Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Co jak co - gdzie jak gdzie ale żeby Demokrata wygrał w Teksasie ? 

Co to się dzieje w tym USA ? 

W starej reklamie przypraw Knor łyżka mówiła niemożliwe  ... 

Edytowane przez mr.stylo

Napisano

Jak uwazacie, czy przy potencjalnym podziale władzy ustawodawczej, możliwe jest np. Wydłużenie wymaganego okresu rezydencji do obywatelstwa? 

W pracy jeden znajomy bredzi, że to możliwe, według mnie nie ale są tu bardziej ogarnięci w tym temacie. 

Pozdrawiam 

Napisano
1 hour ago, micham said:

Jak uwazacie, czy przy potencjalnym podziale władzy ustawodawczej, możliwe jest np. Wydłużenie wymaganego okresu rezydencji do obywatelstwa? 

W pracy jeden znajomy bredzi, że to możliwe, według mnie nie ale są tu bardziej ogarnięci w tym temacie. 

Pozdrawiam 

W teorii wymaga zmiany INA przez kongress (ktory przez ostatnie 1,500 lat nie potrafil sie dogadac nad czymkolwiek dotyczacym imigracji). W praktyce, cala rodzina ustaw w teorii wymagajacej zgody kongresu zostala overridowana przez executive orders pod bzdurnym pozorem (nieistniejacego) emergency. 

Napisano

Zgadzam się. Aczkolwiek nie wiem czy zamiast wydłużać za pomocą EO wymaganago okresu rezydencji nie pojawi się prędzej czy później EO, które po prostu pod pozorem emergency wstrzyma rozpatrywanie wszelkich wniosków o naturalizację na czas nieograniczony. Wystarczy że jakieś morederstwo (nagłośnione przez media) zostanie dokonane przez naturalizowanego obywatela (najlepiej jakby naturalizacja dokonała się za kadencji Joe Bidena) to nikt nie będzie kwestionował słuszności pozoru emergency.

• Like 1
  • Upvote 1