zreszta ja chyba wole, zeby on sie nami nie interesowal za bardzo. 

Napisano

zgadzam się. Grają wszyscy tymi wizami i jak napisałem wyżej, ja również bym za bardzo się nie ekscytował, zwłaszcza że nie przeczytałem tego z jego ruchu warg ;) 

Z czym się nie zgadzam tylko to stwierdzenie że ma nas zupełnie w dupie, thats it. 

Napisano
10 minut temu, cee napisał:

Z czym się nie zgadzam tylko to stwierdzenie że ma nas zupełnie w dupie, thats it. 

licentia poetica

Napisano

ok z podstawówki nie pamiętam, w technikum chyba nie było, mam bardziej ciągoty do matmy niż polaka a po za tym, w międzyczasie wyguglałem :P 

EOT

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...