domix Napisano 15 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 15 Listopada 2016 chyba więcej odpowiedzi nie potrzebuję dzięki za pomoc
Lukasz_S Napisano 15 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 15 Listopada 2016 Problem będzie na 100% Jak powiesz konsulowi, że chcesz wyjechać na turystycznej a potem zmienić status na studenta to żadnej wizy nie dostaniesz.
domix Napisano 15 Listopada 2016 Autor Zgłoś Napisano 15 Listopada 2016 A to dlaczego, bo z tego co czytałam, że jest to mozliwe i nie ma z tym problemu i jesli nie wspomnę o tym konsulowi, to wtedy moge zapomnieć o zmianie statusu musze wspomnieć i on tam zaznacza potencjalny student czy jakos tak
ilon Napisano 15 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 15 Listopada 2016 16 minut temu, domix napisał: (mam też fundusze żeby potem opłacić szkołę, a wczesniej jakas wycieczke zeby cos zwiedizć), , Kurcze, tez bym chciala byc na pierwszym roku taka bogata, zeby mnie bylo stac na oplacenie szkoly w USA...
domix Napisano 15 Listopada 2016 Autor Zgłoś Napisano 15 Listopada 2016 9 minut temu, Lukasz_S napisał: Problem będzie na 100% Jak powiesz konsulowi, że chcesz wyjechać na turystycznej a potem zmienić status na studenta to żadnej wizy nie dostaniesz. i powiem że pierwszy raz się spotkałam z taka opinią w wielu miejscach czytałam, że nie ma z tym problemu i jak pisałam wcześniej musze o tym powiedzieć konsulowi, żeby zmiana statusu była mozliwa. MOżesz to jakoś bardziej wyjasnić bo na razie nie ma to sensu dla mnie
domix Napisano 15 Listopada 2016 Autor Zgłoś Napisano 15 Listopada 2016 "Urzednicy biura rekrutacji miejskiego uniwersytetu nowojorskiego (CUNY) doradzaja, zeby fakt rozwazania nauki w USA zglaszac juz w momencie starania sie o wize turystyczna w konsulacie USA. Otrzymuje sie wtedy wize turystyczna B-2 z adnotacja “Prospective Student”. Równiez i w tym przypadku nalezy zglosic fakt rozwazania studiów w USA urzednikowi imigracyjnemu przy wjezdzie, tak aby zaznaczyl on okienko “prospective student” na formularzu I-94." http://pso-usa.squarespace.com/zmiana-statusu-wizowego/
Lukasz_S Napisano 15 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 15 Listopada 2016 Wiza turystyczna służy do wyjazdów turystycznych jak sama nazwa wskazuje. Jak powiesz konsulowi że chcesz wyjechać na turystycznej i zmienić status to będziesz mieć pozamiatane. Według Twojego planu, chcesz użyć wizy turystycznej tylko by dostać się do USA i tam zmienić status. Jest to tzw visa fraud.
domix Napisano 15 Listopada 2016 Autor Zgłoś Napisano 15 Listopada 2016 2 minuty temu, Lukasz_S napisał: Wiza turystyczna służy do wyjazdów turystycznych jak sama nazwa wskazuje. Jak powiesz konsulowi że chcesz wyjechać na turystycznej i zmienić status to będziesz mieć pozamiatane. Według Twojego planu, chcesz użyć wizy turystycznej tylko by dostać się do USA i tam zmienić status. Jest to tzw visa fraud. hmm podałam w poptzednim komentarzu cytat fragmentu i tam jest, że powinnam wspomnieć o tym, że myslę o rozpoczęciu tam nauki ..przecież visa fraud jest wtedy gdy chce tam zostac na stałe, a nie na czas studiowania..przecież studiujac i tak nie moge zostac tam na stałe czy pracować więc jakie visa fraud ? takie są przepisy, że muszą na karcie /wizie zaznaczyc prospective student, jesli to sie nie zmieniło..
sly6 Napisano 15 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 15 Listopada 2016 czytać możesz wiele jak i ze Ciocia Ci pomoże ale życie mówi i pokazuje swoje. To czy powiesz czy tez nie i tak możesz zmienić status bo tym zajmuję się na miejscu urząd. teraz jak kto powiesz i kto Ci uwierzy to będzie wiza lub tez nie. A spotkasz wielu Amerykanów ze będą robic oczy ze taka masz Ciotkę bo nauka kosztuje . Wystarczy ze powiesz kierunek a Konsul wiedząc ile to kosztuje oceni czy Cię stać i Twoja Ciocie jak wyjdzie ze mieszka w dzielnicy mniej bogatej.
sly6 Napisano 15 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 15 Listopada 2016 ta strone i wytyczne znam od wielu lat tylko ze Konsul mowi np NIE.jak zle powiesz.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.