Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jeszcze nie rozliczyłem podatków za 2025 a dziś dowiedziałem się że miłościwie nam panujący, prezydent tysiąclecia, zakazał korzystania z darmowych aplikacji do składania deklaracji podatkowych. 

Prawda li to?

Napisano
1 hour ago, andyopole said:

Jeszcze nie rozliczyłem podatków za 2025 a dziś dowiedziałem się że miłościwie nam panujący, prezydent tysiąclecia, zakazał korzystania z darmowych aplikacji do składania deklaracji podatkowych. 

Prawda li to?

"The Trump administration has canceled the IRS Direct File program for the 2026 tax season, ending the free, government-run filing option that served 25 states in 2025. Despite 94% of users praising the service, the Administration cited low usage and high costs, choosing instead to rely on commercial tax prep partnerships"

To tylko jeden z takich ruchow - praktycznie zamkneli Consumer Financial Protection Buerau , ublili wymagania dla lini lotniczych odnosnie kompensacji pasazerow w przypadku IROPS (EU261 to nie bylo ale krok w dobrym kierunku) i wiele wiele innych. 

Najbardziej antyobywatelska i prokorporacyjna administracja w historii natomiast wyborcy (albo boty) i tak beda sie bic na internecie do upadlego ze dla dobra wszystkich.