Sly Napisano 22 Września 2016 Zgłoś Napisano 22 Września 2016 Witam! Nie znalazlam takiego tematu na forum, stad nowy watek... Ktore banki w US polecacie do zalozenia konta osobistego, z mozliwoscia transakcji online i dobrze by bylo - oplacalna w miare stawka za transfery do Polski? Wybor na rynku wiadomo - jak w kalejdoskopie - jednak wolala bym zbadac wiele opinii, zanim otworze konto. Przeprowadzam sie na stale w listopadzie, dlatego wszelkie sugestie mile widziane! Pozdrawiam!
kzielu Napisano 22 Września 2016 Zgłoś Napisano 22 Września 2016 Transfery do Polski ? To żart jak rozumiem ? Całkiem niezły..
Łukasz90 Napisano 22 Września 2016 Zgłoś Napisano 22 Września 2016 Nie do końca niektórzy np. ja mam rodzinę , która zostanie w Polsce . Ta rodzina na pewno zrobi składkę bym wyjeżdżając maił jak najwięcej kasy. A na 100% znając moją sytuacje życiową będą potrzebować mojej pomocy .Mowa o rodzicach .U kogoś może być to szybciej jak u mnie. Dlatego nie ma co się śmiać bo pomoc płynąca z USA zawsze była i będzie.
Patipitts Napisano 22 Września 2016 Zgłoś Napisano 22 Września 2016 Tu chyba raczej chodzi o to, ze żaden bank nie daje takiej opcji jak transfery do Polski przynajmniej tak mi sie zdaje, choc nie jestem specem ja tam wysyłałam western union, tutaj bankowość jest całkiem inna niz w Polsce, przelewu online na prywatny rachunek raczej nie zrobisz możesz sobie jeszcze założyć paypala
kzielu Napisano 22 Września 2016 Zgłoś Napisano 22 Września 2016 Dokładnie. Tzn. opcja teoretycznie jest ale chyba nikt nawet nie próbuje z niej korzystać. Xoom albo Transferwise.
KaeR Napisano 22 Września 2016 Zgłoś Napisano 22 Września 2016 Ja wlasnie dzis testowalem Paypal. 1% kwoty, kurs byl 3.71 cos tam. Nie bylo wazne czy wysylam w PLN czy USD. Wychodzilo tak samo. Zeby sprawdzic wyslalem pol kwoty w PLN a pol w USD. Pieniadze byly po drugiej stronie prawie od razu.
Sly Napisano 22 Września 2016 Autor Zgłoś Napisano 22 Września 2016 ja na przyklad mam na utrzymaniu konia, jego starty i treningi...i do kwietnia kon zostanie na miejscu, a ja musze co miesiac przesylac kase - stad pytanie o najlepsza opcje mysle, ze w kazdym kraju jest opcja przelewow online..z UK niby tez wszyscy WU sla, ale ostatnio mama odkryla, ze sa tez przelewy online i nawet taniej wyszlo. z tego, co piszecie, to narazie najkorzystniej chyba ten paypall
KaeR Napisano 22 Września 2016 Zgłoś Napisano 22 Września 2016 ja na przyklad mam na utrzymaniu konia, jego starty i treningi...i do kwietnia kon zostanie na miejscu, a ja musze co miesiac przesylac kase - stad pytanie o najlepsza opcje mysle, ze w kazdym kraju jest opcja przelewow online..z UK niby tez wszyscy WU sla, ale ostatnio mama odkryla, ze sa tez przelewy online i nawet taniej wyszlo. z tego, co piszecie, to narazie najkorzystniej chyba ten paypall W tym roku wykonałem pierwszy przelew w USA. Przy przelewie z USA do PL się poddalem. Jakbym poszedł do oddziału to i może, ale jak to zrobić online nie wiem do dziś.
Sly Napisano 22 Września 2016 Autor Zgłoś Napisano 22 Września 2016 W tym roku wykonałem pierwszy przelew w USA. Przy przelewie z USA do PL się poddalem. Jakbym poszedł do oddziału to i może, ale jak to zrobić online nie wiem do dziś. kzielu Napisano 22 Września 2016 Zgłoś Napisano 22 Września 2016 Xoom to PayPal teraz... Przelew on - line ??? Sly - czeka Cię spora niespodzianka jak zobaczysz jak archaiczny i podatny na fraud jest system bankowy w US. Przelewy dalej się w zasadzie opierają na systemie czekowym. To jest kompletna paranoja. PL jest 100 lat do przodu... Depozyt kilkudziesięciu tysięcy $ trwa 10 dni bo sprawdzają czy czek się nie odbije... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 1 z 5 Temat został przeniesiony do archiwum Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane. Przejdź do listy tematów
kzielu Napisano 22 Września 2016 Zgłoś Napisano 22 Września 2016 Xoom to PayPal teraz... Przelew on - line ??? Sly - czeka Cię spora niespodzianka jak zobaczysz jak archaiczny i podatny na fraud jest system bankowy w US. Przelewy dalej się w zasadzie opierają na systemie czekowym. To jest kompletna paranoja. PL jest 100 lat do przodu... Depozyt kilkudziesięciu tysięcy $ trwa 10 dni bo sprawdzają czy czek się nie odbije...
Rekomendowane odpowiedzi